Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Lipsa potasiului poate cauza hipertensiune arteriala

Lipsa potasiului poate cauza hipertensiune arteriala
     

Studiu:

Cercetarile recente au identificat faptul ca un consum redus de potasiu poate fi un factor de risc in aparitia hipertensiunii arteriale. Studiile au descoperit o varianta de gena care ar putea influenta efectele potasiului asupra tensiunii arteriale.

Studiul a constat intr-o cercetare a probelor de urina a 3300 de persoane cu probleme de tensiune arteriala din Texas si a intarit rezultatele cercetarilor anterioare efectuate. Concluziile la care au ajuns cercetatorii: cu cat este mai scazut nivelul potasiului in urina cauzat de o alimentatie saraca in potasiu, cu atat creste tensiunea arteriala. Dr. Susan Hedayati, medic al University of Texas, de la Centru Medical din S-V Dallasului a spus in conferinta de la Philadelphia unde a fost prezentat studiul ca efectele potasiului asupra tensiuni arteriale sunt mai puternice decat cele ale excesului de sare.

Legatura dintre potasiu si tensiunea arteriala este cu atat mai puternica cu cat are legatura si cu ceilalti factori de risc in aparitia hipertensiunii arteriale: varsta, rasa si alt factori responsabili de problemele cardiovasculare: diabetul, colesterolul, fumatul.

Cercetarile din  laboratoare au identificat gena WNK1 responsabila de efectele potasiului asupra tensiunii arteriale. Cercetarile inca continua si au la baza identificarea modului in care niveluri fixe de potasiu au un efect asupra tensiunii arteriale precum si asupra activitatii genei.

Intre timp, cercetatorii recomanda oamenilor sa consume cat mai mult potasiu si mai putina sare. Alimente bogate in potasiu sunt: bananele, citricele si verdeturile. Un consum generos de aceste alimente poate scadea nivelul tensiunii arteriale.

 

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.