Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Melatonina, un supliment alimentar cu beneficii multiple

Melatonina, un supliment alimentar cu beneficii multiple
     

Rolul esential al melatoninei pare a fi controlarea ciclurilor de somn si de veghe. Melatonina ii permite creierului nostru sa isi regleze ceasul intern. Melatonina este un hormon prezent atat in regnul animal cat si in regnul vegetal. La om, aceasta este secretata in creier, de epifiza in special. Acest hormon are o importanta capitala in reglarea somnului la copil si la adult.

Melatonina favorizeaza producerea hormonului de crestere si joaca un rol important in dezvoltarea fizica si cerebrala a copilului. Melatonina este hormonul care regleaza ceasul biologic la fiinta umana. Aceasta echilibreaza sistemul trezire/somn incepand cu ciclul luminozitate/obscuritate pe parcursul celor 24 de ore din zi.

Pe masura ce o persoana imbatraneste, productia de melatonina in epifiza este din ce in ce mai scazuta, insuficienta. De aceea, oamenii de stiinta au creat medicamente si suplimente alimentare pe baza de melatonina, pentru a palia aceasta insuficienta. Melatonina cu eliberare lenta, rapida sau prelungita, medicamentele sau suplimentele nutritionale pe baza de melatonina sunt numeroase.

Melatonina este un antioxidant puternic. Melatonina actioneaza si asupra functiilor digestive, dar si la nivelul diversilor hormoni aflati in stransa legatura cu reproductia la femeie, ceea ce determina reglarea ciclului menstrual.

Melatonina din comert este un supliment alimentar eficient pentru pastrarea starii generale de sanatate. Cunoscuta sub denumirea generala de hormonul somnului melatonina este folosita in tratarea insomniei, in special in cazul persoanelor in varsta. Melatonina este mult mai apreciata decat somniferele in masura in care nu creeaza nicio dependenta sau dureri de cap cu repetitie.

Oamenii de stiinta au atribuit melatoninei si alte beneficii. Fiind un produs anti-age, melatonina imbunatateste memoria si mentine tineretea, lupta in mod eficient impotriva stresului, intareste sistemul imunitar si constituie un produs fiabil in prevenirea, chiar in tratamentul cancerului. Melatonina este recomandata in timpul unei calatorii mai lungi pentru a face fata problemelor de sanatate generate de catre decalajul orar.

Melatonina are capacitatea de a ne proteja sistemul gastrointestinal. O sursa importanta de melatonina o reprezinta melatonina gastrointestinala, extrem de benefica in cazurile de pancreatita sau sindromul colonului iritabil. De asemnenea, melatonina se poate folosi cu succes in tratarea depresiei. Persoanele care sufera de depresie se confrunta cu un nivel scazut de serotonina. Administrarea de melatonina sporeste nivelul de serotonina, tratand astfel cu succes depresia.

Melatonina are si un rol neuroprotector: melatonina ne protejeaza neuronii si celulele gliale, studiile demonstrand faptul ca melatonina este extrem de eficienta in tratarea unor boli precum Parkinson sau Alzheimer.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.