Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile florilor de trandafir

Beneficiile florilor de trandafir
     
Beneficiile pentru sănătate și utilizarea medicală a florilor de trandafir este extrem de variată. 
Petalele de trandafir sunt folosite pentru fabricarea uleiului de trandafir prin procedura de distilare a petalelor zdrobite. Produsul secundar din acest proces este apa de trandafir, care reprezintă un agent excelent de relaxare, calmează nervii și furnizează o aromă specială pentru o gamă varietă de mâncăruri din lume. Esența de trandafir este bogată în flavonoide, tanini, antioxidanți și vitamine, precum Vitamina A, B3, C, D și E, conferindui proprietăți benefice pentru îngrijirea tenului.  
Câteve moduri de folosire a uleiului și al apei de trandafir:
• Apa de trandafir este un astringent eficient care ameliorează dilatarea vaselor de sânge. 
• Ceaiul din petale de trandafir este eficient pentru curățarea vezicii biliare și a ficatului, ajută la stimularea secreției bilei (petalele de trandafir se usucă și se zdrobesc pentru prepararea ceaiul).
• Ceaiul de trandafir ajută la atenuarea durerilor de gât și a infecțiilor bronșice. Răcorește corpul și reduce iritațiile cauzate de febră. 
• Petalele de trandafir sunt ingredient importante și în picăturile de ochi datorită proprietăților antiseptice. 
• Printre beneficiile apei de trandafir se numără și hidratarea scalpului și înbunătățirea creșterii părului. În medicină se folosește drept produs antibacterial, antiseptic și antiimflamator. De asemenea se folosește și în tratarea tenului uscat, dermatită și eczeme.
• Uleiul esențial de trandafir este folosit împreună cu uleiuri purtătoare cum ar fi uleiul de migdale sau struguri pentru tratarea anumitor boli: hemoragie, probleme cu ficatul, greață, oboseală, ulcer, astm, deshidratare și infecții bacteriene a stomacului, colonului și a tractului urinar.
• Apa de trandafir preparată din frunze de trandafir ajută la ameliorarea constipației, curățarea sângelui și calmarea minții. În plus este folosit pentru a trata pojarului și varicela. 
 
 

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.