Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Lipsa potasiului poate cauza hipertensiune arteriala

Lipsa potasiului poate cauza hipertensiune arteriala
     

Studiu:

Cercetările recente au identificat faptul că un consum redus de potasiu poate fi un factor de risc în apariția hipertensiunii arteriale. Studiile au descoperit o variantă de genă care ar putea influența efectele potasiului asupra tensiunii arteriale.

Studiul a constat într-o cercetare a probelor de urină a 3300 de persoane cu probleme de tensiune arterială din Texas și a întărit rezultatele cercetărilor anterioare efectuate. Concluziile la care au ajuns cercetătorii: cu cât este mai scăzut nivelul potasiului în urină cauzat de o alimentație săracă în potasiu, cu atât crește tensiunea arterială. Dr. Susan Hedayati, medic al University of Texas, de la Centru Medical din S-V Dallasului a spus în conferința de la Philadelphia unde a fost prezentat studiul ca efectele potasiului asupra tensiuni arteriale sunt mai puternice decât cele ale excesului de sare.

Legătura dintre potasiu și tensiunea arterială este cu atât mai puternică cu cât are legatură și cu ceilalți factori de risc în apariția hipertensiunii arteriale: vârsta, rasa și alți factori responsabili de problemele cardiovasculare: diabetul, colesterolul, fumatul.

Cercetările din  laboratoare au identificat gena WNK1 responsabilă de efectele potasiului asupra tensiunii arteriale. Cercetările încă continuă și au la bază identificarea modului în care niveluri fixe de potasiu au un efect asupra tensiunii arteriale precum și asupra activității genei.

Între timp, cercetătorii recomandă oamenilor să consume cât mai mult potasiu și mai puțină sare. Alimente bogate în potasiu sunt: bananele, citricele și verdețurile. Un consum generos de aceste alimente poate scădea nivelul tensiunii arteriale.

 

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.