Luna Apidava
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Untul de cacao și ciocolată

Untul de cacao și ciocolată
     

Daca vorbim de ciocolată, trebuie să înțelegem că untul de cacao este un ingredient foarte important. Mai jos am enumerat 5 pași importanți de la culegerea fructului de cacao până la fabricarea ciocolății pentru a demonstra importanța untului și a pudrei de cacao.

1. Untul de cacao provine din boabe de cacao, care se regăsesc într-un fruct mare. Fructul se aseamănă foarte mult cu o minge de fotball american. Odată scoase din fruct, boabele de cacao sunt folosite pentru producerea untului de cacao și a pudrei de cacao.

2. Prima dată boabele de cacao sunt curățate, iar apoi începe procesul de prăjire. Prăjirea este un pas foarte important datorită faptului că în acest mod se extrage aroma/gustul de cacao din boabe. Boabele prăjite sunt scoase din coajă și măcinate. Produsul final obținut prin urma acestui pas este lichidul de cacao.

3. Lichidul de cacao este presat pentru a ajunge la produsul final: untul de cacao.

4. Pudra de cacao este geamănul mai micuș al untului de cacao. După ce lichidul de cacao a fost presat, pentru a obține untul de cacao, produsul rămas este pulverizat pentru a obține pudră de cacao. Pe când untul de cacao este responsabil pentru forma ciocolatei, pudra de cacao este responsabila pentru aromă și culoare.

5. Untul de cacao și pudra de cacao sunt amestecate din nou pentru a obține ciocolată finală.

Daca ați reușit să citiți articolul fără să desfaceți o ciocolată, vă felicităm!

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.