DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Stimularea potenței masculine. Sfaturi și remedii naturale recomandate

Stimularea potenței masculine. Sfaturi și remedii naturale recomandate
     

Conform multor studii efectuate de-a lungul timpului, s-a concluzionat că o viață sexuală activă aduce numeroase beneficii sănătății întregului organism. Prin urmare, una dintre probleme cu un mare impact fizic și psihologic asupra bărbaților este cea cauzată de scăderea potenței. Această afecțiune nu ține cont de vârstă, iar cauzele sale sunt dintre cele mai diverse, de la afecțiuni medicale, stil de viață și alimentație, până la stresul cotidian. 

Există, însă, o mulțime de remedii naturale recomandate pentru sănătatea sexuală care, alături de o alimentație echilibrată, sport, renunțarea la obiceiurile nesănătoase și menținerea unei greutăți normale, pot ameliora eficient simptomele disfuncției erectile la bărbați și pot ajuta la stimularea potenței masculine. Dacă și tu te confrunți cu această afecțiune, te invităm să parcurgi articolul următor și să descoperi cele mai bune sfaturi și remedii naturale pentru potența masculină și stimularea acesteia. 

Ce înseamnă potența masculină? 

Potența este unul dintre cele mai importante subiecte pentru orice bărbat, dat fiind că orgoliul masculin și stima de sine depind într-o mare măsură de capacitatea unui bărbat de a satisface din punct de vedere sexual partenera de viață. Potența masculină este, însă, destul de pretențioasă, căci are la bază un mecanism delicat, care poate fi perturbat extrem de ușor și care diferă de la bărbat la bărbat, în funcție de factori precum vârsta, sănătatea fizică, partenera de viață sau capacitatea de a depăși anumite încercări de natură psihologică. 

  • Potent Plus 15cps Naturalia Diet
    -6%

    Potent Plus 15cps Naturalia Diet

    93,96 lei
    100,90 lei
    Chinezii nu au studiat actul sexual doar din instinct sau pentru placerea trecatoare, ei l-au privit ca pe o manifestare la nivel omenesc a principiilor Yin si Yang si au ajuns la concluzia ca activitatea sexuala redusa este legata nemijlocit de depresie, iar incapacitatea sexuala, de imbolnavire si de imbatranire. "Vitalitatea sexuala este legata de starea generala a sanatii si de longevitate. ...
  • Pachet Normocolesterol 1+1 GRATIS Dacia Plant

    Pachet Normocolesterol 1+1 GRATIS Dacia Plant

    34,90 lei
    Colesterolul este o substanta de natura lipidica, care se gaseste in toate organele, fiind sintetizata in principal la nivelul ficatului. Colesterolul intra in compozitia membranelor celulare carora le confera stabilitate si permeabilitate selectiva. Colesterolul participa de asemenea si la sinteza acizilor biliari, vitaminei D, hormonilor steroizi si sexuali. In sange, colesterolul circula legat ...
  • Fiole Ginseng And Royal Jelly 10 Fiole Yong Kang
    -25%

    Fiole Ginseng And Royal Jelly 10 Fiole Yong Kang

    17,10 lei
    22,90 lei
    Ginsengul, supranumit „radacina vietii” sau „regele plantelor tonice” din China, este utilizat de peste 4000 de ani pentru calitatile sale energizante si revigorante.Royal Jelly (laptisor de matca) reprezinta secretia glandelor salivare ale albinelor lucratoare, constituind hrana reginei albinelor din stup.Lichid tonic cu administrare orala care imbina calitatile ...
  • Cordyceps Ciuperca Tibetana Forte 120cps Herbagetica

    Cordyceps Ciuperca Tibetana Forte 120cps Herbagetica

    95,90 lei
    Cordyceps creste longevitatea si vitalitatea organismului, antitumoral, chimioprotector, radioprotector, adaptogen, imunomodulator.Cordyceps-ul este una dintre cele mai rare si mai pretuite ciuperci, folosita in Medicina Traditionala Chineza de mii de ani. Creste in locuri izolate din Tibet, la altitudini de peste 3500m.Ciuperca Tibetana (Cordyceps Sinensis) este cunoscuta si utilizata in medicina ...

De regulă, potența masculină este susținută de un echilibru între sănătatea fizică bună și o stare emoțională optimă. De cele mai multe ori, factorii psihici și emoționali sunt cei care reprezintă cauzele ce conduc spre impotență. Atunci când potența masculină nu mai este la fel de bună apare impotența, un termen care face referire la incapacitatea bărbaților de a menține o erecție și de a finaliza actul sexual. 

Prin urmare, potența masculină este exact opusul disfuncției erectile, care, conform specialiștilor Mayo Clinic include probleme pentru obținerea erecției, menținerea erecției și dorință sexuală redusă. Din fericire, există o serie de soluții la care bărbații pot apela pentru stimularea potenței și îmbunătățirea performanțelor sexuale, iar despre acestea îți vom vorbi în rândurile de mai jos. 

 

Stimularea potenței masculine: Remedii naturale recomandate 

Există numeroase remedii naturiste pentru disfuncția erectilă și pentru stimularea potenței masculine. Cel mai indicat ar fi să discuți cu medicul înainte de a încerca un nou tratament pe cont propriu. Medicul poate ajuta la identificarea cauzei disfuncției erectile și poate recomanda opțiuni eficiente de tratament pentru stimularea potenței, fie că sunt convenționale, naturale sau o combinație între acestea. Iată care sunt cele mai populare remedii naturiste pentru potența masculină! 

L-arginina 

Din categoria produselor pentru stimularea potenței masculine amintim suplimentele naturale cu L-arginină, un aminoacid vasodilatator, care ajută la deschiderea vaselor de sânge. Teoretic, acesta ar putea crește fluxul de sânge către penis și ar putea ajuta la producerea unei erecții. Deși există studii care fac conexiunea dintre disfuncția erectilă și nivelurile scăzute de L-arginină, acestea nu demonstrează că administrarea unor astfel de suplimente poate trata disfuncția erectilă. 

Propionil-L-carnitină 

Un studiu din 2004 privind bărbații cu disfuncție erectilă și diabet a constatat că administrarea de propionil-L-carnitină în combinație cu sildenafil ar putea stimula potența masculină și ar putea îmbunătăți funcția erectilă. Cu toate acestea, e nevoie de mai multe studii pentru ca cercetătorii să cunoască siguranța și eficacitatea reală a acestui remediu.  

Dehidroepiandrosteron

Un alt produs recomandat pentru sănătatea sexuală este și dehidroepiandrosteronul (DHEA), care ajută la crearea hormonilor sexuali, inclusiv testosteronul și estrogenul. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelurile naturale de dehidroepiandrosteron scad, ceea ce poate provoca o scădere a funcției sexuale. În timp ce unele studii sugerează că suplimentele naturale cu DHEA ar putea ajuta la stimularea potenței masculine, altele nu au găsit suficiente dovezi ale beneficiilor acestora. 

Ginkgo biloba 

Și ginkgo biloba este un remediu natural popular pentru stimularea potenței masculine, acesta putând crește fluxul de sânge către penis, ceea ce poate duce la îmbunătățirea dorinței sexuale și contracararea disfuncției erectile. Cu toate acestea, nici în acest caz nu există dovezi solide privind beneficiile suplimentelor cu ginkgo biloba pentru orice stare de sănătate. De pildă, acesta poate crește riscul de sângerare și poate manifesta efecte secundare precum dureri de cap, tulburări de stomac, amețeli, palpitații și constipație. 

Ginseng 

Îți vorbeam într-un articol anterior despre plante pentru sănătatea sexuală, iar ginsengul cu siguranță se număra printre acele plante naturale cu proprietăți de tonic sexual. Ginsengul este unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru stimularea potenței masculine, căci anumite substanțe chimice din această plantă pot favoriza relaxarea mușchilor netezi ai corpului, ajutând la producerea erecției. Extractul de fructe de ginseng ar putea ajuta la tratarea disfuncției erectile ușoare, însă sunt necesare mai multe cercetări pentru a-i confirma beneficiile acestei plante pentru potența masculină. 

Yohimbină

Atunci când vorbim despre afrodisiace naturale, yohimbina cu siguranță se numără printre ele. Aceasta este componenta principală a scoarței unui copac african, în timp ce clorhidratul de yohimbină este disponibil ca medicament pentru tratamentul potenței masculine. Surse de încredere raportează, însă, că nu există suficiente dovezi potrivit cărora yohimbina naturală din scoarța copacului poate trata disfuncția erectilă, însă cu siguranță se numără printre acele plante ce sporesc dorința sexuală.  

Iarba țapului 

Epimedium grandiflorum, cunoscută și sub denumirea de iarba țapului este un remediu tradițional pentru creșterea fertilității. Potrivit unui studiu din 2010, componenta activă a ierbii țapului, icariina, poate avea efecte pozitive pentru tratarea disfuncției erectile cauzate de leziuni nervoase. Cu toate acestea, cercetătorii au efectuat acest studiu pe celule nervoase cultivate în laborator și pe șobolani cu nervii răniți. Chiar dacă acest remediu natural este adesea bine tolerat, nu există suficiente dovezi care să susțină utilizarea sa. 

Pudra de maca

Un alt tratament naturist pentru potență este și pudra de maca, poate cel mai puternic afrodisiac natural.  Pudra de maca acționează asemenea unei baghete magice, ajutând la creșterea potenței masculine prin îmbunătățirea libidoului masculin și a funcției erectile, creșterea fertilității și reglarea nivelului de testosteron.  

Tot în categoria produselor pentru potența masculină se regăsesc și suplimentele naturale pe bază de ghimbir, șofran, migdal, colții babei, branca-ursului, ardei iute sau Muira Puama, dar și ceaiul de scorțișoară și cuișoare, toate ajutând la combaterea disfuncției erectile, stimularea libidoului și îmbunătățirea performanțelor sexuale, combătând, în același timp, și cauzele psiho-emoționale care stau la baza acestei afecțiuni. 

