☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Stevia ajuta la pierderea in greutate

Stevia ajuta la pierderea in greutate
     
Ștevia este o plantă cu frunze, mică ca și dimensiune, dulce, de origine din America de Sud, fiind folosită de către triburile native de guarani din Paraguay de secole. Este singura variantă ce conține mai puțini carbohidrați decât zahărul obisnuit și are suficienți nutrienți fiind sigură pentru consumul uman ca și alte plante, cum ar fi busuiocul, mentă cimbrul, etc.
 
Pentru ca ștevia are zero calorii, zero carbohidrați și index glicemic zero, reprezintă opțiunea perfectă pentru indivizii care nu pot sau nu vor să aibă fluctuații rapide în nivelul glucozei. Sunt incluse persoanele cu diabet, hipo și hiperglicemie și toate persoanele care vor sa mențină un stil de viață sănătos. Indexul glicemic, sau IG, măsoară cât de repede o mâncare va crește nivelul de glucoză din sânge. Alegerea unui tip de mâncare care produce zero fluctuații în nivelul glucozei este o componentă importantă pentru sănătatea pe termen lung și reducerea riscului de a dezvolta boli de inima sau diabet. Prin faptul că ștevia ajută la reducerea consumului de calorii și index glicemic, ștevia poate contribui semnificativ la orice plan de pierdere in greutate. 
 
Studii științifice recente stabilesc ferm că această plantă dulce are, defapt, multe beneficii pentru sănătate, derivate fito-chimice, compuși care ajută sângele să controleze nivelul de zahăr, colesterol, tensiunea arterială, în plus față de utilizarea sa ca indulcitor natural. Împreună cu creșterea cererii de alternative alimentare cu puține calorii, ștevia a atras atenția iubitorilor de sănătate, de fitness și de viață în general.
 
Ștevia este o plantă săracă în calorii. Componentele acestei plante sunt de 40 de ori mai dulci decât zahărul. Dulceața de zahăr din ștevie este datorată mai multor compuși glicosidici, inclusiv ștevioside, șteviolbioside, rebaudioside AE, precum si dulcoside.
 
Extracte de ștevie, cum ar fi rebaudioside-A, se dovedesc a fi de 300 de ori mai dulci decât zahărul. Spre deosebire de zahăr, extractele de ștevie au mai multe proprietăți unice, cum ar fi viața lungă la raft, toleranța la temperaturi ridicate, non-fermentative, și conține aproape 0 calorii.
 
În plus, planta de stevie are steroli, compuși antioxidanți, cum ar fi triterpene, flavonoide, taninuri. Unii dintre flavonoizii polifenolici antioxidanți prezenti în ștevie este kaempferol, quercetin, acid clorogenic, acid cafeic, isoquercitrin, isoșteviol etc.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.