✨ TENTATIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Tot ce trebuie să stiți despre produsele de curățare organice

Tot ce trebuie să stiți despre produsele de curățare organice
     

Pregătirile pentru sărbători începe deja din aceasta perioadă a anului. Familia tradiționala a întâmpinat întotdeauna sărbătorile cum se cuvine, și anume cu o casa curată și o familie sănătoasă. Partea mai puțin plăcută se referă la curățenie, adesea trecută pe lista neagră, deoarece implică timp, efort și expunerea ta și a familiei tale la substanțe chimice.

Ai luat în considerare beneficiile renunțării la chimicalele din produsele de curățare și trecerea la produse de curățare bio, dar nu ești sigur cum să alegi corect produsele și ce beneficii ai avea?

Noi te vom ajuta să alegi în acest sens. Fă curățenie cu produse naturale, organice, pentru a limita riscurile asociate cu ingredientele chimice din produsele clasice de curățare.

Pentru curățenia din întreaga casă vă recomandăm sa folosiți detergenți și dezinfectanți fără chimicale sau parfumuri artificiale pentru a nu te expune la substanțe asociate cu tulburări hormonale și alte afecțiuni iritante.

Detergentul de vase, spray-urile de curățat bucătăria, geamurile, suprafețele pardoselilor, dezinfectantul pentru toaletă; aceste produse conțin elemente, asupra cărora specialiștii atrag atenția, acestea ar putea provoca afecțiuni dermatologice, oculare, respiratorii și alergice.

Alternativa eficientă și sănătoasă casei tale o constituie curățenia cu produse naturale, ecologice.

Zilnic, media ne informează despre un infinit de produse care sunt infectate cu diferite chimicale, cum dăunează acestea și despre catastrofa ecologica prin care trece secolul nostru. Astfel, dorința de a fi mai aproape de natură, să avem grijă de sănătatea noastră, a celor din jur și a planetei a devenit o filozofie și un stil de viață pentru mulți dintre noi.   

Ce sunt produsele de curățare organice? 

Produsele de curățat bio au multe definiții, însă principalul lor obiectiv este utilizarea acestora în scopul de a menține sănătatea noastră și a mediului înconjurător.

Aceste produse nu conțin chimicale dăunătoare, fiind compuse din ingrediente naturale, ceea ce înseamnă că nu expune riscuri la iritații, alergii. 

Ecologic și bio înseamnă faptul că nu are efecte negative asupra mediului înconjurător, asupra noastră, asupra familiei noastre și animalelor de companie.

Întotdeauna se folosesc ingrediente naturale, biodegradabile, eficiente, care nu dăunează.

Cum să alegeți produse de curățare organice?

Vă recomandăm evitarea elementelor precum:

 • clor;
 • parabeni;
 • SLS, EDTA, NTA;
 • fosfați și sulfați;
 • petrochimice;
 • fenoli;
 • formaldehide;
 • arome și coloranți artificiali.

Alegeți produsele care sunt etichetate ca fiind sigure și ating anumite standarde:

 • certificate organic;
 • certificate bio;
 • răspund standardelor COSMOS;
 • ăspund standardelor ICEA (Certificat de Institutul Ecologic European ICEA). 

Indiferent de ce produse de curățat veți alege, există o varietate largă de produse bio, pentru cei interesați. 

Ce beneficii veți avea?

Utilizând produse de curățare bio nu va avea de beneficiat doar mediul înconjurător. Beneficiile sale sunt la fel de valoroase șși consumatorilor acestora:

1. Familie și casa mai sănătoasă.

Folosind produse de curățare ecologice, protejează utilizatorii acestora de chimicalele la care ar putea fi expuși. Nu se vor mai absorbi chimicale și elemente toxice în piele sau și nici nu se vor mai inhala de către persoana care le utilizează. Asta însemnând faptul că tu și cei dragi ție nu veți mai inhala reziduurile chimice lăsate în urmă de detergenții convenționali.

2. Mai puține riscuri.

Utilizând produsele convenționale caracterizate de abundența de chimicale există întotdeauna riscuri semnificative de a dăuna ochilor și pielii. Multe persoane au avut parte de experiențe negative în urma utilizării produselor convenționale, în special fiind vorba de iritații. Produsele bio, folosesc doar ingrediente delicate, care nu vor avea efecte negative, intrând în contact cu pielea.

3.Spune adio mirosurilor de chimicale din casă!

Produsele de curățare convenționale lasă în urmă un miros puternic de chimicale, ceea ce cauzeaza dureri de cap, celor care au nu au dezvoltat o toleranță mirosurilor puternice ale substanțelor. Produsele bio, utilizează uleiuri esențiale, ceea ce va lăsa în urma sa un parfum delicat deobicei de lavandă, lămâie sau alte parfumuri naturale.

4. Mediu înconjurător sănătos= persoane mai sănătoase.

Beneficiile utilizării produselor bio se pot asemana cu reacțiile în lanț. Când crește utilizarea și astfel cererea pentru astfel de produse, se vor creea din ce în ce mai multe și se vor conforma din ce în ce mai multe persoane. Acesta va rezulta în reducerea toxinelor în apă și aer, în final ne vom putea bucura de un mediu și mâncare mai sănătoasă.

Produsele de curățat bio curăță la fel de bine ca produsele tradiționale?

Da, produsele de curățat bio curăță la fel de bine ca și cele convenționale. Proprietățile de curățare depind de proprietățile fiecărui ingredient în parte, nu de faptul că este compus din chimicale sau produse bio.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.