Luna Zanna
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Efectele nucilor și unturilor din nuci asupra organismului

Efectele nucilor și unturilor din nuci asupra organismului
     

Nucile sunt sâmburi de semințe care sunt utilizate pe scară largă în gastronomie sau sunt consumate ca atare, fiind bogate în grăsimi și calorii. Iată câteva dintre cele ami des consumate nuci:

  • Migdale
  • Caju
  • Alune de pădure
  • Nuci de macadamia
  • Nuci pecane
  • Fistic
  • Nuci

Deși alunele sunt din punct de vedere leguminoase precum mazărea și fasolea, ele sunt de obicei denumite nuci datorită profilului și caracteristicilor lor nutriționale similare.

Sunt foarte hrănitoare

28g mix de nuci conține: 173 calorii, 5g proteine, 16 grăsimi (9g grăsimi mononesaturate), 6g carbohidrați, 3g gribre, etc. Sunt o alegere excelenta pentru persoanele care urmează o dietă scăzută în carbohidrați.

Sursă excelentă de antioxidanți

Antioxidanții, inclusiv polifenolii din nuci, pot combate stresul oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi  (molecule instabile care pot provoca leziuni celulare și pot crește riscul de îmbolnăvire). Polifenolii din nuci ajută organismul să protejeze celulele împotriva colesterolului LDL și daunele cauzate de radicalii liberi.

Ajută la îmbunătățirea profilului lipidic

  • Nucile au un efect impresionat asupra nivelului de colesterol și trigliceride. 
  • Fisticul scade nivelul de trigliceride la persoanele obeze și cele care suferă de diabet.
  • Migdalele și alunele de pădure cresc nivelul de HDL colesterol (colesterolul bun) și reduc nivelul de LDL colesterol (colesterolul rău)

Dintre toate unturile de nuci, probabil cel mai cunoscut este untul de arahide. Cu toate acestea, există o mulțime de unturi din nuci din care poți alege, precum untul de caju, migadel, nuci de macadamia, alune de pădure și multe altele. 

  • Nuci de Macadamia Intregi 125gr Deco Italia

    Nuci de Macadamia Intregi 125gr Deco Italia

    26,80 lei
    Nucile Macadamia sunt considerate ca fiind cea mai sanatoasa specie de nuci si asta pentru ca au cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice care ajuta in special ficatul.Nu au colesterol.In plus, nucile de Macadamia contin aproximativ 22% acid palmitoleic Omega-7. Au un pret mai mare decat alte nuci dar calitatile nutritionale totale ale nucilor Macadamia sunt mult superioare.Nucile ...
  • Nuci Braziliene, 100g

    Nuci Braziliene, 100g

    15,90 lei
    Ingrediente: nuci brazilinene.Nuca brazilian provine de fapt din arborele de nuci braziliene. Este cunoscut in Brazilia ca arborele para. Valori nutritionale medii / 100g: Energie: 2985kj/723kcal, Grasimi: 67g, din care saturate: 16g, Carbohidrati: 12g, din care zaharuri: 2.3g, Proteine: 14g, Sare: <0.01g.Sarea este prezenta in mod natural.A se consuma, de preferinta, pana la: vezi data pe amba ...
  • Faina din Nuci Cocos Eco Deco Italia 500gr

    Faina din Nuci Cocos Eco Deco Italia 500gr

    22,82 lei
    Faina de cocos este obtinuta prin macinarea nucii de cocos. Are o aroma delicată de cocos, usor dulce.Se poate folosi la produsele de patiserie, pentru deserturi, ca un plus de gust la cerealelel de dimineata sau in smoothie sau shake.Ingrediente: făină din nuci cocos, din agricultură ecologică.
  • Baton cu fructe nuci si alune, 40g, Rapunzel

    Baton cu fructe nuci si alune, 40g, Rapunzel

    11,32 lei
    Ingrediente: mieremarzipan 34%(migdale 50%, miere), alune de padure prajite 20%, miere 18%, faina de migdale 17%, samburi de caju 5%, nuci5%, foaie napolitana(amidon de cartof, ulei de floarea soarelui)*provin din agricultura ecologica certificataO necesitate pentru iubitorii de nuci Aceste batoane de nuci ofera energie de lunga durata datorita portiunii suplimentare de nuci. În acest ameste ...

Alergiile la nuci, în special la arahide, sunt din ce în ce mai frecvente. Acestea pot fi periculoase, alergia la arahide fiind una dintre cele mai frecvente asociată cu recții bruște și severe, cum ar fi șocul anafilactic. 

Dacă nu ești alergic la nuci, poți alege dintr-o varietate de unturi vegetale sănătoase pentru inimă. Aceste unturi oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Pe lângă acestea, unturile din nuci conțin o serie de nutrienți importanți, printre care:

  • Proteine
  • Grăsimi sănătoase
  • Fibre
  • Vitamine si minerale
  • Fitochimicale

Nutrienții specifici din untul de nuci variază în funcție de tipul de nucă folosit, dar toate sunt surse bune de grăsimi sănătoate. Clinica Mayo raportează că nucile ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol.

Chiar dacă sunt gustoase și ușor de adăugat în alimentație, este important să se limiteze consumul deoarece sunt alimente dense caloric și chiar dacă fac mai mult bine pentru sănătate, consumul excesiv de unturi din nuci va duce la creșterea în greutate. La fel și în cazul nucilor crude, nutriționiștii recomandă consumul a maxim 30-50g de nuci pe zi sau 2 linguri de unt de nuci (în funcție de sex, vârstă, greutate, probleme de sănătate). 

Consumul regulta de nuci poate îmbunătăți stare de sănătate în multe moduri, cum ar fi reducerea riscului de diabet, boli de inimă și a nivelului de colesterol și trigliceride. Atât timp cât se consumă cu moderație, nucile reprezintă un plus gustos pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.