Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce Aloe Vera este tot ce ai nevoie pentru a-ți calma arsurile solare

De ce Aloe Vera este tot ce ai nevoie pentru a-ți calma arsurile solare
     

Aloe Vera este o plantă medicinală tropicală folosită de mii de ani pentru tratarea problemelor de la nivelul pielii, precum răni sau arsuri.

Există multe cercetări care atestă că gelul regăsit în frunzele de aloe vera poate fi folosit pentru a ajuta la procesul de vindecare al arsurilor solare. Studiile mai vechi, revizuite, au ajuns la concluzia că această plantă medicinală este benefică în vindecarea arsurilor de gradul unu până la al doilea, care includ arsurile solare uÈ™oare pănă la moaderate.

Într-un studiu mai recent, s-a descoperit că aloina este responsabilă pentru beneficiile antiinflamatorii ale plantei. Aloe vera poate ajuta, de asemenea, la histratarea pielii È™i la prevenirea exfolierii pielii după arsurile solare.

Cum poți folosi aloe vera pentru arsurile solare de la nivelul pielii

Aloe vera este cel mai bine folosită atunci când este sub formă de gel de aloe vera 100% È™i când este È›inută la rece. Pentru arsurile solare, aplicaÈ›i gelul de câteva ori pe zi pe zona dorită.

Important de reÈ›inut! Nu încercaÈ›i să trataÈ›i acasă arsurile de gradul 3 È™i 4 sau arsurile solare severe cu aloe vera. Aceste arsuri sunt considerate o urgență medicală È™i trebuie tratate într-un spital.

Aloe Vera poate fi folosită în câteva moduri diferite:

1. Direct de la plantă

Dacă aveți acces la o plantă de aloe vera. Aplicați gelul direct pe piele pentru ameliorarea unei arsuri minore de soare.

2. Gel

Este important să se alegă un gel din 100% aloe vera. Aplică un strat de gel direct pe zona afectată

3. Consumul de aloe vera crud

Puteți consuma gel de aloe vera crud direct din plantă. Gelul poate oferi multe beneficii pentru sănătate, dar nu va calma durerea și iritarea pielii provocată de arsurile solare.

  • Aloe Ferox 450mg 180cps, Adams
    -24%

    Aloe Ferox 450mg 180cps, Adams

    85,13 lei
    113,50 lei
    Èšare de origine: SUAAloe Ferox este recunoscută pentru proprietățile sale puternice de curățare a colonului. Un studiu publicat în 2004 de către Alimentary Pharmacology and Therapeutics È™i realizat de L. Langmead pentru a observa efectele Aloe Ferox în sindromul colonului iritabil, a demonstrat că 30% dintre pacienÈ›ii cărora li sa administrat acest produs, au dat semne de re ...
  • Aloe Ferox 450mg 30cps, Adams

    Aloe Ferox 450mg 30cps, Adams

    25,50 lei
    Èšare de origine: SUAAloe Ferox este recunoscută pentru proprietățile sale puternice de curățare a colonului. Un studiu publicat în 2004 de către Alimentary Pharmacology and Therapeutics È™i realizat de L. Langmead pentru a observa efectele Aloe Ferox în sindromul colonului iritabil, a demonstrat că 30% dintre pacienÈ›ii cărora li sa administrat acest produs, au dat semne de re ...
  • Aloe Plant- Gel cu Argint si Aloe vera 20ml Viva Natura

    Aloe Plant- Gel cu Argint si Aloe vera 20ml Viva Natura

    30,80 lei
    Aloe Plant – gel cu argint si Aloe Vera 100% natural 20 ml – Leonard Radutz Formula – VivaNatura Aloe Plant este un gel 100% natural de aloe vera cu argint È™i ulei de tea tree. Gelul conÈ›ine o concentraÈ›ie mare de aloe vera (minim 37%).Efecte Aloe vera: hidratează È™i emoliază pielea calmează iritaÈ›ile ajută în cazul expunerii excesive la soare&n ...
  • Aloe Vera 60cpr Dacia Plant
    -25%

    Aloe Vera 60cpr Dacia Plant

    26,11 lei
    34,90 lei
    Numele de Aloe Vera provine de la cuvantul arab 'aloeh', care inseamna 'seva cristalina si amara', iar 'vera' semnifica in limba latina “adevarata”, denumire sugestiva pentru efectul terapeutic foarte puternic al plantei. Cea mai veche referire la aceasta “planta-miracol”, o gasim incrustata pe o tablita sumeriana datand din anul 2100 I.C., ceea ce a ...

Dacă alegeÈ›i să ingeraÈ›i aloe vera, asiguraÈ›i-vă că spălaÈ›i bine gelul pentru a îndepărta toate urmele de latex. Latexul are un gust amar, neplăcut È™i poate provoca efecte secundare nocive.

Există riscuri în utilizarea de aloe vera pentru arsurile solare?

Există o mică È™ansă de a avea o reacÈ›ie alergică la aloe vera sau la orice alte ingrediente utilizate în loÈ›iuni sau geluri cu aloe vera. În general, aveÈ›i un risc mai mare de a avea o reacÈ›ie alergică la aloe vere dacă sunteÈ›i È™i alergic la usturoi, ceapă sau lalele. Înainte de a acoperi o zonă mare cu aloe vera, faceÈ›i un test pe o zonă mică a pielii È™i aÈ™teptaÈ›i o oră sau două pentru a vedea dacă aveÈ›i o reacÈ›ie. Dacă apare o reacÈ›ie alergică la aloe vera, întrerupeÈ›i imediat utilizarea.

Alte beneficii ale utilizării de aloe vera.

Aloe vera poate avea câteva beneficii atunci când este aplicată pe piele sau când este consumată crudă. Acestea includ:

  • menÈ›ine pielea curată È™i hidratată
  • ameliorează constipaÈ›ia
  • ameliorează arsurile de la nivelul stomacului
  • scade nivelul glicemiei la persoanele cu diabet de tip 2
  • poate bloca È™i poate ameliora sângerările gingivale
  • promovează vindecarea fisurilor anale când este aplicată local pe zona afectată
  • hidratează scalpul È™i părul uscat.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.