☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum să luăm corect magneziul?

Cum să luăm corect magneziul?
     

Magneziul este un mineral important pentru vitalitatea și sănătatea corpului uman, deoarece acesta joacă un rol primordial în multiple funcții metabolice.

Deficitul de magneziu din organism este însoțit de simptome precum: dureri de cap, dureri musculare și rigiditate musculară. Lipsa acestuia afectează, de asemenea, sistemul nervos producând stări de anxietate, atacuri de panică, episoade de stres, stare de amorțeală la nivelul membrelor superioare și inferioare. 

Care sunt beneficiile consumului de magneziu?

Acest mineral esențială organismului ajută la fixarea calciului în oase, la fortifierea structurii osoase, menține tensiunea arterială și glicemia la valori normale, ajută la absorbția potasiului și a fosforului. Mai mult decât atât, consumul periodic de magneziu reduce stresul, previne stările depresive și întărește sistemul nervos. 

Surse naturale de magneziu

Magneziul este un mineral care poate fi asimilat și din alimentație. Sursele cele mai bogate în magneziu sunt: carnea, laptele, orezul, nucile, soia, legumele, pâinea și cerealele. Cele mai bogate fructe în conținut de magneziu sunt bananele.

Când trebuie să iei suplimente cu magneziu?

Deficitul de magneziu este foarte greu de identificat. La identificarea acestuia este nevoie de un set complet de analize. Deficitul are efecte negative asupra organismului, de aceea luarea acestui supliment de două ori pe ani este extrem de benefică.

Luarea de suplimente cu magneziu este recomandată de medici pe perioade scurte pentru a evita excesul de magneziu. Dacă doza zilnică de magneziu este depășită și dacă acest mineral se depune în exces în organism poate cauza toxicitate, hipotensiune, probleme respiratorii, iar în cazuri grave chiar coma sau decesul.

Când luăm suplimente cu magneziu?

Medicii recomandă administrarea magneziului în perioade de stres intens, de solicitare musculară, dar și psihică. Acesta menține inima într-o stare bună de sănătate. Se poate consuma și în perioade în care organismul este vulnerabil, iar imunitatea este scăzută, deoarece magneziul întărește imunitatea și previne îmbolnăvirea. Acest mineral sprijină organismul să lupte împotriva virusurilor și a infecțiilor bacteriene.

În sarcină magneziul este important în dezvoltarea fătului și în prevenirea durerilor musculare, a crampelor, spasmelor și în susținerea tonusului muscular.

În tulburările de tip alimentar, în cazurile în care dieta folosită este săracă în magneziu, se recomandă suplimentarea obligatorie cu magneziu pentru a preveni distrofia musculară și fragilitatea osoasă.

Combinația dintre magneziu și vitamina B6 este foarte benefică. Aceste două minerale lucrează foarte bine împreună în fortifierea organismului. Noi îți recomandăm suplimentul de Magneziu + B6 Adams Supplements de la Vitamix. Acesta se recomandă a fi folosit o dată pe zi, după o masă principală. Se folosește pentru a trata deficitul de magneziu atât la adulți precum și la copiii cu vârste între 6 și 12 ani. Suplimentul vine sub formă de tablete, iar un recipient conține 90 de tablete.

Cumpără acest produs din webshop-ul Vitamix și bucură-te de beneficiile magneziului și de o sănătate de fier.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.