DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ayurveda - știința de a trai

Ayurveda - știința de a trai
     

Ayurveda este considerată știința vieții și reprezintă abordarea către păstrarea sănătății și prevenirea bolilor prin menținerea echilibrului minții, trupului și sufletului. Este o știința mai veche de 5 000 de ani, servit drept matrice și altor științe vechi. 

Ayurveda reprezintă știința vieții perfecte. Conform principiilor sale, omul are puterea să dețină controlul complet asupra propriei existențe, deci și asupra vindecării sale. Această știință este bazată pe patru trepte importante:

- exerciții fizice: acestea împreună cu exercițiile respiratorice întăresc trupul și conferă pace interioară

- dieta armonioasă ayurvedică: având grijă la alimentație putem stimula organismul în totalitate 

- purificarea organimului: care înseamnă defapt detoxificarea, eliminarea din trup a substanțelor toxice și nocive

- meditația: care este importanța pentru menținerea echilibrului, pentru stimularea activității spirituale și pentru evitarea stresului.

Ayurveda împarte oamenii prin trei forțe interioare în Vata, Pitta sau Kapha. 

Vata definește spațiul și aerul. Reprezintă mișcarea, mobilitatea, reglementează activitatea musculaturii și a organelor interne. Oamenii Vata luptă cu senzația de foame și sunt predispuși la indigestii și insomnii. Ei au rapiditate în mișcare și în a înțelege lucrurile dar obosesc repede și au tendința de a surmena.

Oamenii Pitta reprezintă tipul intelectual. Sunt foarte inteligenți și defapt ei reprezintă pământul și aerul. Sunt foarte ambițioși, cu mare încredere în forțele proprii. Adora schimbările dar se enervează repede și fac greu față condițiilor de stres.

Kapha este apa și pământul, este robustă și puternică, defapt, este forța care pune în mișcare voința și memoria. Oamenii Kapha sunt puternici, stabili și echilibrați. Au un somn profund, înțeleg mai lent lucrurile dar au o memorie bună. Sunt în general persoane multumite de sine. Oamenii Kapha sunt predispuși la obezitate și la întrovertite.

Ayurveda este benefică pentru toată lumea. Este ceai mai veche formă de medicină din lume, studiează toate bolile, dar de asemenea este benefică și în a oferii sfaturi oamenilor. Este raspandită în întreaga lume, iar exercițiile fizice și respiratorii ayurvedice Yoga sunt deja renumite.

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.