Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Tonice pentru sistemul nervos

Tonice pentru sistemul nervos
     

Desi medicina occidentala are tendinta de a accentua remediile fizice, abordarea holistica ia in considerare si aspecte emotionale si spirituale, plantele fiind folosite de mult in acest domeniu.

 

Hidrocotile (Gotu Kola)

 

Gotu kola este una dintre cele mai importante plante tonice ayurvedice. Ea este folosita de mult timp ca un remediu care intinereste organismul, iar in Rasarit, ea este folosit si pentru tratarea leprei.

Desi gotu kola a fost folosit pentru afectiuni variate, ca de exemplu malaria sau boli venerice, ea este privita in Occident mai ales ca un tonic al sistemului nervos. Este prezenta in multe amestecuri tonice ce pot fi eliberate fara prescriptie medicala, sau planta poate fi folosita sub forma infuziilor.

 

Busuiocul

 

Folosit la scara larga in Europa ca planta aromatica culinara, busuiocul este considerat in India un tonic puternic si este una din plantele cele mai sacre din repertoriul ayurvedic. Busuiocul este carminativ, antispasmodic, antibacterial si analgezic si a fost folosit pentru eliminarea parazitilor intestinali si pentru imbunatatirea digestiei. Uleiul este folosit ca tonic al sistemului nervos, ca antidepresiv si ca remediu digestiv, dar el trebuie evitat pe durata sarcinii.

 

 

 

Verbina

 

Cunoscuta odinioara sub denumirea de “planta indurarii/iertarii”, verbina era considerata de catre romani planta sacra a lui Jupiter. Planta era folosita de druizi in ritualuri si li se dadea din ea bebelusilor, pentru a-i ajuta sa invete mai repede. In prezent, ea este folosita ca un tonic pentru sistemul nervos si pentru ficat. Este amara, stimuleaza digestia, e ideala ca tonic in convalescenta si slabiciune generala, e sedativa si calmanta si ajuta in cazul nevralgiei si migrenei. Misticii pretind ca verbina poate uneori repara golurile din aura umana, intarind astfel fortele energetice care ne inconjoara. Trebuie evitata pe durata sarcinii, dar poate fi luata pe durata travaliului, pentru a stimula contractiile.

 

Ciuperca Ganoderma Lucidum

 

Planta este un tonic pentru sistemul nervos si inima si are proprietati antibacteriene, antialergice si antitusive. Este un puternic stimulent al imunitatii si inhiba dezvoltarea tumorilor. Poate fi folosit, de asemenea, in cazul tensiunii arteriale ridicate si astmului cronic.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.