Aloe vera...Oare chiar vindeca orice?!

Aloe vera...Oare chiar vindeca orice?!
     

ALOE VERA

Aloe Vera este o planta care creşte în zonele cu climă blândă, unde temperaturile nu coboară pentru mult timp sub 0 grade şi poate fi recunoscută după frunzele cărnoase, în fomă de lance, care cresc direct din pământ, cu marginile în formă de dinte de fierăstrău.

În scopuri teraputice se folosesc atât seva cât şi gelul frunzelor de aloe vera, însă trebuie îndeplinită o condiţie esenţială, şi anume: frunzele se culeg abia când planta împlineşte 2-3 ani. Seva se scurge când se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate în mucilagiu din miezul frunzei.

Aloe conţine un complex de substanţe benefice, printre care aloina şi gelul de aloe. Aloina este un lichid galben-lăptos, situat imediat sub coaja frunzei şi care este folosit de mii de ani ca laxativ, sub formă de prafuri sau ca atare.

Gelul de aloe are proprietăţi antiinflamatorii, detoxifiante şi de stimulare a colagenului, fiind ideal în tratamentele cosmetice de întreţinere a pielii.

Folosită din vremuri străvechi de popoarele lumii, aloe vera este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-şi menţine frumuseţea şi pentru a preveni îmbătrânirea datorită proprietăţilor sale de energizare şi tonifiere a ţesuturilor. Celebrele regine egiptene Cleopatra şi Nefertiti apreciau în mod deosebit Aloe Vera, folosindu-i sucul pentru îmbăiere şi în ritualurile de înfrumuseţare.

 

Aloe vera are foarte multe beneficii, si anume:

• Remedii pentru piele  Această plantă este utilizată pentru îngrijirea pielii, fie pentru vindecarea arsurilor sau a cicatricilor, întrucât gelul pe care îl conține accelerează procesul de vindecare și stimulează circulația sanguină în zonele din jurul rănilor.

• Ameliorează constipația  Latexul din aloe vera este recomandat pentru a induce diareea, curățind organismul și intestinele.

• Ajută la vindecarea afecțiunilor cavității bucale 

• Vindecă problemele la colon

• Previne acneea Datorită proprietăților sale antiinflamatorii

• Ajută la reducerea celulitei

• Protejează părul de soare și scalpul de razele UV

• Elimină mătreața 

• Ajută la slăbit datorită proprietăților sale detoxifiante

comments powered by Disqus

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Alimente ce pot intarzia menopauza
Alimente ce pot intarzia menopauza

O dieta bogata in leguminoase si peste poate intarzia debutul natural al menopauzei, in timp ce alimente bogate in carbohidrati pot duce la accelerare

5 Beneficii si utilizari ale uleiului de ricin
5 Beneficii si utilizari ale uleiului de ricin

Uleiul de ricin este un ulei vegetal multifunctional pe care oamenii il folosesc de mii de ani. Uleiul de ricin are o serie de utilizari medicinale, i

Acizii grasi Omega-3 un remediu in tratarea artritelor
Acizii grasi Omega-3 un remediu in tratarea artritelor

Uleiul de ficat de cod este considerat foarte sanatos pentru sistemul nostru osos. Dar ar putea ulei de ficat de cod si alte uleiuri de peste sa joace

Articole precedente

Comanda
L-V intre 9-17
0365-430.166
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei