DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Aloe vera...Oare chiar vindecă orice?!

Aloe vera...Oare chiar vindecă orice?!
     

ALOE VERA

Aloe Vera este o plantă care creşte în zonele cu climă blândă, unde temperaturile nu coboară pentru mult timp sub 0 grade şi poate fi recunoscută după frunzele cărnoase, în fomă de lance, care cresc direct din pământ, cu marginile în formă de dinte de fierăstrău.

În scopuri teraputice se folosesc atât seva cât şi gelul frunzelor de aloe vera, însă trebuie îndeplinită o condiţie esenţială, şi anume: frunzele se culeg abia când planta împlineşte 2-3 ani. Seva se scurge când se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate în mucilagiu din miezul frunzei.

Aloe conţine un complex de substanţe benefice, printre care aloina şi gelul de aloe. Aloina este un lichid galben-lăptos, situat imediat sub coaja frunzei şi care este folosit de mii de ani ca laxativ, sub formă de prafuri sau ca atare.

Gelul de aloe are proprietăţi antiinflamatorii, detoxifiante şi de stimulare a colagenului, fiind ideal în tratamentele cosmetice de întreţinere a pielii.

Folosită din vremuri străvechi de popoarele lumii, aloe vera este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-şi menţine frumuseţea şi pentru a preveni îmbătrânirea datorită proprietăţilor sale de energizare şi tonifiere a ţesuturilor. Celebrele regine egiptene Cleopatra şi Nefertiti apreciau în mod deosebit Aloe Vera, folosindu-i sucul pentru îmbăiere şi în ritualurile de înfrumuseţare.

 

Aloe vera are foarte multe beneficii, și anume:

• Remedii pentru piele  Această plantă este utilizată pentru îngrijirea pielii, fie pentru vindecarea arsurilor sau a cicatricilor, întrucât gelul pe care îl conține accelerează procesul de vindecare și stimulează circulația sanguină în zonele din jurul rănilor.

• Ameliorează constipația  Latexul din aloe vera este recomandat pentru a induce diareea, curățând organismul și intestinele.

• Ajută la vindecarea afecțiunilor cavității bucale 

• Vindecă problemele la colon

• Previne acneea Datorită proprietăților sale antiinflamatorii

• Ajută la reducerea celulitei

• Protejează părul de soare și scalpul de razele UV

• Elimină mătreața 

• Ajută la slăbit datorită proprietăților sale detoxifiante

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ce este alergia?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.