DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Roșu de toamnă - Măceșe

Roșu de toamnă - Măceșe
     

Toamna este anotimpul culorilor, iar roșu-de-măceșe este una dintre cele mai intense culori ale acestui sezon! 

Măceșele sau trandafirul sălbatic este cunoscut și folosit încă din Antichitate pentru scopuri medicale. Era considerată și numită drept "aliatul longevității"!

La început măceșele sunt verzi, apoi culoarea devine portocalie, iar mai târziu se intensifică și devine roșu intens. Este o adevărată comoară a toamnei, deoarece se poate folosi în enorme feluri: ceai, ulei, sirop, lichior, vin, pulbere sau chiar gem. Măceșele sunt regina vitaminei C, de aceea este recomandat de medici și nutriționiști fiind un întăritor extrem de benefic al sistemului imunitar. Măceșele recoltate înainte de căderea brumei au cel mai mare conținut de vitamina C.

Măceșele este extrem de vitaminizantă, în afară de vitamina C mai conține vitamina B1, K, E, PP și sunt extrem de bogate în carotenoizi, precursori ai vitaminei A. În consecința măceșele sunt indicate în stări de hipovitaminoze, în prevenirea și tratarea răcelii și gripei, în îmbunătățirea digestiei și este un tonic și stimulent general al organismului. 

Prepară ceva nou! Gem de măceșe!

Se ia 2kg de măceșe spălate și se taie în jumătați, apoi se îndepărtează cu grijă semințele. Măceșele astfel curățate se pun într-o oală plină de apă și se fierbe, la foc mediu, până când devine moale (aproximativ 1 ora), iar apoi se trec printr-o sită fină sau se pot toca și cu mașina de tocat electric. La pasta obținută se adaugă jumătate de kilogram de zahăr și suc de la o lămâie, apoi se pune înapoi la foc pentru încă 30-35 de minute. Gemul fierbinte se pune în borcane sterilizate. Poftă bună!

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Scapă de simptome premenstruale

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.