Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimente împotriva STRESULUI!

Alimente împotriva STRESULUI!
     

 

Perioadele de stres pot afecta sănătatea, somnul, chiar și buna noastră dispoziție. Și nu doar atât, stresul nu te afectează doar pe tine, ci și pe ceilalți din jurul tău.

Când ești stresat, obosit sau nervos nu mai ai răbdarea obișnuită față de ceilalți, lucru care vi poate afecta relația.

Image result for snowflake mark Știai că obiceiurile alimentare nu îți influențează doar silueta, ci și dispoziția?!

Iată o serie de alimente care sunt foarte benefice în reducerea stresului și crearea stării de bine:

OVĂZ-ul: Principala acțiune a ovăzului o are asupra sistemului nervos având un conținut bogat în substanțe proteice, peptide, aminoacizi și vitamine din grupa B. Elimină stresul și stimulează activitatea cerebrală. Ovăzul îmbunătățește calitatea somnului și este recomandat în stări de insomnie sau epuizare nervoasă. În plus, ovăzul, ajută și în menținerea siluetei perfecte.

CIOCOLATA NEAGRĂ: De-a lungul timpului s-au zis foarte multe despre ciocolată, ca de exemplu că îngrașă, că face carii dentale, că este responsabilă pentru coșuri, dar defapt ciocolata, consumată cu masură, are multe beneficii. Mai multe studii au arătat că ciocolata neagră este bună pentru creier. Se pare că după un atac cerebral, ciocolata neagra poate ajuta creierul, protejând nervii celulelor de viitoare atacuri. De asemenea, îmbunătățește memoria, datorită unei substanțe numite epicatechina. Nu este o simplă coincidență faptul că atunci când suntem stresați sau la limita depresiei, simțim nevoia să mâncăm ceva dulce. Creierul nostru ne transmite ideea că nivelul de serotonină a atins pragul minim și că noi trebuie să facem ceva pentru propria noastră stare de bine și să mâncăm alimente care au proprietatea de a crește nivelul de serotonina, iar ciocolata este una dintre ele. 

ALGELE nu numai că detoxifică organismul, ci îmbunătățesc starea generală și cresc rezistența trupului, astfel susținând organismul în perioadele de efort intens, atât fizic cât și intelectual. Ele reprezintă o sursă naturală de clorofilă, de săruri minerale sub formă chelată (fier,calciu, zinc, potasiu și magneziu) și de vitaminele A și B. Algele stau la granița dintre regnul vegetal și cel animal iar printre ele putem enumera: spirulina, chlorella și kelp-ul.

PEȘTE-le este extrem de bogat în proteine și acizi grași de tip omega 3. Un consum regulat și zilnic de omega 3 contribuie la menținerea funcției normale a creierului, la menținerea vederii normale, protejează inima, întărește părul și unghiile, crește aportul de oxigen al țesuturilor și ajută memoria.

Cercetările științifice recente au consolidat foarte mult cunoștințele noastre despre beneficiile ȚELINEI. Ea conține o serie de ingrediente active care au că și beneficiu scăderea nivelului hormonului de stres din organism (cortizon). Hormonul de stres are efecte vasoconstrictive asupra vaselor de sânge, iar ingredientele din țelină provoacă dilatarea vaselor, astfel contribuind la reducerea stresului și la scăderea hipertensiunii.

Studiile științifice arată că perioadele îndelungate de stres reduc densitatea minerală osoasă iar acest lucru este foarte dăunător pentru mușchi și sistemul osos. Astfel este recomandat întroducerea în alimentație a vitaminei D și a calciului în perioadele îndelungate de stres.

Citește mai mult despre efectele nocive ale stresului asupra organismului aici!

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Simptomele cataractei

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.