30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ❤
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Uleiuri rafinate vs Uleiuri presate la rece

Uleiuri rafinate vs  Uleiuri presate la rece
     

Când ne gândim la ulei, tindem să ne gândim la toate metodele de al evita cât de mult posibil. Totuși, uleiurile reprezintă o parte esențială a dietei de zi cu zi, deoarece sunt utilizate pe scară largă pentru a pregăti diferite preparate, de la salate la feluri principale și chiar gustări. Astfel, optarea pentru tipul potrivit de ulei ar trebui să fie o decizie conștientă, deoarece influențează în mare măsura sănătatea sistemului cardiovascular.

Uleiurile rafinate

UIeiurile rafinate sunt specifice dietelor vestice (ulei de canola, ulei vegetal, ulei de porumb, margarină și chiar unele uleiuri de măsline sunt rafinate). Acest lucru indică faptul că, uleiul a fost obținut prin aplicarea de căldură extremă, substanțe chimice și prin utilizarea unor conservanți nedoriți. Aceste uleiuri sunt cunoscute pentru punctul lor de ardere ridicate și durata de valabilitate. 

Deși aceste uleiuri nu sunt de-a dreptul toxice sau nesănătoase, procesul de rafinare tinde să reducă nivelul de nutrienți și să introducă calorii goale. Rafinarea uleiurilor duce, de asemenea, la creșterea substanțelor chimice posibil dăunătoare din ulei, datorită condițiilor extreme pe care trebuie să le sufere uleiul.

În general, uleiurile rafinate tind să aibă niveluri ridicate de grăsimi nesănătoase. Din această cauză, unele uleiuri rafinate au fost interzise în Europa din cauza efectelor negative asupra sănătății.

Uleiurile presate la rece

Cel mai cunoscut ulei presat la rece este uleiul de măsline extra virgin. De ce sunt uleiurile presate la rece speciale? Totul se datoreză procesului de fabricare. Uleiurile presate la rece sunt uleiuri extrase prin măcinere, stoarcere și rotirea recoltei pentru a separa uleiul de părțile fibroase ale plantei. Acest proces nu necesită folosirea de căldură înaltă, chimicale sau conservanți, iar produsul final este ulei pur. Unele dintre aceste uleiuri pot avea puncte de ardere mai mici, dar în schimb au o mulțime de funcționalitîți în bucătărie. Unele uleiuri sănătoase presate la rece sunt: uleiul de măsline extra virgin, uleiul de avocado, uleiul de cocos, uleiul de semințe de in și uleiul de susan.

  •  Complex de Uleiuri Esentiale Minte Agera, 10ml, Zanna
    -5%

    Complex de Uleiuri Esentiale Minte Agera, 10ml, Zanna

    15,10 lei
    15,90 lei
    Procesarea informațiilor, abilitatea de a învăța și de aducere aminte se poate schimba de la o vârstă la alta.Lipsa somnului, stresul, starea sedentară, dieta neechilibrată pot contribui la o memori în declin.Îmbunătățirea memoriei necesită efort și practică la fel ca orice altă sarcină.BeneficiiUleiul esențial Minte Ageră este un produs natural, fără col ...
  • Complex de Uleiuri Esentiale Meditatie 10ml, Zanna
    -16%

    Complex de Uleiuri Esentiale Meditatie 10ml, Zanna

    13,35 lei
    15,90 lei
    Uleiurile esenţiale pot fi un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre concentrare şi o stare de bine. Folosind uleiuri esenţiale în timpul sesiunilor de meditaţie, vă puteţi recâştiga concentrarea şi starea de bine la care visaţi. Există două modalităţi de folosire a uleiurilor esenţiale în timpul meditaţiei. Prima variantă constă în difu ...
  • Complex de Uleiuri Esentiale Detoxifiere 10ml, Zanna

    Complex de Uleiuri Esentiale Detoxifiere 10ml, Zanna

    15,01 lei
    Este corpul tau toxic?Obezitatea in randul copiilor creste alarmant. Diabetul zaharos de Tip 2 este tot mai intalnit.Oboseala cronica, fibromialgia, alergiile si alte boli associate nutritiei sunt prea comune. Cancerul in toate manifestarile lui si insotit de forme ingrozitoare de tratamente se extinde tot mai mult.Tot mai multa lume ajunge sa depinda de o prescriptie medicamentoasa. Interventiile ...
  • Complex de Uleiuri Esentiale Afrodisiac 10ml, Zanna

    Complex de Uleiuri Esentiale Afrodisiac 10ml, Zanna

    15,90 lei
    Complexul de uleiuri esentiale afrodisiac  contine uleiuri esentiale remarcate istoric pentru calitatile lor afrodisiace si de stimulare a sexualitatii .Ingrediente:-Ulei esential de portocala: Uleiul de portocale are un efect relaxant, dar este mai degraba inaltator si energizant decat sedativ-Ulei esential de ylang-ylang: Miros exotic, dulce, floral, voluptos, senzual. Vaporii de Ylang Ylan ...

Pentru a beneficia de toate efectele bune pe care un ulei presate la rece îl poate oferi, este recomandat să evitați pe cât de mult posibil orice proces termic al acestuia. Cel mai bine adăugați uleiul la sfarșitul procesului termic sau la salate sau orice preparat rece.

Beneficiile uleiurilor presate la rece includ: 

  • Nivel crescut de nutrienti (vitamine, antioxidanti)
  • Fara substante chimice nocive
  • Nivel scăzut de colesterol
  • Intareste sistemul imunitar
  • Oferă organismului energie
  • Imbunătățește sănătate părului, pielii, unghiilor și dinților

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.