⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Nutriția e drumul spre performanța sportivă

Nutriția e drumul spre performanța sportivă
     

 

Nutriția te poate ajuta să atingi performante atletice deosebie, un stil de viata activ si o rutina de exerciții fizice împreuna cu o alimentatie buna, este reteta perfecta de a ramane sanatos.

 

Indiferent dacă sunteți un atlet, un jucător de sport de weekend sau un antrenor zilnic dedicat, baza pentru îmbunătățirea performanței este o dietă adecvată din punct de vedere nutrițional. Alimentația și nutriția oferă organismului energie pentru a face activitățile obișnuite și, de asemenea, pentru a ajuta la reparare și recuperare. Spre deosebire de cineva care petrece ore întregi pe laptop, un sportiv trebuie să facă performanță pe teren și, prin urmare, trebuie să mențină un anumit nivel de energie. Echilibrul corect între alimentație și exerciții fizice sau activitate fizică este mai mult decât important. Carbohidrații, proteinele și grăsimile sunt necesare în cantitățile potrivite. Și da, corpul tău are nevoie și de o cantitate decentă de grăsimi sănătoase.

Dar care este exact rolul dietei și al nutriției pentru performanța sportivă? Deși există numeroase beneficii generale pentru sănătate pentru o dietă bună, există 3 scopuri principale pe care un plan de nutriție trebuie să le îndeplinească în legătură cu performanța sportivă:

 

  1. Furnizați energie pentru antrenament și competiție

Macronutrienții, micronutrienții, proporțiile, ora și frecvența mesei, hidratarea și suplimentarea sunt toți factori care ar trebui să fie luați în considerare atunci când se elaborează un plan de dietă optim.

 

  1. Facilitează recuperarea după antrenament și competiție

După un meci intens sau o sesiune de antrenament, energia din mușchi este epuizat și unele proteine din mușchi sunt descompuse și deteriorate. Mâncând la scurt timp după sau chiar în timpul antrenamentului sau competiției, acele rezerve de energie sunt reînnoite, ceea ce previne degradarea mușchilor și accelerează recuperarea.

  • Laptisor de Matca 30cps Parapharm

    Laptisor de Matca 30cps Parapharm

    34,50 lei
    Laptisorul de matca este un produs inovativ si versatil, tocmai pentru proprietatea sa exceptionala, prin care reuseste prelungirea duratei de viata a fiintelor, si anume regina albina, care se hranesc cu el. Aceasta traieste de peste 50 de ori mai mult decat albinele obisnuite, lucratoare. Culturile asiatice considera ca laptisorul de matca pur este un tonic ce imbunatateste nivelul energetic gen ...
  • Laptisor de Matca Pur 100gr Api Vitalis

    Laptisor de Matca Pur 100gr Api Vitalis

    120,10 lei
    Laptisorul de matca pur ecologic este un produs inovativ si versatil, tocmai pentru proprietatea sa exceptionala, prin care reuseste prelungirea duratei de viata a fiintelor, si anume regina albina, care se hranesc cu el. Aceasta traieste de peste 50 de ori mai mult decat albinele obisnuite, lucratoare. Culturile asiatice considera ca laptisorul de matca pur este un tonic ce imbunatateste nivelul ...
  • Laptisor de Matca Pur Ecologic 100gr Api Vitalis

    Laptisor de Matca Pur Ecologic 100gr Api Vitalis

    124,60 lei
    Laptisorul de matca pur ecologic este un produs inovativ si versatil, tocmai pentru proprietatea sa exceptionala, prin care reuseste prelungirea duratei de viata a fiintelor, si anume regina albina, care se hranesc cu el. Aceasta traieste de peste 50 de ori mai mult decat albinele obisnuite, lucratoare. Culturile asiatice considera ca laptisorul de matca pur este un tonic ce imbunatateste nivelul ...
  • ProHerb 60cps

    ProHerb 60cps

    139,00 lei
    ProHerb are o formula optima combinand o varietate de plante medicinale cunoscute pentru efectul lor de a imbunatatii performantele sexuale. Folosind timp de cateva luni formula speciala ProHerb, conceputa pentru barbatii care doresc o viata sexuala mai activa, obtineti urmatoarele beneficii:obtineti rezistenta crescuta in timpul actului sexualobtineti orgasme mai intenseveti sesiza  ...

 

  1. Atinge și menține greutatea corporală și compoziția optime

Este important să atingi greutatea corporală optimă și nivelurile de grăsime corporală pentru ati maximiza performanța. Și mai important, un plan de dietă trebuie elaborat astfel încât să poată rezista la  efort pe termen lung.

 

Probabil cel mai important macronutrient din dieta oricărui atlet, carbohidrații acționează ca principala sursă de energie pentru orice activitate fizică. Proteinele sunt o parte esențială a dietei de antrenament și joacă un rol cheie în recuperarea și repararea mușchilor după exercițiu. În general, sportivii de forță și anduranță ar trebui să urmărească 1,5 – 2 g de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi, ceea ce este destul de ușor de obținut. 

 

Carbohidrații și proteinele sunt, fără îndoială, cei mai importanți macronutrienți din dieta unui sportiv iar noi îți asigurăm toate produsele necesare pentru a atinge performanța maximă, vezi aici ce ți se potrivește https://www.vitamix.ro/produse/categoria/fitness

 

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.