30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ❤
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

6 soluții naturiste – armele perfecte în combaterea anxietății!

6 soluții naturiste – armele perfecte în combaterea anxietății!
     

 

Anxietatea este condiția omului modern, cu toții am avut la un moment dat momente în care stresul ne-a scăpat de sub control. Atunci când acesta este accentuat zi de zi, apare anxietatea pe termen lung.

Persoanele care suferă în mod frecvent sau care au stări de anxietate din ce în ce mai dese, doresc să combată această problemă prin metode naturale.

Medicamentele prescrise pentru această afecțiune sunt de obicei însoțite de efecte adverse și atacă sistemul imunitar sau pe cel digestiv.

Noi astăzi îți propunem top soluții naturale de combatere a anxietății.

1. Ghimbirul 

Ghimbirul este un remediu natural folosit în medicina tradițională pentru tratarea anxietății. Această rădăcină sănătoasă conține un antioxidant ce induce o stare de calm, iar celelalte substanțe din compoziția ei calmează stomacul iritat din cauza stresului.

2. Ceaiul de mușețel 

Mușețelul este folosit încă din timpul Greciei antice pentru proprietățile sale calmante. Studiile recente au demonstrat că ceaiul de mușețel nu doar induce o stare de relaxare, dar are și proprietăți de reducere a anxietății. Acesta înlătură durerile de cap, greața și stările de agitație.

3. Ashwagandha 

Ashwagandha este o plantă numită adaptogenă. Aceasta creează un echilibru hormonal în corp și reglează răspunsul organismului nostru la stres. Pulberea de ashwagandha te ajută să faci față atât stresului fizic, cât și celui emoțional.

Această plantă reduce nivelul cortizolului, care crește atunci când o persoană este supusă la stres. Creșterea nivelului de cortizol creează un dezechilibru hormonal și mental generând anxietate, depresie și insomnie. Consumul regulat de ashwagandha calmează psihicul, inducând o stare de relaxare pe termen lung. Pudra se consumă cu lapte cald cu o jumătate de oră înainte de culcare.

4. Valeriana 

Valeriana este o plantă originară din Europa și Asia. Oamenii au folosită din cele mai vechi timpuri ca remediu împotriva insomniei, anxietății și depresiei. Rădăcina de valeriană se consumă sub formă de ceai, tablete sau tinctură. Această planta are un efect relaxant, liniștitor, ajută la menținerea calmului mental și induce un somn odihnitor. Menține un ritm cardiac normal și reduce disconfortul abdominal cauzat de stres.

5. Lavanda 

Lavanda este o planta folosită de secole ca remediu împotriva anxietății și stărilor de nervozitate. Se folosește ca ulei esențial în aromaterapie, dar și sub formă de tinctură pentru un efect relaxant de durată.

Persoanele care au folosit tinctura de lavandă au devenit mult mai relaxate și pozitive în scurt timp de la utilizarea acesteia. Lavanda acționează ca un sedative pentru a reduce anxietatea și nivelul cortizolului (hormonul de stres). Se folosesc două lingurițe de tinctură diluate în 100 ml de apă. Se consumă de 3-4 ori pe zi pe stomacul gol înainte de masă.

6. Passiflora 

Passiflora face parte dintr-o familie de plante cu 550 de specii diferite. Specia de floare Passiflora Incarnata vindecă stările de nervozitate, anxietate și agitație. Este un remediu renumit din vechea lume aborigenă foarte apreciat pentru calitățile sale calmante și sedative.

Passiflora este un analgesic natural, hipotensor și un somnifer eficient. Această plantă tratează cu succes anxietatea, nevralgiile, durerile de cap, dar și tahicardiile. Se consumă, de obicei sub formă de tablete, 2 comprimate de 2 ori pe zi înaintea meselor principale.

Folosește și tu remedii naturale pentru a reduce anxietatea, renunță la medicamentele pline de chimicale și alege să trăiești o viață sănătoasă și echilibrată.

VitaMix îți oferă numeroase suplimente naturale ce te ajută să câștigi bătălia cu stresul și anxietatea.

 

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.