⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Bomboane.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile surprinzătoare ale vitaminelor B

Beneficiile surprinzătoare ale vitaminelor B
     

O alimentație bună este legată de o sănătate bună precum și de prevenirea și tratarea multor afecțiuni. Obținerea cantităților recomandate de vitamine în fiecare zi este o parte importantă a ecuației nutriționale, iar vitaminele B sunt esențiale pentru îngrijirea preventivă.

Iată câteva beneficii surprinzătoare pe care vitaminele B le oferă:

1. Vitamina B1 este importantă pentru prevenirea Beri Beri (deficitului de tiamină) – Vitamina B1 joacă un rol major în metabolizarea alimentelor în energie. Prea puțină vitamină B1 provoacă beriberi, o boală care afectează inima, sistemul digestiv și sistemul nervos.

2. Vitamina B2 (riboflavina) stimulează sistemul imunitar – O dietă bogată în vitamina B2, cunoscută și sub numele de riboflavină, este necesară pentru a evita deficitul de riboflavină. Aceasta ajută corpul să descompună și să utilizeze carbohidrații, grăsimile și proteinele din dieta ta și ajută la metabolizarea alimentelor în energie. Acest tip de vitamină ajută și la menținerea sănătății pielii, a mucoasei intestinului și a celulelor sanguine.

3. Vitamina B3 (niacina) descompune alimentele în energie – Avem nevoie de vitamina B3, numită și acid nicotinic sau niacină, în dietele noastre în fiecare zi pentru a descompune alimentele pe care le consumăm în energie pe care o putem folosi. Beneficiile pentru sănătate ale niacinei includ utilizarea sa ca tratament pentru a ajuta la controlul nivelurilor ridicate de colesterol din sânge.

4. Vitamina B6 poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiace – Vitamina B6 este importantă, deoarece este implicată în mai mult de 100 de reacții enzimatice în celulele corpului, ajutându-ne să metabolizăm aminoacizii din alimentele noastre și să construim noi celule roșii din sânge. Beneficiile pentru sănătate ale vitaminei B6 includ reducerea riscului de boli de inimă, iar deficitul vitaminei B6 poate duce la slăbiciune musculară, depresie, iritabilitate, pierderi de memorie pe termen scurt, nervozitate și dificultăți de concentrare.

5. Vitamina B9 sau acidul folic – Vitamina B9, numită și acid folic sau folat, este un nutrient necesar pentru creșterea și dezvoltarea organismului. Obținerea unui aport suficient de acid folic previne defectele congenitate ale tubului neural (creier și coloană vertebrală) la copii și promovează o creștere sănătoasă.

6. Evită anemia cu vitamina B12 – Vitamina B12 este esențială pentru construirea celulelor sanguine și menținerea celulelor nervoase sănătoase în organism. Deficitul de vitamină B12 poate duce la anemie, slăbiciune, oboseală, constipație, pierderea poftei de mâncare, confuzie, depresie, demență.

Se știe că unele persoane cu deficiențe de vitaminele B se confruntă cu depresie, anxietate și schimbări de dispoziție. Ai grijă de sănătatea ta printr-un aport potrivit de vitamine B! Pe webshop-ul VitaMix vei găsi o multitudine de vitamine B care te vor ajuta să îți iei nutrienții necesari pentru a avea parte de o viață sănătoasă!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.