DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Sanatate sexuala.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Untul de cacao si ciocolata

Untul de cacao si ciocolata
     

Daca vorbim de ciocolata, trebuie sa intelegem ca untul de cacao este un ingredient foarte important. Mai jos am enumerat 5 pasi importanti de la culegerea fructului de cacao pana la fabricarea ciocolatii pentru a demonstra importanta untului si a pudrei de cacao.

1, Untul de cacao provine din boabe de cacao, care se regasesc intr-un fruct mare. Fructul se aseamana foarte mult cu o minge de fotball american. Odata scoase din fruct, boabele de cacao sunt folosite pentru producerea untului de cacao si a pudrei de cacao.

2, Prima data boabele de cacao sunt curatate, iar apoi incepe procesul de prajire. Prajirea este un pas foarte important datorita faptului ca in acest mod se extrage aroma/gustul de cacao din boabe. Boabele prajite sunt scoase din coaja si macinate. Produsul final obtinut prin urma acestui pas este lichidul de cacao.

3, Lichidul de cacao este presat pentru a ajunge la produsul final: untul de cacao.

4, Pudra de cacao este geamanul mai micut al untului de cacao. Dupa ce lichidul de cacao a fost presat, pentru a obtine untul de cacao, produsul ramas este pulverizat pentru a obtine pudra de cacao. Pe cand untul de cacao este responsabil pentru forma ciocolatei, pudra de cacao este responsabila pentru aroma si culoare.

5, Untul de cacao si pudra de cacao sunt amestecate din nou pentru a obtine ciocolata finala.

Daca ati reusit sa cititi articolul fara sa desfaceti o ciocolata, va felicitam!

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter