⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Avantajele uleiului de semințe negre

Avantajele uleiului de semințe negre
     

Oamenii au folosit ulei de semințe negre pentru beneficiile sale terapeutice de mii de ani. Studiile arată că acest ulei poate oferi multe beneficii atât petru sănătate cât și în cosmetică. Ajută la scăderea în greutate, îmbunătățirea condițiilor pielii și chiar tratarea cancerului și diabetului.

Uleiul de semințe neagre are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Semințele negre sunt: chimen negru, kalonji și semințe de ceapă neagră.

Ele provin de la Nigella sativa, o plantă mică cu flori palide violet, albastre sau albe care cresc în Europa de Est, Asia de Vest și Orientul Mijlociu.

Oamenii au folosit mici semințe negre din fructele plantei Nigella sativa ca remediu natural de mii de ani. Semințele pot să dea o aromă aparte în curry, murături și pâine într-un mod similar cu chimenul sau oregano.

Uleiul de semințe neagre conține timochinona, care este un compus antioxidant și antiinflamator ce poate avea și proprietăți de reducere a tumorilor.

Oamenii pot ingera ulei de semințe negre sub formă de capsule sau se poate aplica pe piele. Este de asemenea posibil să adăugați uleiul la uleiul de masaj, la șampoane, la produsele de îngrijire a pielii pentru casă și la parfumuri.

Uleiul de semințe negre de înaltă calitate este, de asemenea, potrivit pentru gătit, coacere și băuturi.

Avantajele uleiului de semințe negre

Oamenii de știință cu o serie de specialități, au cercetat posibilele beneficii ale uleiului de semințe negre. 

Beneficii pentru pierderea în greutate

Cercetările au arătat că suplimentarea cu semințe negre poate contribui la scăderea indicelui de masă corporală (IMC). Participanții la studiu nu au raportat nicio reacție adversă severă de la administrarea acestui supliment.

O revizuire sistematică publicată în Journal of Diabetes & Metabolic Disorders în 2013 a constatat că uleiul de semințe negre ar putea fi eficient în combaterea obezității.

Beneficii pentru piele

Uleiul de semințe neagre poate fi benefic pentru persoanele cu următoarele afecțiuni ale pielii:

Eczema: Conform unui studiu la scară mică din 2013 care a comparat beneficiile terapeutice ale lui N. sativa cu cele ale medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală, uleiul de semințe negre poate reduce severitatea eczemelor manuale.

Acne: Cercetările arătă că efectele antimicrobiene și antiinflamatorii ale uleiului de semințe negre pot combate acneea. Într-un studiu, 58% dintre participanți și-au evaluat răspunsul la acest tratament ca fiind bun, în timp ce 35% au considerat că rezultatele lor au fost moderate.

Psoriazis: Un studiu din 2012 pe șoareci sugerează că uleiul poate avea, de asemenea, beneficii antipsoriatice.

Uleiul de semințe negre poate să hidrateze părul, să înmoaie pielea și să acționeze ca un hidratant, deși nu există dovezi științifice care să confirme aceste beneficii.

Beneficii pentru condițiile de sănătate

Uleiul de semințe neagre poate fi benefic pentru anumite conditii de sănătate, inclusiv:

Cancer: Studiile recente au arătat că tiochinona din uleiul de semințe negre poate influența moartea programată a celulelor sau apoptoza în mai multe tipuri de celule canceroase. Acestea includ cancerul cerebral, leucemia și celulele cancerului de sân.

Funcția hepatică și renală: Conform unui studiu efectuat în 2013 uleiul de semințe negre poate reduce complicațiile bolii hepatice și ale rinichilor și poate îmbunătăți structurile organelor. 

Diabet: Potrivit unui articol din Journal of Endocrinology & Metabolism, uleiul de semințe negre poate avea proprietăți antidiabetice și poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge. Din nou, acest studiu a efecctuate teste pe animale, deci sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma eficacitatea uleiului la om.

Infertilitate: Un studiu clinic control-placebo asupra bărbaților cu spermă anormală și infertilitate a constatat că uleiul de semințe negre poate îmbunătăți mișcarea spermei și poate crește numărul de spermatozoizi și volumul spermei.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.