☺ HAPPY HOURS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

6 alimente și compuși cu proprietăți anti-îmbătrânire

6 alimente și compuși cu proprietăți anti-îmbătrânire
     

 

Corpul nostru începe să îmbătrânească și să se degradeze treptat odată cu înaintarea în vârstă. Metabolismul se încetinește, iar efortul fizic pe care îl depunem este mai mic, devenim mai sedentari.

Cum putem, așadar să încetinim procesul de îmbătrânire sau apariția acesteia în mod prematur?

Secretul constă în multă mișcare și într-o alimentație adecvată, iar din când în când în administrarea de suplimente nutritive ce ne prelungesc tinerețea.

Iată așadar de ce are nevoie corpul tău ca să nu îmbătrânească prematur și să îți ofere posibilitatea să te bucuri de o sănătate excelentă la orice vârstă.

Vitamina Caceasta se găsește în fructe precum portocalele, lămâile, kiwi și ananasul. Vitamina C reduce riscul apariției unei boli cronice, are proprietăți antioxidante și antivirale. Stimulează imunitatea și îmbunătățește sistemul cardiovascular. Cremele cu acest tip de vitamină apără tenul de radicalii liberi, îi redă elasticitatea și previn apariția ridurilor.

Fierul – spanacul, broccoli, ovăzul și ficatul de pasăre sunt surse bogate în acest mineral. Acesta previne apariția anemiilor, reduce colesterolul și apariția bolilor de inimă. Fierul stimulează producția de colagen din corp, acesta având proprietăți anti-aging ce oferă elasticitate pielii, vitalitate unghiilor și suplețe părului.

Zinculeste considerat un nutrient necesar organismului, acesta poate fi procurat doar din alimentație. El stimulează imunitatea, sinteza proteinelor, grăbește vindecarea rănilor și ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos. Zincul se găsește în alimente precum carnea roșie, carnea de pasăre, în nuci și cereale și în suplimente nutritive. Acesta are proprietăți anti-aging, deoarece este un antioxidant natural ce previne apariția cancerului și a altor boli cauzate de stresul oxidativ.

De ce consumul de colagen are efect anti îmbătrânire?

Colagenul este cea mai complexă proteină din corpul nostru. Aceasta se găsește în piele, sistem digestiv, vase de sânge, mușchi și tendoane. El oferă vitalitate organismului, elasticitate și fermitate pielii și părului, o bună funcționare a sistemului locomotor și digestiv.

Este ca un liant ce ține funcționarea organismului sub control. Odată cu înaintarea în vârstă producția de colagen scade. Haide așadar să vedem cum putem să suplimentăm retenția de colagen și în ce alimente îl putem găsi.

Lămâia ajută la producția de colagen, deoarece vitamina C din aceasta mărește cantitatea de acid hialuronic din organism. Aceasta redă elasticitate pielii și îmbunătățește sistemul digestiv dacă este consumată cu un pahar de apă dimineața. O poți include și în salate sau poți prepara o limonadă pentru un boost de energie natural.

Cartoful dulce este un aliment bogat în vitamina A ce protejează pielea, previne apariția problemelor de vedere și obezitatea. Acesta stimulează de asemenea și producția naturală de colagen în corp, ajutând la reducerea inflamațiilor și a grăsimilor.

Îl poți consuma gătit la cuptor, sub formă de piure sau în salate.

Turmericulștiai că acest condiment nu doar oferă savoare mâncărurilor, dar are și proprietăți anti-aging? Acesta ajută organismul să fie mereu în formă, are proprietăți anti-inflamatorii. Ajută la regenerarea pielii și a țesuturilor datorită abilității sale de a crește depozitele de colagen din organism. Poți condimenta orezul sau carnea cu această mirodenie plăcută la gust și extrem de populară.

Este minunat cum putem încetini procesul de îmbătrânire printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat. În cazul în care nu poți asimila anumiți nutrienți doar din mâncare, noi îți recomandăm categoria cu suplimente nutritive de pe Vitamix.ro.

Cu siguranță, vei găsi produsele ce ți se potrivesc în webshop-ul nostru!

 

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste