☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Acizii grași Omega-3 un remediu în tratarea artritelor

Acizii grași Omega-3 un remediu în tratarea artritelor
     

Uleiul de ficat de cod este considerat foarte sănătos pentru sistemul nostru osos. Dar ar putea ulei de ficat de cod și alte uleiuri de peste să joace un rol în tratamentul artritei? Artrita este o afecțiune comună care afectează 1 din 5 adulți fiind totodată o cauză principală a unor dizabilități. Artrita afectează articulațiile oamenilor, atât prin inflamație, cât și prin degenerarea cartilajului. Uleiul de pește și uleiul de ficat de cod conțin proprietăți care pot reduce inflamațiile.

Există două tipuri comune de artrită, ambele putând provocă dureri articulare, rigiditate și probleme de mobilitate. Acestea sunt: 

Poliartrita reumatoidă (RA): o boală articulară inflamatorie cauzată de o problemă în sistemul imunitar.

Osteoartrita (OA): O afecțiune degenerativă care afectează cartilajul și oasele articulare.

Uleiul de ficat de pește și uleiul de pește conțin două tipuri de acizi grași omega-3: DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic) care reduc atât inflamațiile.

Cercetătorii au investigat, de asemenea, dacă uleiul de pește poate juca un rol în tratamentul OA.

Omega-3 și inflamația artritică

O revizuire din 2012 a analizat studiile anterioare privind beneficiile uleiului de pește pentru tratamentul artritei. În special, a explorat rolul EPA și DHA în reducerea umflațiilor și durerilor articulare. Există dovezi credibile ca EPA și DHA din surse marine au un efect pozitiv asupra umflăturilor și durerilor articulare. De asemenea, s-a constatat că acești acizi grași omega-3 au ajutat la îmbunătățirea rigidității articulațiilor, un alt simptom al RA. Un studiu realizat în 2016 a constatat că suplimentarea zilnică cu omega-3 a avut un efect pozitiv asupra RA care a redus necesitatea medicației analgezice. Analgezicele sunt un tip de medicamente care alină durerea și care sunt utilizate pentru a reduce durerea artritei.

Uleiul de pește și osteoartrită

Conform unei revizuiri a dovezilor științifice actuale din 2015, o serie de studii pe animale sugerează că uleiul de pește poate fi un bun tratament pentru OA.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul de pește poate ajuta, de asemenea, în tratamentul altor afecțiuni inflamatorii, incluzând: boli de inimă, Raynaud, sindromul lupus.

Uleiul de pește poate, de asemenea, ajuta la reducerea anumitor grăsimi care se găsesc în sânge și la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, s-a constatat că funcționează bine alături de antidepresive în tratamentul depresiei.

Cum se utilizează un supliment de ulei de pește

Macrou este unul dintre peștii folosiți în uleiul de pește.

Uleiul de pește este fabricat din pește uleios, inclusiv somon, ton și macrou.

Cea mai bună modalitate de obținere a omega-3-urilor esențiale este consumul de pește uleios de apă rece. Suplimentele sunt un bun substitut.

Uleiul de peste, conține cantități mici de vitamine și minerale, inclusiv:

  • fier
  • calciu
  • vitaminele B, A și D

Uleiul de pește este diferit de uleiul de ficat de cod, care conține numai ulei din ficat de cod presat. Uleiul de ficat de pește conține cantități mult mai mari de vitamine A și D decât uleiul de pește. 

Aceste vitamine sunt sănătoase consumate moderat, dar pot fi dăunătoare dacă sunt consumate în cantități mari.

Oamenii care iau ulei de pește sau ulei de ficat de cod pentru artrită au nevoie de cantități mari de acid acetic pentru a obține suficienți acizi grași omega-3 pentru că uleiul să fie benefic. Ca atare, uleiul de pește este o sursă mai bună de omega-3 decât uleiul de ficat de cod, deoarece oamenii pot consuma doze mari fără teama că ajung la niveluri dăunătoare de vitaminele A și D.

Suplimentele pentru uleiul de pește pot fi: capsule, pastile, comprimate masticabile, lichid.

Atât pentru RA cât și pentru OA, Fundația Arthritis recomandă administrarea a până la 2,6 grame, de două ori pe zi. Este important să găsiți o versiune a suplimentului care conține cel puțin 30% din ingredientele active EPA și DHA pentru a obține cele mai multe beneficii.

Sursele de omega-3 sunt:

  • somon
  • ton
  • sardine
  • macrou

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.