Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile Ginkgo Biloba

Beneficiile Ginkgo Biloba
     

Ginkgo Biloba este un arbore mitic din tarile orientale. Este cunoscut si apreciat datorita numeroaselor proprietati fitoterapeutice. In zilele noastre, arborele de ginkgo biloba este cultivat in tari precum China, Coreea, Statele Unite si Franta.

Chiar daca in Asia semintele sale sunt extrem de apreciate datorita proprietatilor antioxidante, frunzele sunt cele care sunt folosite in cadrul fitoterapiei. Frunzele de ginkgo biloba sunt compuse din ginkgolide, din zaharuri, steroli si flavonoide precum ginkgetol. Principiile active din ginkgo biloba sunt eficiente in cadrul unui numar mare de tratamente legate de tulburarile circulatorii. Ginkgo biloba se poate folosi pe post de anti-inflamatoriu, in lupta cu procesul de imbatranire, pentru imbunatatirea functiilor cognitive si memoriei, pentru tratarea durerilor musculare. Extractele din ginkgo biloba sunt eficiente pentru a incetini progresul maladiei Alzheimer in stadiu precoce.

Ginkgo biloba favorizeaza vasodilatarea vaselor sanguine, adica cresterea acestora in diametru. Acest lucru are drept efect facilitarea trecerii sangelui, trecere incetinita de frecarea efectuata asupra peretilor vaselor de sange. Acest lucru permite evitarea formarii cheagurilor de sange si previne crizele cardiace.

Datorita suplimentelor pe baza de ginkgo biloba se poate obtine o mai buna irigare a creierului. Drept urmare, sangele transporta mai mult oxigen in creier care are nevoie de acesta pentru a indeplini sarcini diverse. Ginkgo contribuie la imbunatatirea memoriei si are o actiune eficienta impotriva anxietatii si depresiei. Unele studii afirma ca ginkgo biloba are o actiune favorabila asupra procesului de imbatranire patologica (maladia Alzheimer).

Gingkgo biloba are efecte pozitive si asupra cailor respiratorii deoarece permite o lupta eficienta impotriva astmului si imbunatatirea situatiilor astmatice. Gingko biloba este util si in lupta impotriva anumitor boli precum bronsita, raceala sau gripa.

Un alt beneficiu conferit de gingko biloba este urmatorul: datorita faptului ca este un antioxidant puternic, acesta impiedica imbatranirea tesuturilor. Acest lucru se datoreaza in mare parte continutului bogat de flavonoide. Aceste molecule lupta impotriva radicalilor liberi care joaca un rol important in procesul de imbatranire.

Ginkgo biloba combate depresia. Datorita unei cure pe baza de gingko biloba depresia cronica poate fi combatuta. Ginkgo biloba este o planta capabila sa ne ridice moralul, sa ne faca mai optimisti, de a ne spori atentia si de a ne energiza.

Ginkgo biloba este un real ajutor impotriva sindromului premenstrual si in perioada de menopauza. Bufeurile de caldura, transpiratia abundenta, anxietatea, iritabilitatea pot fi tratate cu succes datorita acestei plante.

Ginkgo biloba este un remediu naturist excelent pentru circulatie si memorie si pentru combaterea aterosclerozei si atacului cerebral.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.