Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Să vorbim despre sarea amară

Să vorbim despre sarea amară
     

Sarea amară - wellness de secole, popular și în zilele moderne

 

Sarea amară, în ciuda denumirii, nu este o sare (doar seamănă cu sarea de masă, dar are o compoziție diferită și un gust amar și neplăcut) ci un mineral pur, ce are la bază magneziu, sulf și oxigen. A fost denumit după localitatea și salina unde a fost descoperită (Epsom, oraș în comitatul Surrey, regiunea South East, Anglia).  A fost descoperit acum 400 de ani, prin anii 1600 de Henry Wicker. Putem spune că „invenția” a fost un accident norocos: Wicker, un văcar simplu, a observat că vacile lui refuză să bea apa din izvorul salinei, dar după ce s-au tăvălit prin noroiul îmbibat cu apă scursă, rănile lor se vindecaseră mult mai repede. Și, după cum se întâmplă tot timpul, vestea acestui miracol a prins amploare și, uite așa, de 4 secole suntem fascinați de această sare, care nici nu e sare. 

Cu siguranță ai auzit de băile cu sare amară. De secole întregi oamenii se bucură de acest răsfăț. Zilele moderne au reinventat sarea amară și au denumit-o sare de baie. :) Și, da, recunoaștem, și noi, modernii, ne bucurăm de toate beneficiile acestor băi. 

Magneziul și sulful sunt minerale esențiale, de care organismul are nevoie pentru a funcționa optim. Deoarece nu reușim să alimentăm organismul cu aceste minerale prin dietă, este important să completăm nivelul de minerale. 

Magneziul contribuie funcționarea optimă a mai mult de 300 de eznime din organism, iar deficiența provoacă tensiune arterială crescută, hiperactivitate, probleme cardiace etc.

Sulfatul (mai precis combinația de ion de sulf și oxigen) ajută la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce este extrem de important pentru un ten strălucitor, și influențează sănătatea ligamentelor și a teșutului osos. 

Sarea amară se dizolvă repede în apă, se descompune, iar componentele, mai precis magneziul si sulful, sunt absorbite de către piele. Este important să introducem în rutina noastră băile cu acest praf miraculos pentru a completa ușor și natural nivelul de magneziu și sulf al organismului. Pentru a pregăti o astfel de baie nu este nevoie decât de 130-260 gr de sare amară, apă caldă în vană și... cam atât. Pentru un plus de răsfăț, desigur, poți adăuga uleiuri esențiale în apa de baie. :) Ah, da... mai e nevoie și de 20-30 de minute libere pentru a te bucura de această baie relaxantă și pentru a maximiza beneficiile ei.

Medicii și specialiștii în wellness consideră că băile sau cufundatul picioarelor în apă caldă cu sare amară aduc o mulțime de beneficii organismului: de la ameliorarea durerilor cronice, prevenirea și tratarea răcelilor și gripelor la tratarea calusurilor, a picioarelor obosite și a multor probleme dermatologice. 

Și dacă crezi că doar fizic ajută, venim cu o veste bună: sulfatul de magneziu este benefic și pentru sufletul tău. Băile ajută la destresare și relaxare, ba mai mult, îmbunătățesc calitatea somnului. 

Experții în fitness recomandă cu încredere și mare drag băile cu sare amară: febră musculară sau durerile după antrenament pot sabota rezoluțiile și scopurile tale. Cei mai buni antrenori, kinetoterapeuți și specialiști în domeniul wellness recomandă băile aburinde cu sulfat de magneziu împotriva durerilor musculare, pentru a relaxa ligamentele, pentru a reduce umflăturile și a trata picioarele obosite. Datorită efectului antimicotic este inamicul piciorului atletului (micozei). 

Sarea amară este 100% naturală, are preț accesibil, tocmai de asta este ingredientul principal a multor tratamente cosmetice (fie preparată acasă, fie la SPA). Ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, este un exfoliant excepțional, dă volum părului (diluat în balsamul obișnuit și folosit astfel).

Beneficiile sării de Epson se extind și la grădinărit: experții recomandă folosirea ei pentru a pregăti solul și a-l face mai fertil. Are efecte benefice (vor da roade mai bogate, datorită nutrienților pe care îi primesc) asupra unor plante precum ardeii, roșiile, trandafirii și pomii fructiferi. De ce este benefică asupra plantelor (fie ele ornamentale sau de grădină)? Studiile arată că Mg și S, două minerale naturale, ajută la menținerea plantelor sănătoase și ajută înflorirea, Mg ajută la germinarea semințelor ajută fotosinteza și astfel producția de clorofilă. S ajută plantele în a produce vitamine.

Te-am convins? 

Citește cum să faci o baie detoxifianta, dar în același timp relaxantă: https://www.wikihow.com/Take-a-Detox-Bath

 

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Suplimente pentru fumători

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.