Luna Apidava
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

STRESUL - cea mai puternică toxină!

STRESUL - cea mai puternică toxină!
     

Probabil știai deja că perioadele de stres pot afecta sănătatea, somnul și chiar și buna noastră dispoziție. Defapt stresul te afectează mult mai grav decât credeai! Iată câteva motive concrete și dovedite științific despre ce poate să facă stresul:

Perioadele îndelungate de stres, pot duce la acumularea de hormoni ai stresului în hipocampus, ceea ce duce la afectarea proceselor de memorie, la afectarea somnului și poate duce chiar și la afecțiuni ale creierului.

Stresul te îngrasă! În urma stresului corpul tău produce mai mult cortizol, hormonul responsabil pentru depunerile de grăsimi de la nivelul abdomenului. Nivelul ridicat de cortizol încetinește metabolismul și stimulează pofta de mâncare ceea ce duce la cresterea în greutate. În plus cortizolul stimulează, la nivelul creierului, producția de neuropeptid Y (NPY), un hormon care stimulează apetitul în special fața de carbohidrați. 

Image result for snowflake mark Știai că cortizolul afectează sănătatea hormonilor sexuali?!

Cortizolul, principalul hormon de stres, are capacitatea să inhibe producerea de testosteron și estrogen, ceea ce duce la afectarea eliberării și circularea acestor hormoni sexuali, având efecte asupra libidoului și a fertilității.

Stresul scade capacitatea sistemului imunitar și blochează lupta cu inflamațiile. Este considerat un inhibitor puternic al imunității!

Stresul are capacitatea de a afecta mitocondria! Mitocondriile sunt organite celulare întâlnite în toate tipurile de celule și denumite și „uzinele energetice ale celulei”. Mitocondriile sunt responsabile pentru energia necesară a organismului iar afecțiunile lor pot duce la epuizare și la oboseală cronică.

Stresul afectează detoxifierea organismului! Suntem expuși în fiecare zi la toxine, facotri poluanți și chimicale. Sedentarismul și alimentele sintetice determină acumularea toxinelor în celulele adipoase, iar din cauza cortizolului (citește mai sus), aceste celule vor fi depozitate în forma de grăsime și vor fi defapt depozite de toxine.

Stresul afectează sănătatea sistemului cardiovascular! Mărește grosimea pereților vasculari, ceea ce duce la creșterea presiunii arteriale și la hipertensiune, un fenomen care poate să conducă la boli cardiace, accidente vasculare sau chiar și la insuficiența renală.

Studiile științifice arată că perioadele îndelungate de stres reduc densitatea minerală osoasă și este foarte dăunătoare pentru mușchi și sistemul osos. 

Iată câteva remedii naturale:

Vitaminele B sunt recomandate în mod regulat împotriva stresului. Dacă complexul vitamine B nu ne-ar ajuta cu problemele de somn, melatonina ne va scăpa de insomnie și vom avea în sfârșit 8 ore de odihnă.

Calciul și magneziul fac o echipă bună: magneziul calmează organismul, calciul o întărește.

Capsulele REVIVA conțin un extract natural standardizat de Ashwagandha (Withania somnifera) care conține un tip de lactone naturale identice cu hormonii de relaxare din organism, a căror prezență contribuie la reducerea nivelului de cortizol (hormonul stresului) și la restabilirea echilibrului sistemului nervos.

Tinctura de Sunătoare are efect calmant și de armonizare psiho-emoțională. În plus are și un efect antispastic și de reglare a peristaltismului intestinal.

Ceaiul Antistres AdNatura este un amestec omogen din urmatoarele plante: fructe de păducel, iarbă de sunătoare, flori de tei, fructe de măceș, flori de mușețel, iarbă de năpraznic, flori de levănțică, iarbă de ovăz, frunze de ștevie dulce, recunoscute în literatura de specialitate atât pentru însușirile lor calmante și relaxante, cât și pentru reputația lor de a alunga pe cale naturală starea de oboseală mentală și de stres.

Uleiul esențial de Bergamot tonifică și revigorează sistemul nervos, eliminând stresul și oboseală, durerile de cap, depresia, anxietatea și insomnia. Utilizat sub formă de masaj, în baie sau în candelă: în caz de stres, iritabilitate, tensiune nervoasă și dureri de cap. Masat pe zona abdominală: are efecte pozitive în indigestie, colici și dureri gastrice.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.