 

Sfaturi pentru stimularea potenței masculine 

Alături de remediile naturale menționate anterior, ne-am propus să-ți oferim și o serie de sfaturi pentru stimularea potenței. De pildă, anumite activități sau lipsa acestora pot afecta disfuncția erectilă. Persoanele care au ținut cont de următoarele sfaturi cu privire la stilul de viață, au observat deja îmbunătățirea simptomelor disfuncției erectile. Iată ce trebuie să ai în vedere! 

Practică exerciții fizice regulate

Cercetările indică faptul că activitatea fizică poate ajuta la stimularea potenței masculine. Acest sfat poate fi extrem de eficient atunci când disfuncția erectilă este cauzată de obezitate, lipsa de activitate sau boli cardiovasculare. De exemplu, o cercetare din 2018 a constat că exercițiile moderate până la intense, timp de 40 de minute pe zi, de patru ori pe săptămână, timp de 6 luni, au ajutat la reducerea disfuncției erectile. Aceste exerciții includ: 

  • Alergare; 
  • Mers rapid; 
  • Mersul cu bicicleta; 
  • Înot; 
  • Schi. 

Activitatea fizică ajută la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge, la reducerea stresului și la creșterea nivelului de testosteron, ceea ce poate ajuta la stimularea potenței la bărbați. Exercițiile fizice sunt, poate, cele mai bune metode de a-ți îmbunătăți viața sexuală. 

Urmează o dietă sănătoasă pentru stimularea potenței 

O dietă echilibrată poate ajuta la menținerea funcției sexuale și la scăderea riscului de disfuncție erectilă. Dintre alimentele pentru potența masculină, care pot combate disfuncția erectilă, enumerăm: 

  • Fructe de pădure; 
  • Somon; 
  • Ulei de măsline; 
  • Cereale integrale; 
  • Legume și oleaginoase; 
  • Ierburi și condimente precum pătrunjel, cimbru, rozmarin, tahnon și oregano; 
  • Carne roșie și carne de pui; 
  • Produse lactate; 
  • Legume cu frunze verzi precum spanac, salată verde și ridiche; 
  • Ceaiuri și cafea. 

Știai, de exemplu, că ananasul îți poate ajuta viața sexuală? Ananasul este un fruct care conține numeroase vitamine pentru potența masculină, precum vitaminele A, B, B1 și C. Având un conținut bogat de vitamine și minerale, ananasul poate stimula apetitul sexual.  

Elimină stresul 

Afecțiuni precum stresul și anxietatea sunt în legătură directă cu disfuncția erectilă, de cele mai multe ori. Stresul cronic poate afecta testosteronul sau poate cauza privarea de somn, ceea ce poate afecta considerabil potența masculină. Desigur, e nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili conexiunea dintre stres și disfuncția erectilă, însă este benefic să elimini stresul din viața de zi cu zi, pentru a-ți îmbunătăți sănătatea generală. 

Nu ignora importanța somnului 

Este important pentru sănătatea generală să dormi suficient în fiecare noapte. Dormitul regulat poate stimula, de asemenea, potența masculină. Somnul insuficient poate duce la reducerea nivelului de testosteron, ceea ce poate contribui la apariția disfuncției erectile. De asemenea, alte ponturi naturale pentru creșterea libidoului și, implicit, a stimulării potenței masculine, sunt și smochinele, bananele, avocado sau ciocolata. 

Apelează la psihoterapie

În cele mai multe dintre cazuri, impotența rezultă dintr-o combinație de probleme de natură fizică și psihologică. Acestea pot include teama de eșec, credințele religioase sau traumele sexuale, printre altele. La rândul său, disfuncția erectilă poate duce la probleme suplimentare de sănătate mintală, inclusiv scăderea stimei de sine, ceea ce poate agrava și mai mult această afecțiune. Prin urmare, terapia poate ajuta la abordarea acestor probleme, însă e nevoie de mai multe cercetări pentru a determina care sunt cele mai eficiente tipuri de psihoterapie pentru stimularea potenței. 

Fă terapie sexuală sau terapie de cuplu 

Așa cum am menționat anterior, impotența poate fi cauzată de afecțiuni mintale, așa cum sunt depresia sau anxietatea în timpul actului sexual. Există studii care au constatat că terapia sexuală cognitiv-comportamentală a fost eficientă în reducerea simptomelor disfuncției erectile. De asemenea, poate fi util să participi la consiliere cu partenera ta, pentru a o ajuta să-ți înțeleagă starea și a discuta împreună modalități de a vă sprijini reciproc. Așa cum am menționat și într-un articol anterior, discuțiile despre sex pot ajuta la menținerea atracției sexuale în cuplu. 

 

Disfuncția erectilă este o afecțiune comună care poate afecta încrederea bărbaților și calitatea vieții, iar cel mai eficient remediu depinde într-o mare măsură de cauza impotenței. Cu toate acestea, remediile naturiste te pot ajuta la stimularea potenței și la sănătatea generală. Cel mai bine este să discuți cu medicul tău despre această afecțiune, pentru a putea identifica cele mai eficiente tratamente, care să funcționeze cel mai bine pentru tine. 

 

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.