Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Importanța legumelor pentru corpul uman

Importanța legumelor pentru corpul uman
     

Legumele trebuie să aibă un rol important în nutriția noastră zilnică. Este foarte important să consumăm legumele proaspete. Legumele au cele mai puține calorii și carbohidrați dar în nutrienti sunt cele mai bogate. Legumele conțin clorofilă, vitamine, minerale, fitonutrienți, care previn dezvoltarea microorganismelor, astfel diminuează toxinele acide.

Culoarea verde a legumelor este dată de conținutul ridicat de clorofil. Legumele conțin multe fibre, care au un rol important în digestie. Fibrele reduc riscul apariției tumorilor și s-a demonstrat că diminuează apariția acidului toxic .
Fibrele functionează ca un burete: absoarbe acidul din corpul nostru. De asemenea curăță intestinele.

Legumele sunt sursele enzimelor care sunt importante pentru funcțiile biochimice ale organismului uman. Există multe enzime care ne mențin rezerva de energie.
Enzimele pe lângă multe alte efecte, ne ajută și la digestie. Ele se produc în organism după fiecare masă.

Temperatura ridicată deteriorează enzimele. Din această cauză este important să consumăm mâncăruri care nu necesită fierbere sau sunt fierte puțin timp. În cazul în care consumăm mâncare fiartă, corpul nostru trebuie să producă enzime, ceea ce este greu și de asemenea ia energia de la alte funcții.

Trebuie sa fim atenti ce si cat mancam, ca sa ne  mentinem cat mai sanatosi.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.