✨ TENTATIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum să ai un zâmbet frumos și sănătos cu remedii naturiste

Cum să ai un zâmbet frumos și sănătos cu remedii naturiste
     

Cu toții ne dorim o dantură sănătoasă și puternică. Vizitele la stomatolog pot implica adesea cheltuieli considerabile, fie că e vorba de anumite probleme sau doar de sesiuni de albire. Pentru a nu fi nevoiți să ajungem la cabinet, bine pregătiți din punct de vedere financiar, cel mai bine e să fim mereu conștienți de faptul că dacă suntem atenți și avem destulă grijă, putem evita problemele dentare serioase. Sănătatea și estetica danturii tale se pot menține și numai cu produse naturiste, care pe lângă că nu implică efort financiar, dau cu adevărat rezultate – curăță și albesc dinții. Pentru dinți puternici, curați și albi trebuie să consumi multe lactate și să eviți băuturile ce pot colora (cafea, vin, unele ceaiuri).

1. Legume și fructe

Știai că anumite fructe ajută mult în ceea ce privește curățarea și albirea danturii? Cu alte cuvinte, îți poți proteja și curăța natural dinții mâncând aceste fructe sau pregătind o pastă cu care să te speli pe dinți. O astfel de faimă o au căpșunele, datorită unei enzime pe care o conțin – acidul malic (folosit în multe produse se albire a dinților), a fibrelor și a vitaminei C (ambele îndepărtează bacteriile). Din 1-2 căpșuni poți face o pastă pe care să o aplici 2-3 minute pe dinți, apoi vei clăti. Sau poți opta pentru formula puțin mai complexă, în care pe lângă căpșuni, mai adaugi puțină sare de mare și puțin bicarbonat. Pasta se aplică pe dinții uscați și se menține 5 minute. Se recomandă o dată pe lună.

Foarte bună pentru albire este și lămâia, deoarece conține mult acid. Însă asta poate fi și bine și rău. Pentru albirea dinților, lămâia trebuie folosită cu grijă, deoarece în timp provoacă sensibilitate. Se poate face un amestec din suc de lămâie și bicarbonat de sodiu. Se aplică pe dinți și se lasă 1 minut, apoi se clătește bine. Nu trebuie sub nicio formă să lăsați compoziția pe dinți mai mult de 1 minut pentru că smalțul va fi afectat. Alte fructe care ajută în curățarea dinților sunt ananasul, mărul, portocala și legume precum morcovul, castraveții sau țelina.

2. Bicarbonat de sodiu și sare

Bicarbonatul de sodiu e cel mai des folosit în acest caz. Dentiștii spun că un amestec de bicarbonat și sare, aplicat 2-3 minute pe dinți, este cea mai sigură metodă naturală de albire și cea care afectează cel mai puțin smalțul.

3. Ulei de cocos

Un alt ingredient natural pentru dinții tăi e uleiul de cocos, ce conține acid lauric. Acesta elimină bacteriile și menține sănătatea gingiilor. Se folosește ca apa de gură. Înainte de spălatul pe dinți se ia o linguriță de ulei de cocos și se ține în gură 10-15 minute, apoi clătiți. Se crede că e la fel de eficient și uleiul de măsline. 

4. Coaja de banană și portocală

Un mod de ați albi dinții e și acela de a recurge la cojile fructelor menționate, cu care se pot freca ușor dinții înainte cu 15 minute de a te spăla normal cu pastă de dinți. Această metodă e recomandată de 2-3 ori pe săptămână.

5. Cărbune, turmeric, suplimente de calciu

O altă metodă cunoscută e cărbunele pulbere, care se lasă să acționeze 30-60 de secunde. Nu uita nici de turmeric – un important antiinflamator natural și mai ales de necesarul de calciu. Apelează la suplimente de calciu oricând e nevoie. 

Totuși, orice tratament naturist trebuie folosit constant pentru rezultate optime și de durată, dar e nevoie și de răbdare căci rezultatul nu va fi imediat sau după doar 2-3 utilizări. 

 

 

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Amigdalita

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.