☺ HAPPY HOURS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile Ginkgo Biloba

Beneficiile Ginkgo Biloba
     

Ginkgo Biloba este un arbore mitic din țările orientale. Este cunoscut și apreciat datorită numeroaselor proprietăți fitoterapeutice. În zilele noastre, arborele de ginkgo biloba este cultivat în țări precum China, Coreea, Statele Unite și Franța.

Chiar dacă în Asia semințele sale sunt extrem de apreciate datorită proprietăților antioxidante, frunzele sunt cele care sunt folosite în cadrul fitoterapiei. Frunzele de ginkgo biloba sunt compuse din ginkgolide, din zaharuri, steroli și flavonoide precum ginkgetol. Principiile active din ginkgo biloba sunt eficiente în cadrul unui număr mare de tratamente legate de tulburările circulatorii. Ginkgo biloba se poate folosi pe post de anti-inflamator, în lupta cu procesul de îmbătrânire, pentru îmbunătățirea funcțiilor cognitive și memoriei, pentru tratarea durerilor musculare. Extractele din ginkgo biloba sunt eficiente pentru a încetini progresul maladiei Alzheimer în stadiu precoce.

Ginkgo biloba favorizează vasodilatarea vaselor sanguine, adică creșterea acestora în diametru. Acest lucru are drept efect facilitarea trecerii sângelui, trecere încetinită de frecarea efectuată asupra pereților vaselor de sânge. Acest lucru permite evitarea formării cheagurilor de sânge și previne crizele cardiace.

Datorită suplimentelor pe bază de ginkgo biloba se poate obține o mai bună irigare a creierului. Drept urmare, sângele transportă mai mult oxigen în creier care are nevoie de acesta pentru a îndeplini sarcini diverse. Ginkgo contribuie la îmbunătățirea memoriei și are o acțiune eficientă împotriva anxietății și depresiei. Unele studii afirmă că ginkgo biloba are o acțiune favorabilă asupra procesului de îmbătrânire patologică (maladia Alzheimer).

Gingkgo biloba are efecte pozitive și asupra căilor respiratorii deoarece permite o luptă eficientă împotriva astmului și îmbunătățirea situațiilor astmatice. Gingko biloba este util și în lupta împotriva anumitor boli precum bronșita, răceală sau gripă.

Un alt beneficiu conferit de gingko biloba este următorul: datorită faptului că este un antioxidant puternic, acesta împiedică îmbătrânirea țesuturilor. Acest lucru se datorează în mare parte conținutului bogat de flavonoide. Aceste molecule lupta împotriva radicalilor liberi care joacă un rol important în procesul de îmbătrânire.

Ginkgo biloba combate depresia. Datorită unei cure pe bază de gingko biloba depresia cronică poate fi combatută. Ginkgo biloba este o plantă capabilă să ne ridice moralul, să ne facă mai optimiști, de a ne spori atenția și de a ne energiza.

Ginkgo biloba este un real ajutor împotriva sindromului premenstrual și în perioada de menopauză. Bufeurile de caldură, transpirația abundentă, anxietatea, iritabilitatea pot fi tratate cu succes datorită acestei plante.

Ginkgo biloba este un remediu naturist excelent pentru circulație și memorie și pentru combaterea aterosclerozei și atacului cerebral.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.