DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Remedii naturiste pentru dureri ușoare sau acute

Remedii naturiste pentru dureri ușoare sau acute
     

Gleznele luxate, întinderile articulațiilor și febrele musculare sunt leziuni obișnuite și de multe ori foarte dureroase. Dacă durerea este acută, dacă există dificultăți în mișcarea membrului sau articulației afectate, sau dacă acesta pare să aibă o formă ciudată, adresați-vă fără întirziere medicului. Cu cât mai repede sunt puse la loc oasele fracturate și ligamentele rupte sunt tratate, cu atât mai bine.

Durerile de spate

Cauzele durerilor de spate pot varia de la un exces de grădinarit până la probleme ginecologice. Durerea de spate persistentă are nevoie de investigațiile unui medic. Tratamentele făcute de un osteopat sau de chiropractician pot fi însă mai eficace.

Tensiunea musculară: Dacă durerea de spate este asociată cu tensiune musculară, consumați câte o ceașcă de decoct ce conține cantități egale de valeriană și scoarța de călin (o linguriță de amestec la o ceașcă de apă), de 3 ori pe zi.

Întinderea musculară: Dacă durerile de spate sunt cauzate de un efort prea mare sau de o întindere musculară, faceți o baie fierbinte care conține uleiuri volatile relaxante; adaugați la apă de baie 10 picături de ulei volatil de rozmarin, ienupăr sau cimbru de cultură. Apoi masați zona dureroasă cu un amestec de două picături din aceste uleiuri la o linguriță de ulei de migdale.

Întinderi și entorse

Întinderea are loc atunci când un mușchi sau un tendon este ușor lezat și apare de obicei în urma întinderii excesive a unui membru, etc. Entorsa este o ruptură într-o capsulă articulară sau a unor ligamente, care are loc atunci când se luxează o articulație. Arnica ajută la înlăturarea durerii, în vreme ce tătăneasa ajută la dezvoltarea celulară și astfel grăbește vindecarea. Folosiți o compresă de arnică sau aplicați o cremă sau un unguent care conține această plantă. Înfăsurați cu grijă articulația vătămată cu un pansament elastic care să o susțină și să o apere. Țineți membrul vătămat în repaus și ridicat, ca să preveniți umflarea.

Accelerarea procesului de vindecare: Alternarea unor tratamente calde cu unele reci poate grăbi procesul de vindecare. În funcție de locul vătămât, puteți folosi un vas pentru mână sau picior, sau puteți aplica comprese. Pregătiți o infuzie fierbinte de rozmarin sau adăugați o linguriță de ulei volatil de rozmarin la un vas de apă fierbinte. Înmuiați compresa și aplicați-o sau introduceți membrul vătămat în apă cât de mult timp rezistați, apoi transferați-l pentru 3-4 minute îîntr-un vas cu apă cu gheață.

Fracturi

Majoritatea fracturilor necesită un tratament aplicat de medic, care folosește atele corespunzătoare, ghips sau alte tipuri de bandaje, dar plantele pot totuși să ne ajute. Coastele sau degetele de la picior rupte sau fisurate, de exemplu, sunt tratate de cele mai multe ori prin odihnă și precauție.

Accelerarea vindecării: Aplicați ulei în care s-a macerat tătăneasa, o compresă înmuiată în infuzie de tătăneasă sau frunze de tătăneasă tăiate mărunt (pireul din frunze proaspete se va întări, formând un înveliș protector), pentru a grăbi procesul de vindecare. După ce un os fracturat a fost pus la loc și bandajat, înghițiți două lingurițe de zeamă de coada-calului sau o ceașcă de decoct de coada-calului de 3 ori pe zi.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.