30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ❤
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Top 9 ceaiuri sănătoase pe care trebuie să le încerci

Top 9 ceaiuri sănătoase pe care trebuie să le încerci
     

Unele ceaiuri din plante au proprietăți de promovare a sănătății. Acestea au fost folosite ca remedii naturale pentru o varietate de afecțiuni de sute de ani.

1.Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este cel mai frecvent cunoscut pentru efectele sale calmante și este frecvent folosit ca ajutor pentru somn. În plus, mușețelul poate fi util în cazul insomniilor  și se crede că are efecte antibacteriene, antiinflamatorii și de protecție asupra ficatului.

2.Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este cel mai cunoscut ceai din plante din lume. Deși este cel mai popular, este folosit pentru a susșine sănătatea tractului digestiv, având în acelaș timp proprietăți antioxidante, anticancerigene, antibacteriene și antivirale. 

3.Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este o băutură condimentată și aromată, care conține un pumn de antioxidanți pentru sănătatea și lupta împotriva bolilor. De asemenea, ajută la combatarea inflamației și stimulează sistemul imunitar, dar este și un bun remediu eficient pentru greață. 

Dovezile sugerează, de asemenea, că ghimbirul poate ajuta la prevenirea ulcerelor de stomac și la ameliorarea indigestiei sau constipației. Ajută la ameliorarea dismenoreei sau a durerilor menstruale.

4.Ceaiul de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este făcut din florile colorate ale plantei de hibiscus. Are o culoare roz-roșu și o aromă răcoritoare acidulată. Se poate savura fierbinte sau cu gheață. Pe lângă culoarea îndrăzneașă și aromă unică, ceaiul de hibiscut oferă propietăți sănătoase, precum reduce valorile crescute ale tensiunii arteriale

5.Ceaiul de echinaceea

  • Ceai Hepatofit 20dz Fares

    Ceai Hepatofit 20dz Fares

    8,20 lei
    Ceaiul Hepatofit Protector Hepatic este un ceai hepato-protector detoxifiant realizat din plante medicinale atent selectionate.Ceaiul este benefic pentru sanatatea ficatului datorita proprietatilor sale hepatoprotectoare, in special datorita rozmarinului. De asemenea, ceaiul sustine detoxifierea organismului si mentine functiile fiziologice de purificare a acestuia prin intermediul plantelor brust ...
  • Ceai Imunitate Medicinal, 20dz, Fares

    Ceai Imunitate Medicinal, 20dz, Fares

    8,91 lei
    În această combinație, echinacea, ghimbirul și cătina susțin sistemul imunitar, iar măceșele sunt o sursă bogată de vitamina C.Beneficii:Echinacea și cătina susțin sistemul imunitar.Măceşele sunt o sursă bogată de vitamină C care are activitate imunostimulatoare.Urzica, socul și pătlagina susţin sistemul imunitar şi apărarea organismului.Șovârvul îmbunătă ...
  • Ceai Nalba Mare AdNatura 50g

    Ceai Nalba Mare AdNatura 50g

    6,80 lei
    Raspandita in intreaga Europa, nalba este o planta robusta cu tulpina groasa si frunze lobate, pufoase. Ea creste in stare salbatica, adesea pe terenurile virane. Florile ei aspectuoase, mov, sunt strabatute de vene stacojii. Fructul nalbei este un cerc de nuci mici, fiecare continand o singura samanta.Din punct de vedere medicinal au importanta frunzele si radacina. Atat frunzele, cat si flo ...
  • Ceai Hepatic Ceai 50gr Adserv

    Ceai Hepatic Ceai 50gr Adserv

    7,70 lei
    Contine: Un amestec omogen in proportii variabile din urmatoarele parti de plante: fructe de armurariu, flori de galbenele, iarba de ventrilica, iarba de roinita, iarba de sunatoare, iarba de coada soricelului, radacina de gentiana, frunze de stevie dulce, recunoscute in literatura de specialitate pentru actiunea lor coleretica, colagoga, trofica asupra celulei hepatice calmanta, si antisepti ...

Ceaiul de echinaceea este un remediu extrem de popular despre care se spune că previne și scade durata răcelii comune. Dovezile au evidențiat că echinacea poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, ceea ce ar putea ajuta organismul să lupte împotriva virușilor sau a infecțiilor.

6.Ceaiul de rooibos

Rooibos este un ceai din plante care previne din Africa de Sud. Este făcut din frunzele plantei rooibos sau tufiș roșu. Un studiu a descoperit că, consumul a 6 căni pe zi timp de 6 săptămâni ajută la scăderea nivelului de LDL-colesterol.

7.Ceaiul de salvie

Ceaiul de salvie este bine cunoscut pentru proprietățile sale medicinale, iar cercetările științifice au început să susțină câteva dintre beneficiile sale pentru sănătate, în special pentru sănătatea creierului. Acest ceai poate fi o alegerea sănătoasă, oferind beneficii pentru sănătatea cognitivă și, potențial, pentru sănătatea inimii și a colonului. Sunt necesare mai multe studii pentru a afla mai multe despre aceste efecte.  

8.Ceaiul de melisa

Ceaiul de melisa are o aromă ușoară, de lămâie și pare să aibă propprietăți de promovare a sănătății. Studiile preliminare au descoperit că ceaiul de melisa poate îmbunătăți nivelul de atioxidanți, inima și sănătatea pielii și chiar ajută la ameliorarea anxietății. 

9.Ceaiul de trandafir

Ceaiul de trandafir este preparat din fructele plantelei de trandafir. Este bogat în vitamina C și compuși vegetali. Acești compuși prezintă proprietăți antiinflamatorii și pot reduce durerea asociată cu artrită.

Ceaiurile din plante vin într-o varietate de arome delicioase și nu conțin în mod natural zahăr și calorii. Multe ceaiuri din plante oferă, de asemenea, efecte de promovare a sănătății, iar știința modernă a început să valideze unele dintre utlizările lor tradiționale. 

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.