⏰ Reducere de -10% la toate produsele de pe site
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Untul de cacao, un ingredient miracol pentru piele

Untul de cacao, un ingredient miracol pentru piele
     

Chiar dacă nu este atât de cunoscut precum untul de shea, untul de cacao are o mulțime de beneficii pe lângă faptul că are un parfum apetisant. Hrănitor și antioxidant, untul de cacao este un ingredient miracol pentru piele, în special pentru cea uscată.

Untul de cacao este hrănitor și cicatrizant

Untul de cacao este hrănitor deoarece conține 53% materii grase (acid oleic, stearic și palmitic) cu proprietati super-hrănitoare. Spre deosebire de untul de shea, untul de cacao are un atu în plus, are un conținut bogat de insaponificabile, compuși din fitosteroli scualen. Primii au o acțiune antioxidantă, cicatrizantă și calmantă, ideali împotriva arsurilor și crăpăturilor. Scualenul, prezent în mod natural în piele și sebum, contribuie la regenerarea cimentului intercorneocitar epidemic.

De aceea, untul de cacao reprezintă unul din principalele ingrediente folosite în cadrul unei sedințe de masaj sau în uleiurile de masaj.

Untul de cacao este un antioxidant puternic

Bogat în vitaminele A, B, C si E, în minerale (fier, calciu, cupru, magneziu), untul de cacao conține și flavonoide printre care polifenoli antioxidanți. Datorită acestora, untul de cacao reușește să neutralizeze radicalii liberi, restructurează epiderma și asigură o bună funcționare celulară.

În plus, untul de cacao stimulează sinteza colagenului, ceea ce redă elasticitatea și tonusul pielii. Ideal pentru a lupta împotriva efectelor timpului dar și împotriva vergeturilor. Femeile africane folosesc untul de cacao pe post de masaj în perioada sarcinii dar și după pentru a păstra elasticitatea cutanată și pentru a preveni apariția inestetică a acestora.

Untul de cacao este regenerant și anti-age

Gras și hrănitor, untul de cacao are un conținut bogat de polifenoli și fitosteroli. Fitosterolii sunt agenți protectori care ajută pielea să se cicatrizeze și să se repare. Cât despre polifenoli, acești antioxidanți puternici ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi și încetinesc procesul de îmbătrânire cutanată. Un atu deloc de neglijat pentru pielea uscată și matură.

Aceste proprietăți anti-age și regeneratoare se conjugă cu prezența unui alt activ reparator, scualenul. Scualenul, chiar dacă este prezent în mod natural în piele, se diminuează odată cu trecerea timpului. De aceea, untul de cacao este ideal pentru pielea matură.

Untul de cacao este eficient împotriva celulitei

Ciocolata neagră este celebră pentru faptul că ne ajută să slăbim. Acest lucru se datorează în special prezenței teobrominei prezente în cacao. Această molecula vegetală decongestionează celulele adipoase pentru a împiedică stocarea grăsimilor. Aplicat pe zonele cu probleme, untul de cacao reduce în mod vizibil celulită.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.