30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ☀
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Drojdia de bere - "alimentul minune"

Drojdia de bere - "alimentul minune"
     

Cunoscuta din vechime, mai ales in panificatie, drojdia de bere contine o serie de substante active nutritive, dar si tamaduitoare pentru unele boli: vitamine (B si D), minerale (fosfor, fier, potasiu, magneziu etc.), proteine (aminoacici indispensabili organismului), enzime, lipide si glucide. Nu intamplator a fost denumita “alimentul minune”. Potrivit ultimelor cercetari, are in compozitie 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine.

Actiunea terapeutica a acestei ciuperci include efecte antianemice, vitaminizante, antitoxice, remineralizante, de protectie a sistemului nervos, anticolesterolemiante, stimulente ale glandelor endocrine etc.

In consecinta, este indicat intern, in anemie, avitaminoze, rahitism, demineralizari, tulburari de crestere, intoxicatii de toate genurile, tulburari ale sistemului nervos, afectiuni hepatobiliare, afectiuni cardiovasculare, boli digestive, diabet zaharat, obezitate, hiperglicemie, hipercolesterolemie, etc.

Cele mai eficace pentru tratament sunt asa-zisele drojdii joase (cu activitate optima intre 5 si 6 grade Celsius), dar pot fi folosite si drojdiile inalte, de panificatie (cu activitate optima intre 15-20 grade), cu conditia sa fie dizolvate in lichide reci si sa nu se ia imediat dupa consumul fructelor, dulciurilor sau sucurilor si nici sa nu se consume aceste produse dupa ce se administreaza drojdia (poate produse balonari). Oricum, pentru evitarea oricaror neplaceri, drojdia de bere poate fi dizolvata in ceai de fructe de fenicul sau de coriandru sau se pune un varf de lingurita din pulberea acestora in lichidul cu care se prepara.


O veste buna pentru cei care nu suporta gusturile ciudate sau pur si simplu vor o solutie mai simpla, este ca drojdia de bere se gaseste si sub forma de tablete.

 

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter