⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Sucul de fructe la copii

Sucul de fructe la copii
     

Studii recente au constatat că un pahar de suc de fructe 100% pe zi nu duce la creșterea în greutate. Pediatrii au sugerat in trecut ca sucul de fructe poate determina cresterea in greutate la copii, dar o noile cercetari considera ca daca sunt consumate cu moderatie sucurile naturale au efecte benefice. "Pe baza dovezilor actuale, am descoperit că consumarea unei singure porții [de 100% suc de fructe] pe zi nu duce la creșterea în greutate la copii", a spus autorul studiului Dr. Brandon Auerbach de la Universitatea Washington din Seattle.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au analizat rezultatele a opt studii publicate care implica peste 34.000 de copii care au analizat aportul de suc de fructe si efectul asupra greutatii. Copiii cu varsta sub 6 ani, care au consumat o porție de suc pe zi, au câștigat in greutate, dar ceea ce au acumulat a fost o masa foarte mica, mai putin de un kilogram intr-un un an, iar studiile nu au dus la concluzia că faptul ca au baut de suc de fructe a determinat creșterea în greutate. In plus, copiii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani, care au baut o portie pe zi, nu au avut efecte clinice asupra greutatii, au spus cercetatorii. Copiii mai mici au preferat sucul de mere, în timp ce cei mai în vârstă au preferta să bea suc de portocale. Autorii studiului au explicat că sucul de portocale, care are un indice glicemic mai scăzut, are o probabilitate si mai mica sa duca la cresterea in greutate.

Alimentele și băuturile cu un indice glicemic mai scăzut sunt legate de creșterea și scăderea lentă a nivelului zahărului din sânge. Cercetatorii au subliniat ca raportul lor s-a concentrat in special asupra sucului de fructe 100% natural, nu a bauturilor aromate cu fructe sau a sucurilor carbogazoase. Autori studiului considera ca dovezile privind cresterea in greutate, riscul aparitiei diabetului si alte conditii de sanatate pentru bauturile zaharoase - cum ar fi sucurile acidulate sau cele cu indulcitori - sunt foarte solide.Ceea ce a fost dezbătut, este dacă fructoza din sucul de fructe de 100% poate avea aceleași efecte asupra sănătății. Pentru moment, cercetatorii au sfatuit parintii sa urmeze recomandarile Academiei Americane de Pediatrie pentru consumul de 100% suc de fructe: 100 - 150 de grame pe zi pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani si 150 - 250 de grame pe zi pentru copii în vârstă de la 7 la 18 ani. Connie Diekman, director de nutriție la Universitatea Washington din St. Louis, a declarat că noile descoperiri pun problema în perspectivă. "Preocupările legate de obezitatea dezvoltata din copilărie a determinat multi cercetator sa caute cauzele", a explicat Diekman. "Acest studiu a făcut o treabă buna în evaluarea impactului sucului de fructe 100% naturale asupra greutății, un aliment care a fost adesea blamat pentru creșterea incidenței obezității infantile",

 

"Ca dietetician înregistrat, acest studiu consolidează mesajele pe care le ofer clienților mei: sucul de fructe 100% natural se poate încadra într-un plan alimentar sănătos daca sunt respectate cantitatile recomandate", a subliniat Diekman. "În plus, reamintesc mereu oamenilor că fructele întregi - fie proaspete, congelate sau conservate - pot oferi mai multă sațietate, deoarece la aceeasi cantitate de calorii un suc este mult mai putin satios fata de consumarea unui fruct intreg”

Studiul a fost publicat in 23 martie 2017 în revista Pediatrics.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum sa ne ingrijim pielea

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.