⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile dușului rece

Beneficiile dușului rece
     

Dușurile reci sunt orice tip de duș cu o temperatură a apei sub 210C și poate avea anumite beneficii pentru sănătate. Terapia cu apă (hidroterapia) a fost folosită de secole pentru a profita de tendința corpului nostru de a se adapta la condiții mai dure, devenind mai rezistent la stres.

Dușurile reci nu reprezintă o metodă de tratament pentru orice afecțiune, dar poate ajuta la ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea bunăstării generale. Mai jos puteți descoperi beneficiile dușului rece.

Crește nivelul de endorfine

Depresia afectează cel puțin 10% din adulții americani, privind CDC. Mai multe medicamente ajută la tratarea depresiei, în funcție de severitatea și durata simptomelor. O abordare holistică de tratament care a început să devină tot mai populară este hidroterapia. Un duș rece care dureze până la 5 minute, de 2-3 ori pe săptămână, a demostrat că ajută la ameliorarea simptomelor de depresie într-un studiu clinic.

Pentru persoanele care suferă de depresie, dușul rece poate funcționa ca un fel de terapie ușoară cu electroșoc.  Apa rece trimite multe impulsuri electrice către creier pentru a crește vigilența și nivelul de energie. Endorfinele, numite și hormonii fericirii, sunt de asemenea eliberate ducând la o stare de bine și optimism.

Ajută la stimularea metabolismului

Țesutul adipos alb este tipul de grăsime asociat cu anumite condiții medicale precum obezitatea și bolile cardiovasculare, dar toți ne naștem cu țesut adipos brun. Cercetătorii au evidențiat că, țesutul adipos brun joacă un rol esențial pentru sănătate, iar acesta este activat de temperaturile reci. 

Persoanele obeze nu pot începe pur și simplu să facă dușuri reci pentru a pierde în greutate fără a schimba alte obiceiuri din stilul de viață. Dar un duș rece de 2 sau 3 ori pe săptămână poate contribui la creșterea metabolismului și poate ajuta la combaterea obezității în timp. 

Îmbunătățește circulția sangvină

Poate fi incomod să facem duș cu apă rece, dar poate fi revigorant. Acest lucru se datorează faptului că apa mai rece decât temperatura normală a corpului face organismul să lucreze puțin mai mult pentru a-și menține temperatura normală (36,5oC). Dușurile reci, regulate pot face ca sistemul circulator să lucreze mai eficient, iar unii oameni au raportat, de asemenea, că pielea arată mai bine ca urmare a dușurilor reci.

Sportivii cunosc acest beneficiu de ani de zile. Dușurile reci au un mecanism asemenătăor cu gheața, reduce inflamația în urma rupturilor musculare sau a vânătăilor. Reducând temperatura anumitor zone de pe corp, circulația sângeluiu crește în acea zonă asigurând sânge cald, proaspăt oxigenat, iar acest lucru accelerează timpul de recuperare. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.