☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Infecțiile bine cunoscute ale copilăriei

Infecțiile bine cunoscute ale copilăriei
     

Infecțiile bine cunoscute ale copilăriei sunt de obicei minore și răspund bine la remediile simple – dar pot apărea și complicații și, uneori (ca de exemplu în cazul rujeolei), sfatul medicului este esențial. Majoritatea problemelor sunt cauzate de virusuri, deci antibioticele nu vor avea nici un efect, iar remediile naturiste care fortifica sistemul imunitar pot fi foarte folositoare.

Varicela

Cunoscut și sub numele de vărsat de vânt, această boală virală contagioasă începe de obicei cu pete roșii pe piept și pe spate, acestea răspândindu-se apoi și pe restul corpului, pe scalp și pe față. Aceste pete iritante se transformă în bășici, apoi în cruste. Scărpinarea lor poate duce la apariția unor cicatrici, deci e important să aveți mare grijă când îmbăiați copiii infectați. Alte simptome sunt o ușoară febră, dureri de gât și congestie nazală.

Recăpătarea sănătății

Tratamentul implică de obicei fortificarea sistemului imunitar și atenuarea simptomelor în timp ce corpul atacă virusul. O loțiune preparata din cantități egale de infuzie de rocoină, zeamă de limba-mielului și apă de hamamelis poate fi folosită pentru pielea iritată aplicați-o cu un tampon la una-două ore, sau de câte ori e necesar. În timpul fazei febrile a bolii aplicați comprese reci sau un burete înmuiat în infuzie de gălbenele, limba-mielului sau busuioc. Coborarea temperaturii copilului, va reduce de asemenea, iritația pielii.

Rujeola

Este o boală virală extrem de contagioasă. Simptomele includ febra, conjunctivită, tuse uscată și o erupție cutanată sub formă de pete, care încep de obicei în spatele urechilor. Incubația durează până la două săptămâni.

Rujeola este o boală care de obicei nu dă naștere la complicații, dar uneori, acestea pot totuși să apară – pneumonie, afectarea urechii medii, inflamația creierului – în acest caz cereți neapărat sfatul medicului.

Atenuarea simptomelor

Atenuați tusea cu o infuzie din cantități egale de frunze de nalbă-mare, isop și pătlagină (o jumătate de ceașcă de maximum trei ori pe zi; copiilor mai mici li se dau doze mai reduse). Doze regulate de echinacea vor intari sistemul imunitar. Băile de ochi cu o infuzie bine strecurată de șiluri sau flori de tei vor fi, de asemenea, eficiente – există riscul apariției problemelor de vedere în cazul rujeolei, deci cereți sfatul medicului dacă apar semnele vreunei inflamații. Udați copilul, dacă are febră, cu un burete înmuiat în infuzie de gălbenele.

Oreionul

Aceasta infecție virală implică inflamarea glandelor salivare, însoțită de umflarea lor (ele se afla în zona din fața urechilor). Simptomele tipice include senzația de disconfort general și dureri de cap, urmate de febra și umflarea gâtului. La copii, boala nu este de obicei foarte serioasă și se poate trata acasă, dar adulții care se îmbolnăvesc trebuie să ceară sfatul medicului, deoarece există riscul de sterilitate.

Tratament

Luați în mod regulat echinacea sau usturoi, pentru a întări sistemul imunitar. Faceți gargară cu o infuzie antiseptică preparată din cantități egale de cimbru și salvie (două lingurițe la o ceașcă). Strecurați și lăsați să se răcească, înainte de a face gargară.

Beți cât mai mult ceai de coada-șoricelului, angelica și gălbenele (una, maxim două lingurițe la o ceșacă, la adulți, mai puțin pentru copii).

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Zmeura - inamicul obezitatii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.