⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Drojdia de bere - "alimentul minune"

Drojdia de bere - "alimentul minune"
     

Cunoscută din vechime, mai ales în panificație, drojdia de bere conține o serie de substanțe active nutritive, dar și tămăduitoare pentru unele boli: vitamine (B și D), minerale (fosfor, fier, potasiu, magneziu etc.), proteine (aminoacizi indispensabili organismului), enzime, lipide și glucide. Nu întâmplător a fost denumită “alimentul minune”. Potrivit ultimelor cercetări, are în compoziție 16 aminoacizi, 14 minerale și 17 vitamine.

Acțiunea terapeutică a acestei ciuperci include efecte antianemice, vitaminizante, antitoxice, remineralizante, de protecție a sistemului nervos, anticolesterolemiante, stimulente ale glandelor endocrine etc.

În consecință, este indicat intern, în anemie, avitaminoze, rahitism, demineralizări, tulburări de creștere, intoxicații de toate genurile, tulburări ale sistemului nervos, afecțiuni hepatobiliare, afecțiuni cardiovasculare, boli digestive, diabet zaharat, obezitate, hiperglicemie, hipercolesterolemie, etc.

Cele mai eficace pentru tratament sunt așa-zisele drojdii joase (cu activitate optimă între 5 și 6 grade Celsius), dar pot fi folosite și drojdiile înalte, de panificație (cu activitate optimă între 15-20 grade), cu condiția să fie dizolvate în lichide reci și să nu se ia imediat după consumul fructelor, dulciurilor sau sucurilor și nici să nu se consume aceste produse după ce se administrează drojdia (poate produse balonări). Oricum, pentru evitarea oricăror neplăceri, drojdia de bere poate fi dizolvată în ceai de fructe de fenicul sau de coriandru sau se pune un vârf de linguriță din pulberea acestoră în lichidul cu care se prepară.

O veste bună pentru cei care nu suportă gusturile ciudate sau pur și simplu vor o soluție mai simplă, este că drojdia de bere se găsește și sub formă de tablete.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.