⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Bomboane.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Somnul si greutatea

Somnul si greutatea
     
O cercetare revoluționară, arată faptul că lipsa somnului ar putea fi motivul secret pentru care nu reușiți să pierdeți în greutate.
Un alt studiu arată că oamenii bine odihniți par să ardă același număr de calorii ca oamenii deprivați de somn, dar aceștia din urmă consumă aproximativ 300 calorii în plus în fiecare zi, ceea ce poate duce la o creștere în greutate de până la 10 kg pe an. De asemenea, lipsa somnului încetinește metabolismul și crește nivelul de cortizol, hormonul stresului, care crește pofta de mâncare.
Creșterea duratei de somn cu doar o oră (de la 7 la 8 ore pe noapte) vă poate ajuta să slăbiți până la 5 kg pe an.
Urmând acești 4 pași simpli puteți slabi în timpul somnului:
 
I: Calculează ora de culcare
1. Determină ora de trezire
2. Numără înapoi 7.5 ore
3. Pune la ora rezultată o alarmă care să îți amintească să te pui în pat
Dacă obișnuiești să te trezești la 7 atunci pune un memento la ora 23:30 după care stingi luminile și te culci.
 
II: Calciu și magneziu
Calciul și magneziul sunt două dintre cele mai bune ajutoare de somn naturale disponibile. Aceste minerale esențiale ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, reduce anxietatea și promovează calmul. Un deficit de magneziu a fost demonstrat că provoacă insomnie și sindromul picioarelor neliniștite. Dacă ai probleme cu somnul și nu folosești deja aceste suplimente, le dă o încercare.
 
III: Îmblânzește burtica prin folosirea antiacidelor
Ori de câte ori te culci, ești imediat predispus la reflux gastroesofagian, altfel cunoscut sub numele de arsuri la stomac sau indigestie. Ce e mai mult, mulți oameni nu sunt conștienți că ar putea avea reflux tăcut, o condiție care nu poate fi simțită, dar te poate scoate din etapele profunde ale somnului.
 
Pentru a determina dacă aveți reflux tăcut, puteți face acest experiment: luați un antiacid în conformitate cu instrucțiunile producătorului și cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare pe parcursul a șapte zile pentru a vedea dacă dormiți mai bine. Dacă nu vedeți nici o îmbunătățire, nu mai luați antiacide.
 
IV: Savurați un ceai pentru un somn mai bun
Cu aproximativ o oră înainte de culcare beți un ceai. Cele mai bune ceaiuri pentru un somn liniștit sunt: sunătoare, valeriana, păducel, levănțică, s.a.
 
Încercați să nu vă înfometați cu diete drastice! Ele sunt eficiente pe termen scurt, însă acestea încetinesc metabolismul și pe termen lung s-ar putea să vă îngrășați mai mult.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.