30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ✨
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ouale, o sursa esentiala de nutrienti

Ouale, o sursa esentiala de nutrienti
     

Punând în balanță nevoile nutriționale cu aportul de calorii ingerate zilnic poate fi o provocare. Pentru pacienții cu cancer de exemplu, la care cerințele nutriționale sunt ridicate, menținerea unui nivel adecvat de nutrienți poate fi dificilă. Un sfat util pentru toată lumea ar fi: consumul unor alimente variate în nutrienți pentru un organism puternic.

În topul alimentelor bogate în nutrienți ouale întregi se află pe primul loc. Pentru că ouale sunt o sursă bogată de aminoacizi, conținând toți aminoacizii esențiali și sunt considerate standardul de aur privind nivelul de proteine.

Substanțele nutritive din ouă

Un ou mare conține: 6.25 grame de proteine, 75 calorii și 13 vitamine și minerale esențiale. Cele mai multe proteine se regăsesc în albușul de ou, în timp ce vitaminele, mineralele, grăsimile, carotenoidele (pigmenții portocalii, roșii și galbeni) și colesterolul se regăsesc în galbenuș.

Un ou mare conține de asemenea 213 mg de colesterol. Atât timp cât colesterolul este menținut la un nivel de maxim 300 mg pe zi, ouăle nu sunt interzise persoanelor cu colesterolul mărit.

Evitați riscul îmbolnăvirii prin:

  • spălarea mainilor de fiecare dată când spargeți ouale crude
  • păstrați ouăle în cel mai racoros loc din frigider
  • gătiți ouăle temeinic pentru a nu distruge substantele nutritive; rețetele care contin ouă sunt recomandate a fi gatite la temperatura de 71 grade Celsius

Ouăle fiete, prăjite, preparate tip omleta, ouăle combinate cu verdețuri, paste sau pui, constituie o sursă excelentă de substanțe nutritive, așa că să n-aveți nici o reținere în a consuma ouă!

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum pot fi ajutați copiii cu diabet?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.