Ananasul a fost decoperit in Brazilia, in 1555, de catre Jean de Lery. El este un fruct delicios, cu parfum exotic. In Caraibe, nana inseamna parfum, iar combinatia ana-ana inseamna parfumul parfumurilor. In Europa, culturile de ananas au fost facute pentru prima data in secolul al XVII-lea. Datorita gustului dulce, el este cel mai apreciat fruct exotic.
Ananasul este un fruct vitaminizant, continind vitaminele A, B, B1 si C. Contine de asemenea betacaroten, potasiu, magneziu, iod, mangan, fosfor, calciu, fier, sulf si saruri minerale. Stimulind organismul, este recomandat mai ales pentru buna sa digestibilitate. Fructul acesta este nutritiv, de aceea este recomandat persoanelor anemice si convalescente. Racoritor, el este un fruct dezintoxicant, diuretic si ajuta stomacal sa digere pentru ca are capacitatea de a dizolva grasimile.
Ananasul conţine niveluri înalte de vitamina C şi magneziu“, potrivit nutriţionistului american Laura Flores. Acest fruct tropical este, totodată, bogat în fibre şi în bromelaină, o enzimă despre care se crede că reglează sistemul imunitar. Totodată, ananasul conţine niveluri mari de de magneziu, un antioxidant important, tiamină, vitaminele B1 şi B6 implicate în producţia de energie, potrivit livescience.com.
Acest fruct are un continut bogat de minerale, vitamine si stimuleaza apetitul sexual. Ananasul trateaza impotenta, frigiditatea, asadar poate fi folosit cu succes in timpul preludiului. Pentru o seara romantica serveste-ti iubitul cu o salata de ananas, amestecata cu bucati de ciocolata. Aceasta combinatie garanteaza un tonus excelent, o circulatie mai buna a sangelui, asadar foarte multe energie pentru o noapte fierbinte.
Un bol mic de ananas tăiat cubuleţe – aproximativ 80 de grame – conţine 38 de kilocalorii, 87% apă, 10 grame de carbohidraţi, şi 1 gram de fibre alimentare, indicele glicemic fiind mediu. Dacă se consumă sub formă de suc, scade cantitatea de vitamina C şi fibre, şi creşte viteza de absorbţie a glucidelor în intestin – indeul glicemic – cât şi cantitatea de calorii la suta de grame. Dacă se consumă sub formă de suc, scade cantitatea de vitamina C şi fibre, şi creşte viteza de absorbţie a glucidelor în intestin – indeul glicemic – cât şi cantitatea de calorii la suta de grame.
Susţine sistemul imunitar. Ananasul conţine cantitatea recomandată de vitamina C, potrivit FDA. Vitamina C este un antioxidant solubil în apă care previne distrugerea celulară, potrivit Linus Pauling Institute din Oregon. Vitamina C ajută organismul în combaterea bolilor cardiovasculare şi a durerilor articulare. Oase puternice. Ananasul ajută la păstrarea posturii şi sănătatea osoasă. Fructul conţine 75% din cantitatea recomandată de mangan, mineral esenţial pentru dezvoltarea unor oase puternice şi a unor ţesuturi sănătoase, potrivit Linus Pauling Institute. În 1994, un studiu sugera că manganul, alături de alte minerale, ajută la prevenirea osteoporozei la femeile care se află în postmenopauză. Ananasul promovează sănătatea ochilor şi a digestiei. „Ananasul contribuie la reducerea riscului de degenerare maculară, o boală care afectează vederea oamenilor în vârstă, alături de nivelurile înalte de vitamina C şi alţi antioxidanţi“, afirmă Flores. La fel ca şi alte fructe şi legume, ananasul conţine fibre esenţiale pentru o digestie sănătoasă, promovând sănătatea intestinelor, conform specialiştilor de la Mayo Clinic.
Datorită bromelainei, ananasul poate ajuta la reducerea nivelului de inflamaţie din organism şi la încetinirea creşterii tumorilor, mai spune Flores. O varietate de studii au arătat că bromelaina ajută la tratamentul osteoartritelor, însă ar mai fi nevoie de studii suplimentare pentru a se trage o concluzie clară. Nivelul mare de inflamaţie din organism creşte riscul de cancer, potrivit Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Studiile făcute până acum în laborator au arătat că bromelaina şi alte enzime prezente în ananas pot creşte ratele de supravieţuire la animalele cu diverse tumori. Nu există dovezi, cel puţin până acum, că se întâmplă la fel şi în cazul oamenilor. În plus, această enzimă ajută la reducerea coagularea excesivă a sângelui, făcând din ananas o gustare frecventă pentru persoanele aflate la risc. În combinaţie cu vitamina C, enzima reduce mucusul din nas şi gât, potrivit Centrului Medical al Universităţii Maryland.
Conform multor studii efectuate de-a lungul timpului, s-a concluzionat că o viață sexuală activă aduce numeroase beneficii sănătății în
Libidoul este doar un alt nume pentru apetitul sexual. O varietate de factori externi și interni pot avea un efect asupra libidoului, de la hormoni l
Stresul, alimentația inadecvată și oboseala sunt principali factori care afectează viața sexuală. Potrivit unui studiu, 43% dintre femei se conf
"Nu sunt o nimfomană, sufar de SSP" Este mărturia unei femei care suferă de Sindrom sexual persistent și pentru care excitația sexuală crescut�
Diafragma datează încă din anul 1830 și se află printre primele modalități de contracepție a femeilor. Încă de atunci, îmbun
Gonoreea Gonoreea este o infecție provocată de bacteria Gonococcus bacterium. La barbăți se manifestă printr-o scurgere densă de culoare alb