Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

5 lucruri care nu trebuie facute dupa ce ai consumat mancare!

5 lucruri care nu trebuie facute dupa ce ai consumat mancare!
     

Stiai ca este foarte important sa ai grija nu numai de ceea ce consumi zilnic ci si de modul in care mancarea este consumata?!

Digestia este un proces foarte complex si important pentru sanatatea organismului. Poate dura de la 4 pana la 7 ore si necesita mult timp si energie. 

Iata 5 lucruri ce nu este recomandat sa le faci dupa ce ai consumat alimente:

1. FUMATUL: Tutunul contine peste o mie de compusi chimici iar in urma fumului eliberat de o tigara sunt eliberati patru mii de compusi. Efectul nociv al unui tigari fumate dupa masa este de 10 ori mai intens, iar compusi chimici sunt toxici pentru organism. Dupa o masa, toxinele sunt absorbiti mult mai bine si mai repede. Acestea  blocheaza absorbirea calciului, vitaminei C si D. Este recomandat o pauza de 20 de minute dupa masa.

2. BAIA: In urma baii creste temperatura corporala, astfel creste circulatia de sange a pielii si scade circulatia sanguina la nivelul aparatului digestiv, un fenomen care deranjeaza functiile digestive. Este recomandata baia dupa minim 30 de minute dupa masa.

3. CONSUMUL DE CEAI: Ceaiurile au foarte multe beneficii pentru organism, insa conform specialistilor nu este recomandat dupa masa. Ceaiul contine substante, ca tanini si polifenoli, care favorizeaza absorbtia de fier dar ceaiul consumat dupa masa impiedica absorbtia de fier si de minerale. Copiilor si persoanelor care sufara de deficienta de fier este recomandat consumarea de ceai la cel putin 1 ora dupa mancare. 

4. SOMNUL dupa mancare este daunator pentru organism, deoarece stimuleaza productia de acid gastric in stomac si poate cauza arsuri gastrice. Sucurile gastrice acidice se intorc inapoi pe esofag din cauza fortei gravitationale iar acest lucru duce la reflux si poate cauza afectarea esofagului. Este recomandat amanarea somnului cu 1-2 ore dupa o masa.

5. MISCAREA dupa mancare poate cauza sughit sau greata, iar la nivelul stomacului poate duce la indigestie si aciditate. O plimbare usoara este ideal pentru accelerarea metabolismului si pentru a arde grasimile, dar pentru antrenament sau miscari intense este recomandat minim 2 ore de asteptare.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Prepara un ulei ANTICELULITIC!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.