⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Secretele unui somn mai bun

Secretele unui somn mai bun
     

Fie că este vorba de incapacitatea de a adormi, în timp ce gândurile continuă să gonească prin mintea noastră, fie că e vorba de acel somn din care ne trezim foarte ușor, insomnia este o problemă fustrantă, de care majoritatea oamenilor suferă la un moment sau altul al vieții. Din fericire, plantele medicinal și suplimentele alimentare ne pot fi de ajutor în această problemă.

INSOMNIA

Agitația în timpul nopții poate fi rezultatul unei incapacitate de a ne relaxa – incapacitatea de a “opri motorul” sau o preocupare sâcâitoare pentru problemele de zi cu zi – dar ea poate fi și simptomul altor problem de sănătate.

Chinezii consideră că energia esențială a corpului, qi, trece prin toate organele pe timpul nopții, într-o schemă regulată. Dacă o persoană se trezește în fiecare noapte la aceeași oră, aceasta poate indica o disfuncționalitate la nivelul organelor sau a aparatului respectiv. Este o idee bună să vă notați ora la care vă treziți, pentru a vedea dacă există un tipar al trezirilor.

Trezirea pentru a urina este o altă problemă comună – încercați să limitați consumul de lichide din timpul serii, sau cereți sfatul unui medic dacă de vină este o problema legată de funcționarea rinichilor.

Relaxarea înainte de culcare vă poate fi de folos – încercați o baie fierbinte, cu câteva picături de ulei de levanțică, mușețel sau busuioc, sau petreceți câteva minute șezând calm și concentrându-vă asupra respirației.

Plantele amintite pot fi de folos dacă se prepară din ele ceaiuri care se beau înainte de culcare, folosite individual sau în combinație. Folosiți una sau două lingurițe din aceste plante sau combiații de plante la o ceașcă. Cel mai bine este să schimbați din când în când remedia, pentru că folosirea constantă poate reduce eficiența.

Macul Californian – deși este un membru al familiei opiaceelor, aceasta plantă americană – care este cunoscută local sub numele de “nightcap” (scufia de noapte) – nu conține nici unul dintre alcaloizii puternici asociați în mod normal cu această familie de plante, deci nu creează dependență. Pentru a-l folosi ca remediu naturist, culegeți planta întreagă la sfârșitul perioadei de înflorire. Uscați macii în buchete mici (5-6 tulpini), apoi fărâmițați frunzele, florile și tulpinile și pastrați-le în borcane închise ermetic.

Hamei – Folosit ca ingredient în prepararea berii, hameiul ajută și la stimularea digestiei. Uleiurile volatile din hamei sunt sedative și soporifice – de aici provine folosirea lor ca “perna pentru adormit” naturiste. Uleiurile din hamei se evaporă în timp, deci hameiul din aceste perne trebuie înlocuit la fiecare câteva luni, pentru ca “perna” să-și pastreze eficiența. Planta poate fi folosită și sub forma de infuzie, pentru a elimina tulburările de somn – adăugați puțină miere, pentru a face infuzia mai gustoasă.

Flori de tei – folosite de secole întregi ca un remediu european tradițional pentru hiperemotivitate și tulburări nervoase.  Ele au un efect foarte liniștitor și pot fi folosite pentru atenuarea stresului, dar și pur și simplu că o băutură de seară, înainte de culcare. Florile de tei sunt folosite, de asemenea, în tratarea problemelor de hipertensiune și pot reduce “daunele” provocate de ateroscleroză. Ceaiul va poate părea lipsit de gust – adăugați puțină mentă, pentru a-l îmbunătăți.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.