✨ TENTATIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Sanatate sexuala.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Rosu de toamna - Maceasa

Rosu de toamna - Maceasa
     

Toamna este anotimpul culorilor, iar rosu-de-macese este una dintre cele mai intense culori ale acestui sezon! 

Maceasa sau trandafirul salbatic este cunoscut si folosit inca din Antichitate pentru scopuri medicale. Era considerata si numita drept "aliatul longevitatii"!

La inceput macesele sunt verzi, apoi culoarea devine portocalie, iar mai tarziu se intensifica si devine rosu intens. Este o adevarata comoara a toamnei, deoarece se poate folosi in enorme feluri: ceai, ulei, sirop, lichior, vin, pulbere sau chiar gem. Macesele sunt regina vitaminei C, de aceea este recomandat de medici si nutritionist fiind un intaritor extrem de benefic al sistemului imunitar. Macesele recoltate inainte de caderea brumei au cel mai mare continut de vitamina C.

Maceasa este extrem de vitaminizanta, in afara de vitamina C mai contine vitamina B1, K, E, PP si sunt extrem de bogate in carotenoizi, precursorii ai vitaminei A. In consecinta maceasa este indicata in stari de hipovitaminoze, in prevenirea si tratarea racelii si gripei, in imbunatatirea digestiei si este un tonic si stimulent general al organismului. 

Prepara ceva nou! Gem de macese!

Se ia 2kg de macese spalate si se taie in jumatati, apoi se indeparteaza cu grija semintele. Macesele astfel curatate se pun intr-o oala plina de apa si se fierbe, la foc mediu, pana cand devine moale (aproximativ 1 ora), iar apoi se trec printr-o sita fina sau se pot toca si cu masina de tocat electric. La pasta obtinuta se adauga jumatate kilograme de zahar si suc de la o lamaie, apoi se pune inapoi la foc pentru inca 30-35 de minute. Gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate. Pofta buna!

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Alimentul viitorului: Mei

Aboneaza-te la newsletter