⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimente ce pot intarzia menopauza

Alimente ce pot intarzia menopauza
     

O dieta bogata in leguminoase si peste poate intarzia debutul natural al menopauzei, in timp ce alimente bogate in carbohidrati pot duce la accelerarea declansarii.

Legumele - cum ar fi fasole, mazare si linte - pot intarzia aparitia menopauzei, potrivit unui nou studiu.

Varsta la care se declanseaza menopauza poate avea un impact asupra sanatatii sale in diferite moduri.

De fapt, in plus fata de incapacitatea de a ramane gravida, menopauza prematura (sau menopauza inainte de 40 de ani) sau menopauza precoce (care apar la varstele 40-45) poate aduce cu ea numeroase complicatii.

O pierdere a densitatii osoase, un risc mai mare de boli de inima si o pierdere a dorintei sexuale sunt doar cateva din consecintele menopauzei premature sau precoce.

Experimentarea menopauzei la o varsta mai tarzie, pe de alta parte, ar putea avea unele beneficii pentru sanatate. De exemplu, un studiu recent a sugerat ca o instalare mai tarzie a menopauzei ar putea mentine declinul cognitiv al femeilor in varsta.

Avand in vedere aceste efecte asupra sanatatii, cunoasterea factorilor care influenteaza aparitia menopauzei este importanta.

Studierea dietei si a menopauzei

Au fost analizate datele disponibile dintr-un studiul privind femeile din Marea Britanie - un studiu realizat pe 35 000 de femei britanice cu varste cuprinse intre 35 si 69 de ani.

In plus fata de informatiile despre varsta la care aceste femei ajuns la menopauza, studiul a inclus informatii despre factorii potentiali de confuzie, cum ar fi greutatea si istoricul reproducerii, nivelurile activitatii fizice si terapia de substitutie hormonala.

Beneficiile legumelor nu se opresc la intarzierea menopauzei.

Folosind datele extrase din chestionarele privind frecventa alimentelor, cercetatorii au reusit sa estimeze aportul zilnic de 217 de produse alimentare pe care participantii le consumau.

Dintre toate femeile, 914 au experimentat menopauza in mod natural intre varstele de 40 si 65 de ani.

Cum carbohidratii, pestii, legumele afecteaza menopauza

In medie, varsta la care femeile si-au ajuns la menopauza a fost de 51 de ani, iar studiul a constatat ca anumite produse alimentare au fost legate de momentul acestui debut.

In mod specific, fiecare portie de carbohidrati la alimente cum ar fi pastele si orezul, consumate zilnic, sunt asociate cu o menopauza mai timpurie in medie de 1,5 ani.

In schimb, pentru fiecare portie zilnica de peste si leguminoase proaspete, cum ar fi mazarea si boabele, intarzierea la debutul menopauzei a fost de peste 3 ani. In plus, un consum zilnic mai mare de vitamina B-6 si zinc a fost asociat si cu menopauza tarzie.

Atunci cand se compara vegetarieni cu cei care consuma carne, cercetatorii au descoperit ca o intarziere de aproximativ un an s-a constata la cei care mananca carne.

Constatarile studiului confirma faptul ca dieta poate fi asociata cu varsta la menopauza naturala. Acest lucru poate fi relevant la un nivel de sanatate publica, deoarece varsta la menopauza naturala poate avea implicatii asupra rezultatelor viitoare de sanatate.

Radicalii liberi pot juca un rol

Acesta a fost un studiu observator, deci nu poate explica cauzalitatea. Cu toate acestea, oamenii de stiinta speculeaza asupra unor mecanisme potentiale in spatele asociatiilor pe care le-au gasit.

Explicatia lor implica specii reactive de oxigen, care sunt radicali liberi sau molecule care contin oxigen, considerand ca ne afecteaza ADN-ul.

Maturizarea ovulelor si eliberarea lor, sunt afectate negativ de speciile reactive de oxigen. Dar legumele contin antioxidanti, care pot contracara aceste efecte negative si pot intarzia aparitia menopauzei.

De asemenea, acizii grasi omega-3, care se gasesc in peste uleios, se crede ca declanseaza activitatea antioxidanta in organismul uman.

Dimpotriva, carbohidratii rafinati sunt considerati a fi un factor de risc pentru rezistenta la insulina, care, la randul lor, poate creste productia de estrogen, conducand la un debut precoce al menopauzei

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.