DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

6 Sfaturi pe care trebuie să le știi despre alimentația gluten free

6 Sfaturi pe care trebuie să le știi despre alimentația gluten free
     

O dietă fără gluten implică excluderea alimentelor care conțin proteine gluten, inclusiv grâu, secară și orz.

În cazul în care ai intoleranță la gluten, atunci trebuie să îl eviți complet! Dacă nu, vei experimenta disconfort sever și efecte adverse asupra sănătății.

Ce este glutenul?

Glutenul face parte dintr-o familie de proteine care se găsesc în grâu, orz, secară. Din păcate mulți oameni se simt inconfortabil după ce au mâncat alimente care conțin gluten. Cea mai severă reacție se numește boala celiacă.

Pentru cei nou diagnosticați cu această afecțiune, perspectiva unei diete stricte ”gluten free” poate părea descurajatoare la început. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta:

  1. Obișnuiește-te să citești etichetele alimentelor atunci când faci cumpărături  - Exersează citirea etichetelor alimentelor, astfel încât să poți identifica cu ușurință alimentele fără gluten.
  2. Folosește înlocuitori fără gluten în locul alimentelor care conțin gluten - Pastele, pâinea și biscuiții conțin gluten, dar asta nu înseamnă că nu poți să te bucuri în continuare de aceste alimente în dieta ta. Acum găsești în majoritatea supermarketurilor și magazinelor naturiste alimente gluten free.
  3. Amintește-ți că multe alimente nu conțin gluten în mod natural - Fructele și legumele proaspete, carnea de pasăre, peștele, brânza și ouăle nu conțin în mod natural gluten, așa că folosește aceste alimente ca bază în dieta ta.
  4. Bucură-te în continuare de cereale - Dieta fără gluten nu înseamnă că toate cerealele trebuie excluse. Quinoa, hrișca, porumbul, mei, tapioca sunt doar câteva dintre boabele naturale fără gluten care pot fi incluse în dieta ta.
  5. Trebuie să știi ce fel de alcool este permis să consumi - Acoolul fără gluten include cidrul, vin, sherry, băuturi spirtoase, lichior însă berea conține cantități variate de gluten și nu este indicată celor care au această intoleranță.
  6. Achiziționează o carte care prezintă rețete fără gluten - Acest lucru te va ajuta să fii mai creativ în ceea ce privește gătitul și îți va face mesele mult mai plăcute.

Odată diagnosticat cu boala celiacă, poți începe să faci modificări pozitive în dieta ta pentru a-ți îmbunătăți sănătatea. Bineînțeles, pot să apară situații care vor face dificilă respectarea unei diete ”gluten free” dar sfaturile de mai sus te vor ajuta cu siguranță.

Începutul e întodeauna mai greu dar după puțin timp te vei obișnui! VitaMix îți vine în ajutor cu o gamă largă de produse gluten free, accesează webshop-ul nostru și achiziționează produsele dorite!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

10 Sfaturi pentru îmbunătățirea memoriei

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.