✨ TENTATIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cea mai bună miere de Manuka și cum o alegi în funcție de nevoi

Cea mai bună miere de Manuka și cum o alegi în funcție de nevoi
     

Ce este mierea de Manuka?

Ce este MGO™?

Cum alegi mierea de Manuka în funcție de nevoi

Contraindicații ale mierii de Manuka

 

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este un tip de miere produsă de albinele care polenizează arbustul de Manuka din Noua Zeelandă. Această miere este produsă timp de doar câteva săptămâni în fiecare an, atunci când Manuka este în floare, ceea ce o transformă într-o resursă extrem de rară. Mierea de Manuka are un gust puternic, ușor amar și este foarte vâscoasă.

Când albinele polenizează arbustul de Manuka, ele produc o miere mai puternică decât alte tipuri datorită concentrației mai mari de Metilglioxal (MGO). MGO este o substanță care se găsește în nectarul florilor de Manuka și care-i conferă acestuia proprietățile sale cunoscute: antivirale și antibacteriene. Manuka are MGO în concentrații neobișnuit de mari.

Astfel, mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene și antivirale mult mai puternice decât alte tipuri de miere. Cercetările arată că mierea de Manuka este eficientă împotriva multor tulpini bacteriene, poate ajuta la vindecarea rănilor și poate acționa chiar ca un antibiotic natural.

Atenție! Mierea de Manuka este mai eficientă decât mierea obișnuită în distrugerea celor mai frecvente 7 tipuri de bacterii prezente în infecțiile unor răni, chiar și atunci când este diluată de 9 ori, cu eficiență extraordinară în cazul stafilococului auriu.

Cea mai pură miere de Manuka este mierea monofloră de Manuka și provine în întregime din flori de Manuka.

 • Miere Manuka MGO250+, 250gr, Manuka Health
  -24%

  Miere Manuka MGO250+, 250gr, Manuka Health

  123,53 lei
  163,00 lei
  Ce este mierea de Manuka?Dintre toate tipurile de miere, mierea de Manuka a atras în mod deosebit atenţia lumii medicale datorită proprietăților sale antibacteriene neobișnuite. Puterea vindecătoare a mierii de Manuka se datorează unui compus, dihidroxiacetona care se regăsește în concentrații foarte mari în florile de Manuka, arbore originar din Noua Zeelanda.Mierea de ...
 • Miere Manuka MGO 100+, 1kg, Manuka Health

  Miere Manuka MGO 100+, 1kg, Manuka Health

  361,34 lei
  Mierea de Manuka este o miere monofloră, unică in lume, adunată şi preparată de albine din floarea arborelui de Manuka din Noua Zeelanda.Mierea de Manuka este considerată cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Studiile au demonstrat faptul că aceasta are proprietăți curative și efecte antibacterierene și antivirale cu totul neobişnuite, ceea ce o califică pentru a fi folosită ...
 • Miere De Manuka MGO 550+, 250g, Manuka Health

  Miere De Manuka MGO 550+, 250g, Manuka Health

  359,90 lei
  Mierea de Manuka este considerată cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Mierea de Manuka MGO™ 550+ prezintă nivel maxim de activitate și se recomandă în cazurile unor infecții foarte rezistente. Ce este mierea de Manuka?Mierea de Manuka, un produs unic în lume, este adunată şi preparată de albine din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Lepto ...
 • Bomboane Cu Miere Manuka 400+, Lamaie, Manuka Health
  -23%

  Bomboane Cu Miere Manuka 400+, Lamaie, Manuka Health

  34,13 lei
  44,33 lei
  Bomboanele cu miere de Manuka MGO™ 400+ cu aromă naturală de lămâie au un gust delicios ce îmbină perfect beneficiile mierii de Manuka cu gustul proaspăt al lămâii, aducând un plus de vitamina C. Ce este mierea de Manuka?Mierea de Manuka este o miere monofloră, adunată și preparată de albine din florile cu parfum proaspăt ale arborelui d ...

Atenție! Uneori, mierea de Manuka mai conține nectar adunat și din alte flori. Atâta timp cât are niveluri suficient de ridicate de substanțe chimice unice, preparatul stupului poate fi încă numit Miere de Manuka. Cu toate acestea, trebuie etichetat ca Manuka polifloră.

 

Ce este MGO™?

MGO este un compus natural numit Metilglioxal, compus care face mierea de Manuka atât de specială.

În 2008, Manuka Health a fost pionierul testării MGO ca o metodă mai precisă de clasificare a mierii de Manuka, bazată pe această cercetare revoluționară. MGO este un sistem de clasificare a mierii de Manuka și măsoară conținutul de MGO - Metilglioxal. Testarea pentru nivelurile MGO este importantă, deoarece acestea pot varia foarte mult de la o producție la alta.

Numărul MGO vă arată nivelul de metilglioxal al mierii de Manuka din alimentul achiziționat. Un MGO mai mare înseamnă și că beneficiile mierii de Manuka sunt mai puternice. De exemplu, proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cat nivelul MGO este mai mare.

 

Cum să alegi mierea de Manuka în funcție de nevoi

Mierea de Manuka în care se regăsesc cele mai mari concentrații de MGO are efecte antibacteriene puternice și este capabilă să lupte împotriva infecțiilor periculoase.

Mierea de Manuka în care MGO este 83 sau mai mare este alegerea perfectă pentru consumul zilnic.

Mierea de Manuka în care MGO este 250 (concentrație medie) este cel mai adesea utilizată în îngrijirea pielii și în scopuri de sănătate.

Mierea de Manuka de concentrație foarte ridicată, de tip medical, utilizată în spitale este purificată pentru a elimina orice urmă de contaminanți, fiind folosită doar pentru aplicații topice, neputând fi ingerată. Această miere de Manuka este utilizată pentru îngrijire externă în contextul unor eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri de gradul I și II, leziuni, cicatrici, plăgi chirurgicale infectate, ulcerații ale pielii.

 • Mierea de Manuka MGO™ 100+

Mierea de Manuka MGO 100+ este indicată ca remediu pentru susținerea sistemului imunitar în contextul unor afecțiuni ușoare și de scurtă durată  precum dureri de gât, febră, gripă și răceală, bronșită, astm, sinuzită, migrene, alergii, astenie, îmbunătățirea somnului, neutralizarea PH-ului, afte, sănătatea ochilor.

 • Mierea de Manuka MGO™ 250+

Mierea de Manuka MGO 250+ se califică pentru o utilizare în scop medical. Mierea de Manuka MGO 250+ este indicată pentru susținerea sistemului imunitar și tratarea infectiilor cu microorganisme bacteriene și fungice precum infecții cu stafilococ auriu, reducerea inflamațiilor, candida, potențează acțiunea radioterapiei în tratarea unor forme de cancer, rinită, ciuperci ale unghiilor, piciorul atletului, miros neplăcut al gurii, eliminarea plăcii dentare. 

 • Mierea de Manuka MGO™ 400+

Mierea de Manuka MGO 400+ are un nivel ridicat  de activitate. Mierea de Manuka este considerată cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Aceasta se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice (imunitate, sistem digestiv, infecții bacteriene, cutanate), care nu au fost tratate anterior și care sunt rezistente la tratamente.

 • Mierea de Manuka MGO™ 550+

Mierea de Manuka MGO™ 550+ prezintă nivel maxim de activitate și se recomandă în cazurile unor infecții foarte rezistente, luptand eficient împotriva infecțiilor bacteriene și fungice rezistente.

 • Mierea de Manuka MGO 850+

Datorită nivelului ridicat de metilglioxal, mierea de Manuka MGO 850+ are puternice proprietăți antibacteriene și antifungice, luptând eficient împotriva infecțiilor bacteriene și fungice rezistente și are puternice proprietăți antivirale. Mierea are puternice proprietăți antiinflamatoare și antioxidante datorită cantității mari de compuși fenolici, reduce activitatea radicalilor liberi protejând celulele corpului împotriva stresului oxidativ, principala cauză a îmbătrânirii celulare.

 

Contraindicații ale mierii de Manuka

Mierea de Manuka este, în general, sigură de utilizat sau de consumat, dar unele persoane pot avea reacții adverse, cum ar fi o reacție alergică sau o glicemie ridicată.Persoanele care ar trebui să evite mierea de Manuka sunt:

 • cele cu alergii la albine sau miere;
 • cele cu niveluri crescute de zahăr din sânge;
 • cele bolnave de diabet.


Atenție! Prezentarea are un caracter strict informativ. 

Concluzie

Mierea de Manuka este un excelent supliment alimentar, un medicament natural care poate lupta eficient împotriva unor infecții bacteriene, virale, fungice, are puternice efecte antioxidante și de stimulare a imunității organismului. Alegeți tipul de miere de Manuka în funcție de nevoi.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.