⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum îți afectează alcoolul mintea și corpul?

Cum îți afectează alcoolul mintea și corpul?
     

Impactul alcoolului asupra corpului tău începe în momentul în care iei prima înghițitură. În timpul restricțiilor, mulți dintre noi am înlocuit nopțile la pub sau la orice local cu întâlnirile virtuale cu prietenii, întrucât acelea ne ofereau unele din aceleași sentimente de prietenie și conexiune ca și cum am fi ieșit undeva.

Dezavantajul acestui mod de a te întâlni cu prietenii sau familia este reprezentat de faptul că este mult mai ușor să pierzi șirul paharelor în timp ce tot discuți.

Iată câteva efecte negative pe care le are alcoolul asupra organismului tău:

 1. Depresia – Alcoolul afectează funcțiile creierului, crescând riscul de depresie. Prin însăși natura sa, alcoolul este un deprimant, chiar dacă poate face oamenii să se simtă mai energici și mai prietenoși, induce, de asemenea, relaxarea. Alcoolul poate agrava simptomele depresiei dar le și poate provoca. Consumul excesiv de alcool poate face ca cineva să aibă probleme financiare sau să-și piardă familia, ceea ce poate duce apoi la mai multă băutură. În general, devine un ciclu vicios.
 2. Leziuni inflamatorii – Ficatul este un organ care ajută la descompunerea și eliminarea substanțelor nocive din corp, inclusiv a alcoolului. Consumul de alcool pe termen lung interferează cu acest proces. De asemenea, creșe riscul de inflamație hepatică cronică și boli hepatice. Cicatrizarea cauzată de această inflamație este cunoscută sub numele de ciroză. Boala ficatului pune viața în pericol și duce la acumularea de toxine și deșeuri în corpul tău.
 3. Boli de inimă, plămâni – Alcoolul îți poate afecta inima și plămânii. Persoanele care consumă alcool într-un mod cronic au un risc mai mare de probleme legate de inimă decât persoanele care nu consumă alcool. Complicațiile sistemului circulator includ: tensiune arterială crescută, bătăi neregulate ale inimii, dificultăți de pompare a sângelui prin corp, accident vascular cerebral, infarct, insuficiență cardiacă
 4. Nivelul de zahăr scăzut – Pancreasul ajută la reglarea consumului de insulină din organism și a răspunsului la glucoză. Când pancreasul și ficatul nu funcționează corect, riști să ai un nivel scăzut de zahăr sau hipoglicemie.
 5. Dependență – Unele persoane care beau mult pot dezvolta a o dependență fizică și emoțională de alcool. Retragerea alcoolului poate fi dificilă și poate pune viața în pericol. Simptomele retragerii alcoolului includ:

 • Anxietate
 • Nervozitate
 • Greață
 • Tremurat
 • Tensiune arterială crescută
 • Bătăi neregulate ale inimii
 • Transpirații abundente

 

Alcoolul a fost întotdeauna folosit ca o modalitate de a face față emoțiilor cu care oamenii nu se simt confortabil. Te poți bucura de o băutură după o zi de muncă stresantă pentru a te relaxa dar acest lucru trebuie să fie făcut cu moderație. Mai sus sunt prezentate câteva dintre efectele nocive pe care le poate avea alcoolul asupra organismului tău, ia aminte la ele și ferește-te de această dependență pe cât posibil pentru a avea o viață sănătoasă!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.