30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ❤
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

5 lucruri care nu trebuie făcute după ce ai consumat mâncare!

5 lucruri care nu trebuie făcute după ce ai consumat mâncare!
     

Știai că este foarte important să ai grijă nu numai de ceea ce consumi zilnic ci și de modul în care mâncarea este consumată?!

Digestia este un proces foarte complex și important pentru sănătatea organismului. Poate dura de la 4 până la 7 ore și necesită mult timp și energie. 

Iată 5 lucruri ce nu este recomandat să le faci după ce ai consumat alimente:

1. FUMATUL: Tutunul conține peste o mie de compuși chimici iar în urma fumului eliberat de o țigară sunt eliberați patru mii de compuși. Efectul nociv al unei țigări fumate după masă este de 10 ori mai intens, iar compuși chimici sunt toxici pentru organism. După o masă, toxinele sunt absorbite mult mai bine și mai repede. Acestea blochează absorbția calciului, vitaminei C și D. Este recomandat o pauză de 20 de minute după masă.

2. BAIA: În urma băii crește temperatura corporală, astfel crește circulația de sânge a pielii și scade circulația sanguină la nivelul aparatului digestiv, un fenomen care deranjează funcțiile digestive. Este recomandată baia după minim 30 de minute după masă.

3. CONSUMUL DE CEAI: Ceaiurile au foarte multe beneficii pentru organism, însă conform specialiștilor nu este recomandat după masă. Ceaiul conține substanțe, ca tanini și polifenoli, care favorizează absorbția de fier dar ceaiul consumat după masă impiedică absorbția de fier și de minerale. Copiilor și persoanelor care sufară de deficiență de fier este recomandat consumarea de ceai la cel puțin 1 oră după mâncare. 

4. SOMNUL după mâncare este daunător pentru organism, deoarece stimulează producția de acid gastric în stomac și poate cauza arsuri gastrice. Sucurile gastrice acidice se întorc înapoi în esofag din cauza forței gravitaționale iar acest lucru duce la reflux și poate cauza afectarea esofagului. Este recomandat amânarea somnului cu 1-2 ore după o masă.

5. MIȘCAREA după mâncare poate cauza sughiț sau greață, iar la nivelul stomacului poate duce la indigestie și aciditate. O plimbare ușoară este ideală pentru accelerarea metabolismului și pentru a arde grăsimile, dar pentru antrenament sau mișcări intense este recomandat minim 2 ore de așteptare.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Tensiune și stres

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.