⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Condimente detoxifiante

Condimente detoxifiante
     

Știi de ce este importantă detoxifierea? 

Suntem expuși în fiecare zi la toxine, poluare și chimicale. Dietele bogate în grăsimi, carne, lactate, alimente rafinate și produse chimice duc la acumularea toxinelor în organism și riscul de îmbolnăvire. În urma detoxifierii se elimină aceste elemente toxice din organism.

Corpul nostru are un sistem natural pentru detox: rinichii, ficatul și sistemul gastro-intestinal. O soluție ideală pentru detoxifiere este o dietă sănătoasă, naturală care constă din legume, fructe, pește și sucuri naturale plus evitarea alimentelor care conțin foarte multe toxine (dulciuri, snacksuri, lactate). Condimentele însuși au proprietăți detoxifiante. Cu ajutor lor putem elimina toxinele cu ușurință din organism.

Condimentele sunt 100% naturale și au multe beneficii medicale chiar și în cantități mici. Iată câteva condimente detoxifiante pe care le poți încerca:

CHIMENUL: Este un condiment extrem de aromat și cu o putere de detoxifiere mare. Nu numai că are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, stimulând digestia și prevenind balonările, dar echilibrează flora intestinală și detoxific organismul. Chimenul o poți folosi și pentru detoxifierea pielii. Este excelent pentru înlăturarea coșurilor și petelor de pe piele.

Image result for snowflake markȘtiai că chimenul a fost prețuit pentru proprietățile sale vindecătoare încă din Antichitate?

Chimenul era foarte apreciat în cultura egipteană. Au fost găsite semințe și ulei de chimen în mormântul faraonului Tutankamon, care trăia 3300 ani în urmă. În cultura arabă este cunoscut ca Habbatul barakah, un nume care înseamnă "sămânța binecuvântării". Chimenul negru este menționat chiar și în Vechiul Testament cu privire la grija și modul în care trebuie cultivat. 

USTUROI: Nu are numai proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și imunostimulente, ci și detoxifică organismul. Are un conținut bogat în sulf, un element care însuși este un detoxifiant natural. Ajută digestia și stimulează ficatul să producă enzime care elimină toxinele.

TURMERIC: Principalul component al turmericului este curcumina. Curcumina este un polifenol cu proprietăți puternice antioxidante, este capabilă să neutralizeze radicalii liberi și substanțele chimice din corp. Este un detoxifiant puternic, benefic pentru întregul organism.

BUSUIOC: Este foart bogat în vitamine, minerale și flavonoide. Pentru a profita cel mai mult de efectele benefice al busuiocului este recomandat folosirea frunzelor proaspete, adăugat în mâncare numai la sfârșitul gătitului. Este un detoxifiant puternic care curăță ficatul și rinichii.

CORIANDRU: Este o iarbă aromatică extrem de benefic. Ajută digestia, previne și elimină balonările și colicile. Curăță organismul de metalele grele și este considerat un detoxifiant excelent.

Citește aici și despre cele mai bune ceaiuri detoxifiante!

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.