⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Suplimente pentru fumători

Suplimente pentru fumători
     

Știai că tutunul conține peste o mie de compuși chimici iar în urma fumului eliberat de o tigară sunt eliberați patru mii de compuși?!

Consecințele fumatului asupra sănătății pot fi foarte grave, astfel este extrem de important pentru fumători să includă în alimentația lor substanțe protectoare ca antioxidanți, vitamine și minerale.

Nutriționistul Lygia Alexandrescu spune că "antioxidanții au rol protector în ceea ce privește apariția și evoluția cancerului, bolilor coronariene, cataractei sau a disfuncțiilor cognitive. Anumite componente ale țigării favorizează oxidarea celulară, apariția stresului oxidativ și implicit a radicalilor liberi care produc efectiv atacul la nivel celular și apariția bolilor (în special a cancerului)".

Antioxidanții sunt orice fel de vitamină, mineral sau nutrient care are rolul de a proteja și de a repara celulele organismului, astfel încât să nu fie afectate de efectul nociv al radicalilor liberi. Nutriționista Anca Lungeanu declară că „Antioxidanții impiedică procesul de îmbătrânire al celulelor din organism, menținând funcțiile corpului într-o stare mai bună pe o perioadă îndelungată. Aceste substanțe reglează nivelul colesterolului și ajută la prevenirea bolilor de inimă, iar în egală măsură protejează sistemul nervos central și contribuie la prevenirea afecțiunilor neurologice. În plus, antioxidanții protejează ochii de tulburări oftalmologice".

Image result for snowflake mark Știai că fiecare țigară fumată ia 25mg de vitamine C din organismul tău?!

În plus nicotina din țigări crește rata metabolică a vitaminei C, contribuind astfel la pierderi mari și la hipovitaminoză. Deficiența de vitamina C reduce rezistența la infecții, provoacă stări de oboseală, gingivită, hemoragii și scorbut.

Studiile recente arată că vitamina D are un rol protector asupra organismul fumătorilor. Conform MedicalDaily, un studiu a fost făcut pe 626 pacienți fumători, timp de 20 de ani, în care au fost verificate regulat plămânii lor, arată că acei pacienți care suferă de o insuficiență de vitamina D au efecte vizibile față de cei care iau suplimente de vitamina D. Jurnalul American "American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine" spune că acest fenomen protectiv al vitaminei D se bazează pe proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare. Vitamina D, în plus, contribuie la absorbția și utilizarea normală a calciului și a fosforului, contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, la menținerea funcției normale a sistemului muscular, la menținerea sănătății dinților, la funcționarea normală a sistemului imunitar.  

Seleniul este un mineral ușor de regăsit în alimente. Este un antioxidant intracelular excelent care reduce efectele negative ale oxidării. Seleniul este recomandat pentru fumători deoarece protejează organismul de efectele toxice ale țigărilor, neutralizează unele substanțe generatoare de cancer și încetinește îmbătrânirea celulelor. 

Studiile științifice arată că bărbații fumători au un nivel de Q10 cu 50% mai redus decât cei nefumători, iar la femei acest nivel poate să ajungă până la 70%. Q10 este un ingredient esențial pentru energia celulară, influențează pozitiv organismul și procesele oxidative și contribuie la sănătatea inimii. Deficiența acestui element în organism limitează energia și reduce toate procesele biochimice din celule. 

Zincul este un mineral important pentru fumători, deoarece reduce fixarea în organism a plumbului și a cadmiului, substanțe care provin din gazele de eșapament al fumului de țigară. În plus, zincul ajută la reglarea producției hormonale, la menținerea echilibrului hormonal și facilitează digestia. Are capacități antiinflamatorii și este un antioxidant care încetinește procesul de îmbătrânire.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.