OFERTA ZILEI ⚡ Reducere de -30% la fiecare 4-lea produs
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Avantajele uleiului de seminte negre

Avantajele uleiului de seminte negre
     

Oamenii au folosit ulei de seminte negre pentru beneficiile sale terapeutice de mii de ani. Studiile arata ca acest ulei poate oferi multe beneficii atat petru sanatate cat si in cosmetica. Ajuta la scaderea in greutate, imbunatatirea conditiilor pielii si chiar tratarea cancerului si diabetului.

Uleiul de seminte neagre are proprietati antioxidante si antiinflamatoare.

Semintele negre sunt: chimen negru, kalonji si seminte de ceapa neagra.

Ele provin de la Nigella sativa, o planta mica cu flori palide violet, albastre sau albe care cresc in Europa de Est, Asia de Vest si Orientul Mijlociu.

Oamenii au folosit mici seminte negre din fructele plantei Nigella sativa ca remediu natural de mii de ani. Semintele pot sa dea o aroma aparte in curry, muraturi si paine intr-un mod similar cu chimenul sau oregano.

Uleiul de seminte neagre contine timochinona, care este un compus antioxidant si antiinflamator ce poate avea si proprietati de reducere a tumorilor.

Oamenii pot ingera ulei de seminte negre sub forma de capsule sau se poate aplica pe piele. Este de asemenea posibil sa adaugati uleiul la uleiul de masaj, la sampoane, la produsele de ingrijire a pielii pentru casa si la parfumuri.

Uleiul de seminte negre de inalta calitate este, de asemenea, potrivit pentru gatit, coacere si bauturi.

Avantajele uleiului de seminte negre

Oamenii de stiinta cu o serie de specialitati au cercetat posibilele beneficii ale uleiului de seminte negre. 

Beneficii pentru pierderea in greutate

Cercetarile au aratat ca suplimentarea cu seminte negre poate contribui la scaderea indicelui de masa corporala (IMC). Participantii la studiu nu au raportat nicio reactie adversa severa de la administrarea acestui supliment.

O revizuire sistematica publicata in Journal of Diabetes & Metabolic Disorders in 2013 a constatat ca uleiul de seminte negre ar putea fi eficient in combaterea obezitatii.

Beneficii pentru piele

Uleiul de seminte neagre poate fi benefic pentru persoanele cu urmatoarele afectiuni ale pielii:

Eczema: Conform unui studiu la scara mica din 2013 care a comparat beneficiile terapeutice ale lui N. sativa cu cele ale medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala, uleiul de seminte negre poate reduce severitatea eczemelor manuale.

Acne: Cercetarile arata ca efectele antimicrobiene si antiinflamatorii ale uleiului de seminte negre pot combate acneea. Intr-un studiu, 58% dintre participanti si-au evaluat raspunsul la acest tratament ca fiind bun, in timp ce 35% au considerat ca rezultatele lor au fost moderate.

Psoriazis: Un studiu din 2012 pe soareci sugereaza ca uleiul poate avea, de asemenea, beneficii antipsoriatice.

Uleiul de seminte negre poate sa hidrateze parul, sa inmoaie pielea si sa actioneze ca un hidratant, desi nu exista dovezi stiintifice care sa confirme aceste beneficii.

Beneficii pentru conditiile de sanatate

Uleiul de seminte neagre poate fi benefic pentru anumite conditii de sanatate, inclusiv:

Cancer: Studiile recente au aratat ca tiochinona din uleiul de seminte negre poate influenta moartea programata a celulelor sau apoptoza in mai multe tipuri de celule canceroase. Acestea includ cancerul cerebral, leucemia si celulele cancerului de san.

Functia hepatica si renala: Conform unui studiu efectuat in 2013 uleiul de seminte negre poate reduce complicatiile bolii hepatice si ale rinichilor si poate imbunatati structurile organelor. 

Diabet: Potrivit unui articol din Journal of Endocrinology & Metabolism, uleiul de seminte negre poate avea proprietati antidiabetice si poate imbunatati nivelul zaharului din sange. Din nou, acest studiu a folosit modele animale, deci sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma eficacitatea uleiului la om.

Infertilitate: Un studiu clinic controlat cu placebo asupra barbatilor cu sperma anormala si infertilitate a constatat ca uleiul de seminte negre poate imbunatati miscarea spermei si poate creste numarul de spermatozoizi si volumul spermei.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.