Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimente ce pot întârzia menopauza

Alimente ce pot întârzia menopauza
     

O dieta bogată în leguminoase și peste poate întârzia debutul natural al menopauzei, în timp ce alimente bogate în carbohidrați pot duce la accelerarea declanșării.

Legumele - cum ar fi fasole, mazăre și linte - pot întârzia apariția menopauzei, potrivit unui nou studiu.

Vârsta la care se declanșează menopauza poate avea un impact asupra sănătății sale în diferite moduri.

De fapt, în plus față de incapacitatea de a rămâne gravidă, menopauza prematură (sau menopauză înainte de 40 de ani) sau menopauză precoce (care apare la vârstele 40-45) poate aduce cu ea numeroase complicații.

O pierdere a densității osoase, un risc mai mare de boli de inima și o pierdere a dorinței sexuale sunt doar câteva din consecințele menopauzei premature sau precoce.

Experimentarea menopauzei la o vârstă mai târzie, pe de altă parte, ar putea avea unele beneficii pentru sănătate. De exemplu, un studiu recent a sugerat ca o instalare mai târzie a menopauzei ar putea menține declinul cognitiv al femeilor in vârsta.

Având în vedere aceste efecte asupra sănătății, cunoașterea factorilor care influențează apariția menopauzei este importantă.

Studierea dietei și a menopauzei

Au fost analizate datele disponibile dintr-un studiul privind femeile din Marea Britanie - un studiu realizat pe 35 000 de femei britanice cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani.

În plus față de informațiile despre vârsta la care aceste femei ajuns la menopauza, studiul a inclus informații despre factorii potențiali de confuzie, cum ar fi greutatea și istoricul reproducerii, nivelurile activității fizice și terapia de substituție hormonală.

Beneficiile legumelor nu se opresc la întârzierea menopauzei.

Folosind datele extrase din chestionarele privind frecvența alimentelor, cercetătorii au reușit să estimeze aportul zilnic de 217 de produse alimentare pe care participanții le consumau.

Dintre toate femeile, 914 au experimentat menopauză în mod natural între vârstele de 40 și 65 de ani.

Cum carbohidrații, peștele, legumele afectează menopauza

În medie, vârsta la care femeile au ajuns la menopauză a fost de 51 de ani, iar studiul a constatat că anumite produse alimentare au fost legate de momentul acestui debut.

În mod specific, fiecare porție de carbohidrați la alimente cum ar fi paștele și orezul, consumate zilnic, sunt asociate cu o menopauză mai timpurie în medie de 1,5 ani.

În schimb, pentru fiecare porție zilnică de pește și leguminoase proaspete, cum ar fi mazărea și boabele, întârzierea la debutul menopauzei a fost de peste 3 ani. În plus, un consum zilnic mai mare de vitamina B-6 și zinc a fost asociat și cu menopauză târzie.

Atunci când se compară vegetarieni cu cei care consumă carne, cercetătorii au descoperit că o întârziere de aproximativ un an s-a constatat la cei care mănâncă carne.

Constatările studiului confirmă faptul că dieta poate fi asociată cu vârsta la menopauza naturală. Acest lucru poate fi relevant la un nivel de sănătate publică, deoarece vârsta la menopauză naturală poate avea implicații asupra rezultatelor viitoare de sănătate.

Radicalii liberi

 

Maturizarea ovulelor și eliberarea lor, sunt afectate negativ de speciile reactive de oxigen. Dar legumele conțin antioxidanți, care pot contracara aceste efecte negative și pot întârzia apariția menopauzei.

De asemenea, acizii grași omega-3, care se găsesc în pește uleios, se crede că declanșează activitatea antioxidantă în organismul uman.

Dimpotrivă, carbohidrații rafinați sunt considerați a fi un factor de risc pentru rezistența la insulină, care, la rândul lor, poate crește producția de estrogen, conducând la un debut precoce al menopauzei

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.