Ziua Canah
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie să știți despre uleiul de cocos

Ce trebuie să știți despre uleiul de cocos
     

Uleiul de cocos are un conținut de grăsimi saturate de 90%. Uleiurile bogate în grăsimi saturate s-au dovedit a crește riscul bolilor cardiovasculare și a altor boli.

Cu toate acestea, uleiul de nucă de cocos a crescut în popularitate în ultimii ani, pe fondul susținerii că poate face totul, de la pierderea în greutate la încetinirea bolii Alzheimer.

Producătorii au înlocuit alte uleiuri cu ulei de nucă de cocos în produse ambalate, iar multe gospodării îl folosesc pentru gătit. Este prezent nu numai în mâncărurile prăjite, ci și în dulciuri, șampoane, cafea și piureuri.

În iulie 2016, rezultatele unui sondaj din Statele Unite (SUA) au arătat că 72% dintre oameni cred că uleiul de nucă de cocos este sănătos. Cu toate acestea, doar 37% dintre nutriționiști sunt de acord.

La urma urmei, este încă o grăsime saturată, iar American Heart Association (AHA) și Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) avertizează consumatorii împotriva uleiurilor de nucă de cocos și a altor uleiuri tropicale.

Iată câteva puncte cheie despre uleiul de nucă de cocos:

Uleiul de nucă de cocos a crescut în popularitate în ultimii ani, datorită beneficiilor sănătății.

În ansamblu, în prezent, cercetarea nu pare să susțină creșterea consumului de grăsimi saturate, inclusiv ulei de nucă de cocos.

Poate fi o completare gustoasă la o serie de rețete, dar trebuie utilizată cu grija.

Beneficii:

Uleiul de nucă de cocos oferă o grăsime saturată de origine vegetală. Poate avea unele beneficii pentru sănătate, dar ar trebui consumată cu grijă.

Uleiul de cocos conține 2,6% mai puține calorii decat alte grăsimi. S-a spus că oferă beneficii variate pentru sănătate.

Creșterea colesterolului "bun": o componentă din uleiul de nucă de cocos da un "bun" colesterol, HDL.

Controlarea zahărului din sânge: Se pare că păstrează acțiunea insulinei și rezistența la insulină.

Reducerea stresului: are proprietăți antistres și antioxidante, care ar putea fi folositoare ca un antidepresiv, potrivit cercetărilor efectuate la rozătoare.

Păr strălucitor: face ca părul să fie mai strălucitor, deoarece penetrează mai bine decât uleiurile minerale.

Pielea sănătoasă: S-a descoperit că îmbunătățește funcțiile de protecție și are un efect antiinflamator asupra pielii la om.

Prevenirea bolii hepatice: A reversat hepatosteatoza la rozătoare.

Reducerea simptomelor astmului: Inhalarea uleiului de nuca de cocos a contribuit la reducerea simptomelor astmului la iepuri.

Luptă împotriva candidei: Uleiul de cocos a redus colonizarea cu Candida albicans la șoareci, sugerând că ar putea fi un tratament pentru candida.

Pierderea în greutate: a redus obezitatea și a promovat pierderea în greutate la șoareci.

Măsuri de precauție

În timp ce o serie de investigații au analizat uleiul de nucă de cocos și posibilele beneficii, trebuie remarcat faptul că multe dintre studiile care susțin beneficiile sale nu au fost încă efectuate pe oameni.

În plus, toate alimentele bogate în grăsimi și uleiurile sunt bogate în calorii. Adăugarea de alimente dense caloric la o dietă care are deja o mulțime de calorii nu va duce la pierderea în greutate.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

De ce să folosești o mască de față?!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.