☺ HAPPY HOURS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Iată planta miraculoasă, care a uimit comunitatea științifică!

Iată planta miraculoasă, care a uimit  comunitatea științifică!
     

Există o rășină de arbore exotic care ne-a atras atenția de multe ori, numele acesteia apare deseori pe site-uri naturiste, în magazine și suplimente alimentare bio sau în propunerile specialiștilor, ca un remediu 100% natural și foarte folositor în unele cazuri. Această rășină al unui arbore exotic din specia Boswellia s-a răspândit peste tot prin lume; nu este de mirare faptul, că a intrat și în tradiția noastră, iar noi am numit-o tămâie.

Tămâia a fost folosită de mii de ani în ritualurile religioase, dar și în scopuri medicinale, datorită mirosului deosebit și a proprietăților de purificare pe care le deține. Arborii care produc rășină sunt pe cale de dispariție și de zeci de ani a fost înlocuită în ritualurile religioase cu cărbuni obținuți pe cale sintetică.

Boswellia este un arbore care crește în Africa și în Orientul Mijlociu, este înalt de 3-6 metri, cu flori mici, albe, și crește prin crăpăturile stâncilor din munți și prin pietrișurile de la bazele colinare din vecinătatea mării. După ce este extrasă din scoarța copacilor, este uscată, iar rășina rezultată este arsă ca tămâie. Mirosul pe care îl emană este total diferit de cel al rășinei de brad și are proprietăți curative. Colectarea se face prin creștarea scoarței copacilor, „lacrimile” arbustului fiind culese după două săptămâni. Seva întărită este pusă la uscat, apoi poate fi folosită. 

Tămâia este menționată în una din cele mai vechi arhive medicale cunoscute, papirusul Eber (ce datează din secolul al 16-lea i.Hr.), o listă de 877 rețete și prescripții medicale din Egiptul Antic. Cele mai interesante referințe despre uleiul de tămâie provin tot de aici, din Egiptul antic, mai precis de regele Tutankhamon care a murit în 1323 i.Hr. Atunci când arheologii au deschis mormântul acestuia în 1922, au găsit vasuri cu ulei de tămâie.

A fost folosit în medicina tradițională de mai bine de 4.000 de ani și în ultimii zece-douazeci de ani a devenit obiectul a sute de studii medicale moderne. Această plantă este o adevărată revelație în terapie, fiind utilizată în tratarea câtorva dintre cele mai grave boli ale zilelor noastre, cum ar fi cancerul, astmul, tulburările de memorie și raționament ori bolile articulare cronice. Gama de afecțiuni unde tămâia este folosită cu succes este uimitor de mare.

Mai mult de 17 componente din rășina acestui arbore au calități terapeutice, de o diversitate care a impresionat comunitatea științifică. De exemplu, tămâia este capabilă să stimuleze imunitatea, făcând organismul să lupte eficient împotriva virușilor care produc gripă sau a bacteriilor care cauzează bronșită, dar are o eficiență recunoscută și contra alergiilor respiratorii. Pe urmă, există o dispută care nu se va sfârși prea curând, despre preparatele din tămâie, care sunt eficiente contra cancerului, atât uleiul extras din tămâie, cât și extractul uscat, dând rezultate promițătoare în afecțiunile tumorale.

Deci tămâia poate să vindece cancerul?

Conform tuturor cercetărilor de până acum, acidul boswellic din tămâie este unul din cei mai activi agenți anti-tumorali cunoscuți. Cum actionează el? Pe mai multe căi, dar cel mai cunoscut mecanism este acela de atacare selectivă a celulelor canceroase. Spre deosebire de citostaticele de sinteză, care afectează atât celulele maligne cât și pe cele sănătoase, extractul de tămâie provoacă distrugerea doar a celulor care au suferit mutații.

Mai este de notat și folosirea extractului de tămâie ca adjuvant în radioterapia folosită în cancer. Concret, acest remediu reduce cu 60% edemele care apar după iradierea terapeutică, ajută la protecția țesuturilor sănătoase, stimulează eliminarea țesuturilor și fragmentelor de țesut mort, precum și refacerea organismului pe ansamblu.

Sunt mult mai multe beneficii care se leagă de Boswellia. Citește mai multe informații despre produsul uimitor cu extract de Boswellia, din magazinul nostru, CHIAR AICI!  

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.