DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile consumului de ceai verde

Beneficiile consumului de ceai verde
     

Ceaiul verde este considerat cea mai sănătoasă băutură de pe planetă. Este încărcat cu o mulțime de antioxidanți  cu multe beneficii pentru sănătate:

  • îmbunătățește funcția creierului
  • ajută la pierderea în greutate
  • oferă o protecție împotriva cancerului
  • scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare

1. Conține compuși bioactivi sănătoși

Ceaiul verde este mai mult decât o băutură de a te hidrata. Bogat în polifenoli (compuși cu beneficii pentru sănătate) reduce inflamația și ajută în lupta cu cancerul, de asemenea conține și catechină, antioxidat natural care ajută la prevenirea deteriorării celulelor. 

Aceste substanțe reduc formarea radicalilor liberi din organism, protejând celulele. Catechina este cel mai puternic compus din ceaiul verde, iar cercetăriile au evidențiat faptul că acest compus oferă ceaiului verde proprietățile sale medicale.

2.Ajută la îmbunătățirea funcție creierului

Ceaiul verde face mai mult decât să te țină în stare de alertă, ci poate ajuta la stimularea funcției creierului, ingredientul cheie fiind cofeina. Nu conține la fel de multă cofeină ca și cafeaua, dar suficient pentru a produce un răspuns fără a provoca efectele nervoase asociate cu un consum prea mare de cafeină. 

Cafeina afectează creierul prin blocarea adenozinei (neurotransmițător inhibitor). În acest fel, crește stimularea neuronilor și concentrația de dopamină și norepinefrină. Cercetările au demonstrat că, cafeina crește anumite aspecte ale funcției cerebrale, precum dispoziția, vigilența, timpul de reacție și memoria.

3.Crește arderea grăsimilor

Dacă te uiți la lista ingredientelor la oricare suplimente pentru arderea grăsimilor, sunt șanse ca ceaiul verde să fie inclus în lista de ingrediente. Studiile au demonstrat că, ceaiul verde crește arderea grăsimilor și accelerează rata metabolică.

4.Antioxidanții pot scădea riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer

Cancerul este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor. Este una dintre principalele cauze de deces din lume. Cercetările au arătat că efectele oxidării pot duce la inflamație cronică, ducând mai departe la apariția bolilor cronice inclusiv cancer. Antioxidanții pot ajuta la protejarea împotriva daunelor produse de oxidare. 

Ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanți puternici. Pentru a obține cele mai multe beneficii pentru sănătate, evitați să adaugați lapte în ceai. Unele studii sugerează că poate reduce valoare antioxidantă a unor ceaiuri.

5.Poate proteja creierul împotriva anumitor boli neurodegenerative

Alzheimerul este cea mai comună boală neurodegenerativă și cea mai comună cauză de demență la persoanele în vârstă. 

Parkinson este o altă boală neurodegenerativă comună și este reprezentată de moartea neuronilor producători de dopamină din creier. 

Numeroase studii au demonstrat că, catechina din ceaiul verde pot avea diverse efecte protectoare asupra neuronilor în testele din eprubete și pe animale, scăzând posibil riscul de demență.

6.Reduce halena 

Streptococcus mutans este o bacterie comună a florei orale și provoacă formarea plăcii dentare și contribuie la apariția cariilor dentare. 

7.Poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2

Diabetul de tip 2 este reprezentat de creșteri semnificative ale nivelului de zahăr din sânge, care poate fi cauzat de reziștența la insulină sau de incapacitatea de a produce insulină. O recenzie efectuată a evidenția că băutorii de ceai verde prezintă un risc mai mic de a dezvolta diabet.

8.Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt principalele cauze de deces la nivel mondial. Ceaiul vrede crește capacitatea antioxidantă a sângelui, care protejează particulele de LDL de oxidare.

9.Ajută la scăderea în greutate

Având în vedere că, ceaiul verde accelerează metabolismul înseamnă că ajută și la scăderea în greutate, reducând grăsimea din jurul abdomenului. 

Ceaiul verde are o serie de beneficii posibile pentru sănătate. Pentru a te ajuta să te simți bine, să pierzi în greutate și să îți reduci riscul de boli cronice, vă recomandă să te gândești să faci ca ceaiul verde o parte obișnuită din viața ta.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.