30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ✨
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Tonice pentru sistemul nervos

Tonice pentru sistemul nervos
     

Deși medicina occidentală are tendința de a accentua remediile fizice, abordarea holistică ia în considerare și aspecte emoționale și spirituale, plantele fiind folosite de mult în acest domeniu.

Hidrocotile (Gotu Kola)

Gotu kola este una dintre cele mai importante plante tonice ayurvedice. Ea este folosită de mult timp ca un remediu care întinerește organismul, iar în parte de răsărit a lumii, ea este folosită și pentru tratarea leprei.

Deși gotu kola a fost folosit pentru afecțiuni variate, ca de exemplu malaria sau boli venerice, ea este privită în Occident mai ales ca un tonic al sistemului nervos. Este prezentă în multe amestecuri tonice ce pot fi eliberate fără prescripție medicală, sau planta poate fi folosită sub forma infuziilor.

Busuiocul

Folosit la scara largă în Europa ca plantă aromatică culinară, busuiocul este considerat în India un tonic puternic și este una din plantele cele mai sacre din repertoriul ayurvedic. Busuiocul este carminativ, antispasmodic, antibacterial și analgezic și a fost folosit pentru eliminarea paraziților intestinali și pentru îmbunătățirea digestiei. Uleiul este folosit ca tonic al sistemului nervos, ca antidepresiv și ca remediu digestiv, dar el trebuie evitat pe durata sarcinii.

Verbina

Cunoscută odinioară sub denumirea de “planta îndurării/iertării”, verbina era considerată de către romani planta sacra a lui Jupiter. Planta era folosită de druizi în ritualuri și li se dădea din ea bebelușilor, pentru a-i ajuta să învețe mai repede. În prezent, ea este folosită ca un tonic pentru sistemul nervos și pentru ficat. Este amară, stimulează digestia, e ideală ca tonic în convalescență și slăbiciune generală, e sedativă și calmantă și ajută în cazul nevralgiei și migrenei. Misticii pretind că verbina poate uneori repara golurile din aura umană, întărind astfel forțele energetice care ne înconjoară. Trebuie evitată pe durata sarcinii, dar poate fi luată pe durata travaliului, pentru a stimula contracțiile.

Ciuperca Ganoderma Lucidum

Planta este un tonic pentru sistemul nervos și inimă și are proprietăți antibacteriene, antialergice și antitusive. Este un puternic stimulent al imunității și inhibă dezvoltarea tumorilor. Poate fi folosit, de asemenea, în cazul tensiunii arteriale ridicate și astmului cronic.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.