DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Importanța dietei în afecțiunile dermatologice: Psoriazis

Importanța dietei în afecțiunile dermatologice: Psoriazis
     

 

Există o gamă largă de tratamente pentru psoriazis, de la unguente pentru piele până la cele medicamentoase, însă pentru acele peste 125 de milioane de oameni care trăiesc cu psoriazis la nivel mondial, dieta poate juca un rol mai important decât credem în modul în care corpul gestionează inflamația. Astfel, Vitamix își propune să îți ofere informații prețioase despre alimentele pe care să le consumi și pe care să le eviți dacă suferi de psoriazis.

Care este relația dintre psoriazis și dieta ta?

Psoriazisul este o afecțiune cutanată cronică (pe termen lung) autoimună. Mai precis, corpul atacă în mod greșit propriul țesut, începe să producă în exces celule ale pielii, care se depun în straturi și se întăresc pe piele. Plăcile astfel formate sunt pete roșii, solzoase, care pot fi însoțite de mâncărime sau chiar dureroase. Uneori, psoriazisul este însoțit de artrită psoriazică, o afecțiune inflamatorie a articulațiilor.

Niciuna dintre aceste afecțiuni nu este cauzată de nimic din ceea ce mănânci, dar există o legătură importantă între dieta ta și manifestarea unui psoriazis activ. Se știe că multe alimente provoacă inflamații în întregul corp. La unii oameni, această iritare larg răspândită poate agrava simptomele psoriazisului.

Care sunt alimentele ce provoacă inflamație?

Sunt multe studii de încredere despre modul în care anumite alimente declanșează un răspuns inflamator. Cercetările sugerează că unele alimente, în special cele foarte procesate, stimulează excesiv mecanismele de apărare ale corpului.

  • Ulei de Neem 50ml, Zanna

    Ulei de Neem 50ml, Zanna

    14,80 lei
    Uleiul de Neem are proprietati extraordinare de antiinflamator, antiseptic, antifungic, antibacterian si antiviral. Este ideal pentru pielea predispusa la acnee, deoarece poate ajuta in calmarea iritatiilor si inflamatiilor, curata cosurile si elimina bacteriile de la suprafata pielii, care pot provoca  puncte negre.Neem-ul este un copac de marime mijlocie spre mare nativ in India. Uleiul de ...
  • Ulei esential de Lamaie Verbina 10ml, Zanna

    Ulei esential de Lamaie Verbina 10ml, Zanna

    19,50 lei
    Aplicatii externe:•    eficace impotriva sinuzitei si a gripei in faza incipienta (se frictioneaza sinusurile si gatul);•    utilizat pentru vindecarea tuturor tipurilor de rani;•    se maseaza zona plexului solar, pentru combaterea tensiunii, oboselii sau stresului;•    tonic general excelent, daca se aplica dimineata, dupa dus, in regiu ...
  • Crema pentru ten problematic cu Neem si Acid Salicilic, 50 ml, Zanna

    Crema pentru ten problematic cu Neem si Acid Salicilic, 50 ml, Zanna

    69,00 lei
    Această cremă este soluția perfectă pentru persoanele care au probleme cu tenul. Combinația dintre ingredientele active naturale și efectele lor benefice face aceast produs ideal pentru îngrijirea tenului problematic.Hidratează eficient tenul, oferind o senzație de prospețime și catifelare. Are numeroase beneficii pentru ten. NeemAntibacterianAntifungic Regenerator cutana ...
  •  Ulei Nuca 50ml, Zanna
    -30%

    Ulei Nuca 50ml, Zanna

    13,92 lei
    19,90 lei
    Uleiul de nuca hraneste, protejeaza, inmoaie pielea uscata. Recomandat pentru a imbunatatii bronzul pielii.Ajuta la cicatrizarea ranilor; util in psoriazis, eczeme, varice, insuficienta circulatiei periferice, furuncule, piele uscata, crapaturi, ulceratii vechi, pigmentatie neuniforma a pielii.Tonifica si creste functiile de protectie ale pielii.  Regenereaza parul si combate caderea lui.

De exemplu, alimentele grase pot crește inflamația în țesutul adipos (grăsimea corporală), care este localizată în tot corpul. Inflamația continuă a țesutului adipos (frecvent la persoanele supraponderale sau obeze) crește foarte mult riscul de psoriazis. De asemenea, crește riscul de diabet de tip 2, boli de inimă și alte afecțiuni cronice de sănătate.

Alimente DE EVITAT cu psoriazis

Multe dintre aceleași alimente bogate în calorii care pot duce la creșterea în greutate și pot crește riscul de obezitate, diabet și boli de inimă sunt, de asemenea, inflamatorii. Există mai multe categorii de alimente inflamatorii care pot agrava simptomele psoriazisului:

  • Alcool
  • Lactate
  • Alimente care conțin carbohidrați rafinați
  • Alimente bogate în grăsimi saturate și grăsimi trans
  • Alimente cu zahăr adăugat
  • Alimente care conțin gluten

Alimente RECOMANDATE dacă aveți psoriazis

Așa cum unele alimente declanșează inflamația, altele pot ajuta la combaterea inflamației. În general, a avea o dietă echilibrată cu alimente integrale este cea mai bună abordare pentru a reduce inflamația în întregul corp. Aceasta poate reduce crizele de psoriazis sau poate face simptomele mai puțin severe. Urmând o dietă mediteraneeană pentru artrita psoriazică sau psoriazisul poate reduce, de asemenea, inflamația cronică care contribuie la boli de inimă, diabet de tip 2, cancer și alte afecțiuni.

Cele mai potrivite alimente dacă aveți psoriazis includ:

  • Pește, proteine slabe sau proteine pe bază de plante, cum ar fi tofu sau tempeh
  • Fructe și legume
  • Leguminoase (fasole și linte)
  • Nuci și semințe
  • Ulei de măsline
  • Cantități mici de lactate, cu conținut scăzut de grăsimi
  • Cereale integrale
  • Gustări fără gluten
  • Multivitamine
  • În plus, nu uita să utilizezi adjuvanții potriviți: tinctura, loțiunile, uleiurile, produsele de igienă personală și ceaiurile de Mărul Lupului vor face diferențe notabile la nivel local. Cremele cu uree, de asemenea, Argintul coloidal-ionic - sau o gamă largă de uleiuri disponibile pe webshop-ul Vitamix ți se pot dovedi aliați importanți în lupta cu simptomele neplăcute.

Cum pot începe o dietă pentru psoriazis?

Dacă aveți de gând să vă schimbați dieta pentru a combate psoriazisul, Vitamix recomandă să începeți încet. A intra într-o dietă extrem de restrictivă nu este de obicei sustenabil și te poate priva de nutrienți importanți. În schimb, începeți prin a elimina unele alimente foarte procesate!

Înlocuiți produsele de patiserie și prăjiturile cu fructe proaspete. Optați pentru ceaiuri de plante sau apă aromată cu fructe proaspete, mentă sau castraveți. Dacă credeți că există un anumit aliment sau ingredient care declanșează crize de psoriazis, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un dietetician înregistrat.

Excesul de greutate sau obezitatea pot, de asemenea, agrava psoriazisul, așa că ar fi indicat să începeți un plan de slăbire care să includă mai puține calorii și porții mai mici. Orice dietă de tratament pentru psoriazis ar trebui să fie însoțită de alegeri sănătoase de viață. Dormiți mai mult și mișcați-vă în mod regulat, încercați să reduceți sursele de stres și lăsați-vă de fumat. Fiecare din aceste decizii vă vor îmbunătăți atât condiția pielii, cât și calitatea vieții!

 

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.