Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ayurveda - stiinta de a trai

Ayurveda - stiinta de a trai
     

Ayurveda este considerata stiinta vietii si reprezinta abordarea catre pastrarea sanatatii si prevenirea bolilor prin mentinerea echilibrului mintii, trupului si sufletului. Este o stiinta mai veche de 5 000 de ani, servit drept matrice si altor stiinte vechi. 

Ayurveda reprezinta stiinta vietii perfecte. Conform principiilor sale omul are puterea sa detina controlul complet asupra propriei existente, deci si asupra vindecarii sale. Aceasta stiinta este bazata pe patru trepte importante:

- exercitii fizice: acestea impreuna cu exercitiile respiratorice intaresc trupul si confera pace interioara

- dieta armonioasa ayurvedica: avand grija la alimentatie putem stimula organismul in totalitate 

- purificarea organimului: care inseamna defapt detoxificarea, eliminarea din trup a substantelor toxice si nocive

- meditatia: care este importanta pentru mentinerea echilibrului, pentru stimularea activitatii spirituale si pentru evitarea stresului.

Ayurveda imparte oamenii prin trei forte interioare in Vata, Pitta sau Kapha. 

Vata defineste spatiul si aerul. Reprezinta miscarea, mobilitatea, reglementeaza activitatea musculaturii si a organelor interne. Oamenii Vata lupta cu senzatia de foame si sunt predispusi la indigestii si insomnii. Ei au rapiditate in miscare si in a intelege lucrurile dar obosesc repede si au tendinta de a surmena.

Oamenii Pitta reprezinta tipul intelectual. Sunt foarte inteligenti si defapt ei reprezinta pamantul si aerul. Sunt foarte ambitiosi, cu mare incredere in fortele proprii. Adora schimbarile dar se enerveaza repede si fac greu fata conditiilor de stres.

Kapha este apa si pamantul, este robusta si puternica, defapt, este forta care pune in miscare vointa si memoria. Oamenii Kapha sunt puternici, stabili si echilibrati. Au un somn profund, inteleg mai lent lucrurile dar au o memorie buna. Sunt in general persoane multumite de sine. Oamenii Kapha sunt predispusi la obezitate si la introvertire.

Ayurveda este benefica pentru toata lumea. Este ceai mai veche forma de medicina din lume, studieaza toate bolile, dar de asemenea este benefica si in a oferii sfaturi oamenilor. Este raspandita in intreaga lume, iar exercitiile fizice si respiratorice ayurvedice Yoga sunt deja renumite.

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Alimente bogate in vitamina D

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.