✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie să știm despre uleiurile de cocos?

Ce trebuie să știm despre uleiurile de cocos?
     

Uleiul de cocos este incredibil de popular și din motive întemeiate. Oferă multe beneficii pentru sănătate, are un gust delicat și este disponibil pe scară largă.

Uleiul de cocos nerafinat

Uneori numit, ulei de cocos virgin, uleiul de cocos nerafinat este uleiul care a fost presat din carnea de nucă de cocos și care nu a mai fost prelucrat.

Uleiul de cocos rafinat

Uleiul de nucă de cocos rafinat este supun unor prelucrări suplimentare pentru a-l face mai potrivit pentru gătit.

Iată câteva ultilizări inteligente pentru uleiul de cocos:

  1. Protejează pielea de razele UV – Când este aplicat pe piele, uleiul de cocos te poate proteja de razele ultraviolete (UV) ale soarelui, care au proprietatea de a crește riscul cancerului de piele și totodată pot fi cauza ridurilor și a petelor maronii.
  2. Crește metabolismul – Uleiul de cocos conține trigliceride cu lanț mediu (MCT). Acești acizi grași se absorb rapid și pot crește numărul caloriilor pe care le arzi.
  3. Poți să gătești în siguranță la temperaturi ridicate – Uleiul de cocos are un conținut foarte ridicat de grăsimi saturate. De fapt, aproximativ 87% din grăsimea sa este saturată. Prin urmare, uleiul de cocos este o alternativă mai sigură pentru gătitul la temperaturi ridicate.
  4. Ameliorează iritația pielii și eczema – Cercetările arată că uleiul de cocos îmbunătățește cel puțin dermatita și alte afecțiuni ale pielii.
  5. Hidratează pielea – Uleiul de cocos este un hidratant minunat pentru picioare, brațe, coate, mai exact pentru tot corpul!
  6. Protejează părul de daune – Uleiul de cocos te poate ajuta să îți păstrezi părul sănătos. Principalul acid gras din uleiul de cocos poate pătrunde în profunzimea firului de păr într-un mod în care majoritatea celorlalte grăsimi nu pot.
  7. Îmbunătățește sănătatea dentară – Uleiul de cocos poate fi o armă puternică împotriva bacteriilor, inclusiv a Streptococcus mutans, bacterie din gură care provoacă placa dentară, cariile dentare și boala gingiilor.

Uleiul de cocos oferă multe beneficii pentru sănătate dar are și multe utilizări inteligente și practice. Accesează webshop-ul VitaMix și achiziționează uleiul de cocos dorit fie el solid, fie lichid!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.