✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Sucul de fructe la copii

Sucul de fructe la copii
     

Studii recente au constatat că un pahar de suc de fructe 100% pe zi nu duce la creșterea în greutate. Pediatrii au sugerat în trecut că sucul de fructe poate determina creșterea în greutate la copii, dar noile cercetări considera că, dacă sunt consumate cu moderație sucurile naturale au efecte benefice. "Pe baza dovezilor actuale, consumarea unei singure porții [de 100% suc de fructe] pe zi nu duce la creșterea în greutate la copii", a spus autorul studiului Dr. Brandon Auerbach de la Universitatea Washington din Seattle.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au analizat rezultatele a opt studii publicate care implică peste 34.000 de copii care au analizat aportul de suc de fructe și efectul asupra greutății. Copiii cu vârsta sub 6 ani, care au consumat o porție de suc de fructe pe zi, au câștigat în greutate, dar ceea ce au acumulat a fost o masă foarte mică, mai puțin de un kilogram într-un un an, iar studiile nu au dus la concluzia că, consumul de suc de fructe ar determina creșterea în greutate. În plus, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, care au băut o porție pe zi, nu au avut efecte clinice asupra greutății, au spus cercetătorii. Copiii mai mici au preferat sucul de mere, în timp ce cei mai în vârstă au preferta să bea suc de portocale. Autorii studiului au explicat că sucul de portocale, care are un indice glicemic mai scăzut, are o probabilitate și mai mică să ducă la creșterea în greutate.

Alimentele și băuturile cu un indice glicemic mai scăzut sunt legate de creșterea și scăderea lentă a nivelului zahărului din sânge. Cercetatorii au subliniat că raportul lor s-a concentrat în special asupra sucului de fructe 100% natural, nu a băuturilor aromate cu fructe sau a sucurilor carbogazoase. Autorii studiului consideră că dovezile privind creșterea în greutate, riscul apariției diabetului și alte condiții de sănătate pentru băuturile zaharoase - cum ar fi sucurile acidulate sau cele cu îndulcitori - sunt foarte solide. Ceea ce a fost dezbătut, este dacă fructoza din sucul de fructe poate avea aceleași efecte asupra sănătății. Pentru moment, cercetătorii au sfătuit părinții să urmeze recomandarile Academiei Americane de Pediatrie pentru consumul de 100% suc de fructe: 100 - 150 de grame pe zi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și 150 - 250 de grame pe zi pentru copii în vârstă de 7 până la 18 ani. Connie Diekman, director al departamentului de nutriție la Universitatea Washington din St. Louis, a declarat că noile descoperiri pun problema în perspectivă. "Preocupările legate de obezitatea dezvoltată din copilărie a determinat mulți cercetător să caute cauzele", a explicat Diekman. "Acest studiu a făcut o treabă bună în evaluarea impactului sucului de fructe 100% natural asupra greutății, un aliment care a fost adesea blamat pentru creșterea incidenței obezității infantile",

 

"Ca dietetician autorizat, acest studiu consolidează mesajele pe care le ofer clienților mei: sucul de fructe 100% natural se poate încadra într-un plan alimentar sănătos dacă sunt respectate cantitățile recomandate", a subliniat Diekman. "În plus, reamintesc mereu oamenilor că fructele întregi - fie proaspete, congelate sau conservate - pot oferi mai multă sațietate, deoarece la aceeași cantitate de calorii un suc este mult mai putin sățios față de consumarea unui fruct intreg”

Studiul a fost publicat in 23 martie 2017 în revista Pediatrics.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.